Paul de Leeuw wil meer acteren

Foto: VARAPaul de Leeuw heeft de smaak van het acteren te pakken. De VARA-presentator hoopt dat hij na zijn hoofdrol in de bioscoopfilm Alle Tijd meer acteerklussen aangeboden krijgt. Dat vertelt De Leeuw in Avrobode. De tv-coryfee stelt dat het juist voor hem moeilijk is om aan rollen te komen. “Het klinkt hautain, maar ik heb vaak last van mijn reputatie. Bij mensen die ik niet ken, moet ik altijd eerst duidelijk maken dat ik een heel normaal iemand ben. Dan ga ik heel onzeker zo’n project in.

Voor de hoofdrol in de film Alle Tijd was De Leeuw voor regisseur Job Gosschalk de enige optie. “Een grote eer. Job had al eens tegen me gezegd dat we veel met elkaar gemeen hebben. Dat heeft te maken met ambities, liefde, de dingen die we nastreven. Toen ik het script las, dacht ik meteen: dít is wat ik kan.

De Leeuw kijkt niet graag naar zichzelf. “Ik vind het ingewikkeld om naar een film te kijken waarin ik zelf meespeel, omdat ik altijd enorm afgeleid ben door zaken die er niet toe doen, zoals hoe ik lach, er uitzie of beweeg. Ik stoor me aan dingen die een ander niet eens opvallen.

Maar ondanks dat heeft de film me gegrepen en ik hoop dat mensen het net zo mooi zullen vinden als wij het hebben bedoeld“, besluit De Leeuw.

Alle Tijd is vanaf 14 april te zien in de bioscoop.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen