Recordwinst voor tv-bedrijf Reinout Oerlemans

Foto: TROSHet productiehuis Eyeworks van Reinout Oerlemans heeft in 2010 bijna 27 miloen euro winst gemaakt, een stijging van 22 procent ten opzichte van 2009. Daarmee is 2010 het beste financiële jaar in de tienjarige historie van Eyeworks. Dat heeft Eyeworks maandag laten weten. Oerlemans, die in februari liet weten een eventuele verkoop van zijn bedrijf te onderzoeken, is trots. “Eye- works staat er creatief en zakelijk prima voor, we produceren meer en sterkere programma’s dan ooit.

Eyeworks behoort nu tot de vijf grootste onafhankelijke televisieproducenten ter wereld, zegt Oerlemans. “Verschillende partijen hebben ons de laatste jaren benaderd met voorstellen voor nauwe samenwerking, variërend van investeringen in nieuw kapitaal tot overname of fusie. Daarom hebben we zakenbank Goldman Sachs in de arm genomen om deze strategische groei mogelijkheden in kaart te brengen. Wat de uitkomst hier van zal zijn ligt in dit stadium nog open. We verwachten dat een en ander ergens deze zomer duidelijk(er) zal worden.

In 2010 profiteerde Eyeworks naar eigen zeggen van een groeiende afzet en een strikte beheersing van de kosten. “Met name  Scandinavië en Zuid-Amerika zagen een forse groei“, zegt een woordvoerster van Eyeworks. “In West-Europa bleef groei in de eerste helft van 2010 uit en was er pas herstel te zien in de tweede helft van het jaar, hetgeen met name in Nederland zal leiden tot een aanzienlijke groei voor 2010.

Ons doel is en blijft om van Eyeworks wereldwijd een nog sterkere producent te maken“, besluit Oerlemans.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen