NOS aanwezig bij huwelijk William en Kate

De NOS doet op 29 april uitgebreid verslag van het huwelijk van de Engelse prins William en zijn Kate Middleton. Het verslag zal vanaf 11.10 uur te zien zijn in een ruim vier uur durende live-uitzending op Nederland 1. Dat heeft de NOS laten weten. De NOS is naar eigen zeggen overal bij. “Van de aankomst van de genodigden, de huwelijksplechtigheid in Westminster Abbey tot de rijtoer van het bruidspaar en dé kus op het balkon van Buckingham Place“, vertelt een woord- voerster van de NOS.

Bij de ceremonie in de Westminster Abbeyzullen ongeveer 1900 mensen aanwezig zijn. Daaronder zijn duizend vrienden en familieleden van het paar, vijftig leden van het Britse koningshuis en tweehonderd buitenlandse royals. Ook zijn tweehonderd politici uitgenodigd, onder wie de Britse premier David Cameron. Andere gasten zijn prins Willem-Alexander en prinses Máxima, David en Victoria Beckham en Sir Elton John.

De presentatie van de uitzending op 29 april is in handen van Eva Jinek. Tim Overdiek – tussen januari 2006 en juni 2008 voor de NOS correspondent in Londen – fungeert als co-commentator.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen