Omroep MAX geeft KoffieMAX aan AT5

Foto: Rick NederstigtDe Amsterdamse stadszender AT5 gaat het tv-programma KoffieMAX van Omroep MAX elke middag herhalen. MAX stelt de uitzendrechten ter beschikking als on- derdeel van een samenwerking tussen beide partijen. Dat heeft MAX dinsdag laten weten. MAX en AT5 gaan samen ook nieuwe dag- en weekendprogrammering ontwikkelen, gericht op oudere kijkers in Amsterdam. “Het is toch een van de sterkste regionale zenders van Nederland“, zegt MAX-baas Jan Slagter.

Slagter is blij met de samenwerking. “Met deze samenwerking bieden MAX en AT5 de oudere inwoners van Amsterdam een stukje extra service door KoffieMAX in de middag te herhalen. Middelen en wensen komen samen, voor mij het bewijs dat een intensieve samenwerking van de landelijke en lokale omroepen een logische stap is. De roep om samenwerking wordt ook vanuit politiek Den Haag steeds sterker, ook daar spelen wij met deze samenwerking op in.

AT5-directeur Ton F. van Dijk, tot 2007 nog directeur televisie bij de Publieke Omroep, is ook blij met de overeenkomst. “Als grote regionale zender voor Amsterdam en omgeving is AT5 natuurlijk vooral de nieuwszender voor en door alle Amsterdammers. Van jong tot oud. Maar AT5 gelooft ook in samenwerking met andere publieke omroepen. Bijvoorbeeld door samen met MAX middagprogramma’s uit te zenden voor de 50-plussers in Amsterdam.”

Er zit nog meer in het vat, zegt Van Dijk. “We gaan samen met MAX nieuwe programma’s ontwikkelen speciaal voor de oudere doelgroep. Daarbij staat richten we ons ook op AT5-kijkers van niet Nederlandse afkomst. Zo kunnen we ook hen nog beter betrekken bij het leven in de stad.

AT5 zendt KoffieMAX vanaf maandag 4 april dagelijks uit om 15.30 uur. Tot en met 15 april is dit een herhaling van de uitzending die ochtend op Nederland 1. Tijdens de zomerstop, vanaf 18 april, herhaalt AT5 eerdere afleveringen van KoffieMAX.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen