Matthijs van Nieuwkerk houdt zich toch aan belofte

Foto: NPSMatthijs van Nieuwkerk zal toch zijn haar afscheren als ADO Den Haag in de top vijf van de Eredivisie eindigt. Dat zei de VARA-presentator maandag in RTL Boulevard en zijn eigen De Wereld Draait Door. Van Nieuwkerk sprak zijn woord- voerster tegen, die maandagmiddag nog zei dat de presentator niet in zou gaan op ‘dit hypeje’. “Een man een man, een woord een woord“, zei de VARA-coryfee in RTL Boulevard. “Er zijn ergere dingen. Het groeit wel weer aan. Bovendien: het is nog niet zo ver.

De talkshowhost kan zich de weddenschap waarin hij beloofde zijn haar af te scheren nog herinneren. “Drie jaar geleden hadden wij de trainer van FC Den Haag te gast in Holland Sport en toen leek het zeer onmogelijk dat Den Haag ooit hoog zou staan in de Eredivisie. Dan sluit je als vrienden onder elkaar een weddenschap. Toen zei Wilfried: ‘Matthijs, scheer jij je kop dan ook kaal?’ Die weddenschap nam ik hartelijk aan.”

Pas als De Wereld Draait Door is afgelopen, zal Van Nieuwkerk eventueel zijn haar afscheren. “Mensen zeggen: ‘Je mag het niet tijdens het televisieseizoen doen, want dat leidt te veel af’. Als je met een minister zit, dan denken ze: wat is dat voor clown. Dat zou dan na het seizoen zijn. Als het zo ver komt, dan zal het moeten.

Tijdens opnames van De TV Kantine ging Van Nieuwkerk al een keer ‘kaal’. “Het zal mij zeer zeker niet goed staan. Ik heb in De TV Kantine een keer een kale kop gehad, dus ik heb er naar kunnen kijken. Het is monsterlijk.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen