Matthijs van Nieuwkerk houdt zich toch aan belofte

Geplaatst op di 29 mrt 2011 om 10:19

Foto: NPSMatthijs van Nieuwkerk zal toch zijn haar afscheren als ADO Den Haag in de top vijf van de Eredivisie eindigt. Dat zei de VARA-presentator maandag in RTL Boulevard en zijn eigen De Wereld Draait Door. Van Nieuwkerk sprak zijn woord- voerster tegen, die maandagmiddag nog zei dat de presentator niet in zou gaan op ‘dit hypeje’. “Een man een man, een woord een woord“, zei de VARA-coryfee in RTL Boulevard. “Er zijn ergere dingen. Het groeit wel weer aan. Bovendien: het is nog niet zo ver.

De talkshowhost kan zich de weddenschap waarin hij beloofde zijn haar af te scheren nog herinneren. “Drie jaar geleden hadden wij de trainer van FC Den Haag te gast in Holland Sport en toen leek het zeer onmogelijk dat Den Haag ooit hoog zou staan in de Eredivisie. Dan sluit je als vrienden onder elkaar een weddenschap. Toen zei Wilfried: ‘Matthijs, scheer jij je kop dan ook kaal?’ Die weddenschap nam ik hartelijk aan.”

Pas als De Wereld Draait Door is afgelopen, zal Van Nieuwkerk eventueel zijn haar afscheren. “Mensen zeggen: ‘Je mag het niet tijdens het televisieseizoen doen, want dat leidt te veel af’. Als je met een minister zit, dan denken ze: wat is dat voor clown. Dat zou dan na het seizoen zijn. Als het zo ver komt, dan zal het moeten.

Tijdens opnames van De TV Kantine ging Van Nieuwkerk al een keer ‘kaal’. “Het zal mij zeer zeker niet goed staan. Ik heb in De TV Kantine een keer een kale kop gehad, dus ik heb er naar kunnen kijken. Het is monsterlijk.
15 Reacties op “Matthijs van Nieuwkerk houdt zich toch aan belofte”


 1. Frank

  Nou jongene en meisjes. Moeten jullie je mening bij het vorige bericht toch even herzien. Ik ben benieuwd wie echt alleen maar schreeuwt en wie zo sportief is hier zijn ongelijk te erkennen!

 2. Olga

  Lekker belangrijk….

 3. Tweedan

  Het siert hem wel dat hij zich aan zijn belofte houdt. Hoewel het mij eigenlijk ook niks zou interesseren als hij zich niet aan zijn belofte hield.

 4. Michiel

  Ik vind dat iemands hoofdkaal scheren niets grappigs is. Erg dom dat Matthijs deze belofte heeft gemaakt.

 5. Vincent

  Ik erken mijn ongelijk. Er moet nog steeds blijken of hij daadwerkelijk helemaal kaal gaat, maar tot dusver lijk ik het mis te hebben dat hij het überhaupt niet zou doen. Niet dat ik de persoon was die gelijk op DWDD begon af te geven. Voor mij zou hij niet zozeer in aanzien dalen als hij zijn haar gewoon liet staan.

 6. Zoolander

  Blue Steel!!

 7. Louwter

  Hij kan het mooi in de zomerstop van DWDD doen. Na een maandje of 4 groeit er wel weer wat.

 8. A. Green

  Ik vind een man die zijn haar verft en highlights heeft toch echt meer een clown dan iemand met kort haar.

 9. Piet

  Die slimmerik zorgt er echt wel voor dat ie pas weer op tv te zien is, als zijn haar weer redelijk is gegroeit. Met een kale kop DWDD prenteren, dan zou zou ie pas lef hebben, maarja…. dat durft ie niet. Ze mogen bij de Vara trouwens wel eens gaan werken an de inerne communicatie; als iemand wat roept, dan zou het wel handig zijn dat die informatie klopt. En dat andere media pas iet publiceert als dit gecheckt is, anders krijg je website-vulling

 10. Mark

  Mss was ie toch al van plan om eens een fatsoenlijk kapsel te nemen, dus komt net mooi uit. Zwerverslook is deze zomer uit, Matthijs.

 11. David (2)

  @Piet:

  Tis ook nooit goed he? Dan komt ie zn belofte na, dan moet het volgens jou weer midden in het seizoen. Vind t al heel wat dat ie nu weer toegezegd heeft dat ie het zal doen, want het lijkt een enorm ijdel mannetje.

 12. Kaj

  Jan Mulder die elke keer z’n tondeuse tevoorschijn haalde werd op een begeven moment nogal storend.

 13. De Leukste Buis

  De kapper knipt doorrrrrrrrr

 14. ano@niem.nl

  Links lullen rechts vullen

 15. Mike2

  @ano@niem.nl: Goh wat ben jij origineel!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.