Willeke van Ammelrooy speelt Beatrix in VPRO-serie

Willeke van Ammelrooy gaat de rol van koningin Beatrix vertolken in de nieuwe dramaserie ‘Beatrix, Oranje onder vuur’. Dat heeft de VPRO dinsdag laten weten. De vierdelige serie, vanaf januari 2012 te zien op Nederland 1, bestrijkt de periode vanaf de Leidse studententijd van Beatrix. “Het is heerlijk om het grote publiek een inzicht te geven in de andere Beatrix. De koningin, de vrouw, de echtgenote, de moeder, de oma, kortom het mooie hardwerkende mens“, aldus Van Ammelrooy.

Van Ammelrooy heeft naar eigen zeggen veel respect voor de koningin. “Toen ik voor de rol van Beatrix gevraagd zei ik: ‘Wat geweldig, dank u wel. Ik hang nu even op, want ik ga even uit mijn bol.’ Het is heerlijk dat ik samen met de regisseur en de schrijver het respect kan overbrengen wat ik zelf voor haar voel.

Net als bij de VPRO-serie Bernhard, Schavuit van Oranje schrijft Tomas Ross het scenario en is de regie in handen van Pim van Hoeve. Eric Schneider en Ellen Vogel zijn opnieuw de oude Bernhard en Juliana. De jonge Beatrix zal worden gespeeld door Mare van Vlijmen. De overige cast wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen