Jan Jaap van der Wal wil Comedy Live instituut maken

Foto: BNNJan Jaap van der Wal hoopt dat zijn zaterdagavondprogramma Comedy Live uitgroeit tot een kijkcijferhit. Hij hoopt op torenhoge kijk- én waarderingcijfers na de eerste uitzending op 23 april. “Net als het Amerikaanse Saturday Night Live hopen we door te kunnen groeien naar een instituut op televisie. Iets waar je bij wilt zijn en bij wilt horen“, zegt Van der Wal. “Dat deze groep schrijvers en uitvoerenden bij elkaar is gebracht, is ongelooflijk inspirerend.

Comedy Live is voorlopig zes keer te zien. Rechtstreeks vanuit het Compagnietheater in Amsterdam geven acht komische acteurs wekelijks hun eigenzinnige kijk op de actualiteit. Elke week is er een andere bekende gastpresentator die ook meespeelt. “Zowel bij acteurs als bij schrijvers kriebelt dit idee al jaren“, aldus Van der Wal.

De acteurs die aan de tv-show meewerken zijn Bas Hoeflaak, Henry van Loon, Jennifer Hoffman, Kirsten Mulder, Lies Visschedijk, Martine Sandifort en Remko Vrijdag.

Het programma zal wekelijks om 21.40 uur te zien zijn op Nederland 1.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen