Eric van Tijn steunt plan voor X Factor Classic

Foto: Mike van den ToornEric van Tijn, jurylid in X Factor, steunt het idee van zanger Ernst Daniël Smid om een X Factor voor klassieke muziek te beginnen. “Laten we er onmiddellijk over gaan praten. Ik vind het grandioos“, zegt de muziekproducer maandag in De Telegraaf. X Factor Classic past goed op zondag, vindt hij. “Zo’n programma zou goed kunnen scoren op zondag. Dat is een rustige tv-avond waar ook Op zoek naar… een enorm succes bleek. Programmamakers zouden er eens over moeten gaan praten.

Van Tijn denkt dat een X Factor met klassieke muziek een commercieel succes kan zijn. “Zoals Ernst Daniël al zei: kijk maar naar Holland’s Got Talent. Daar wint de operazanger Martin Hurkmans en zat klassieke ster Angelique Vanackere in de finale. Dat betekent dat er voor die twee mensen krankzinnige hoeveelheden sms’jes zijn binnengekomen.

Internationaal gebeurt hetzelfde. Het succes van Paul Potts en Susan Boyle zegt genoeg“, besluit het jurylid van X Factor.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen