Hans Kraay Jr. wil nog twintig jaar op televisie

Foto: Nick van OrmondtHans Kraay Jr. heeft nog lang geen genoeg van televisie. Hij wil het vak nog lange tijd blijven beoefenen. “Na lang twijfelen heb ik besloten nog twintig jaar televisie doen, dan ben ik pas 70“, zegt hij in Televizier. Ondanks zijn succes, wil Kraay niet naast zijn schoenen lopen. “M’n vrouw Sofie en ik keken pas naar de Oscar-uitreiking en ik zag daar een hoop misplaatste arrogantie. Wesley Sneijder en Hans Kraay Jr. zullen nooit een Oscar winnen, maar wij beseffen wel dat we bevoorrecht zijn.

Kraay voelt zich naar eigen zeggen ‘zeer bevoorrecht’. “Ik praat met de crème de la crème van de voetballerij en ik krijg altijd de bondscoach voor de camera. In vier jaar tijd heb ik Marco van Basten 140 keer geïnterviewd, ik spreek Wesley Sneijder, Robin van Persie, Rafael van der Vaart en Ruud van Nistelrooij. Ik doe nu elf jaar Nederlands elftal bij SBS 6 en het is elke keer of ik naar een feestje ga.

De presentator heeft het gevoel dat de voetbalwereld hem omarmt. “Ik heb Edwin van der Sar jarenlang geïnterviewd, omdat hij aanvoerder was. Toen ik Edwin na zijn allerlaatste interland bedankte, pakte hij de camera en zei dat hij het stiekem best leuk had gevonden met me. Dat vond ik spannend.

De kritiek dat hij niet kritisch zou zijn, wuift Kraay van de hand. “Als je kleurrijk wilt zijn, moet je het niet erg vinden om kritiek te krijgen. Maar ik niet kritisch? Ik hoor eerder het tegenovergestelde. Ik moet zelf weleens op het matje komen bij de KNVB, omdat ze me te negatief vinden.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen