Van Nieuwkerk wint Vlaamse prijs voor beste presentator

Geplaatst op ma 28 feb 2011 om 11:56

Foto: Bob BronshoffMatthijs van Nieuwkerk is door de lezers van het Vlaamse mediaweekblad Humo voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot beste buitenlandse televisiepresentator. De presentator nam de prijs zondag voor het oog van 12.000 mensen in ontvangst in het Sportpaleis in Antwerpen. Van Nieuwkerk lijkt Paul de Leeuw definitief van de koppositie gestoten te hebben. Van 1994 tot 2009 ging de prijs naar De Leeuw, met Mart Smeets in 2001 als enige onderbreking.

Andere niet-Vlaamse winnaars waren eerder Jan Lenferink, Ray Cokes (MTV), Willem Duys, Sonja Barend, Jay Leno (NBC) en Ad Visser.

Humo reikt jaarlijks prijzen uit naar aanleiding van een onder de lezers gehouden populariteitspoll met veertig categorieën, variërend van categorieën als tv-persoonlijkheid van het jaar tot ergerlijkste politicus van het jaar.
25 Reacties op “Van Nieuwkerk wint Vlaamse prijs voor beste presentator”


 1. drama queen

  Op basis waar van krijgt hij deze prijs?

 2. Elvis

  Reactie op drama queen: zoals in het artikel staat: “Humo reikt jaarlijks prijzen uit naar aanleiding van een onder de lezers gehouden populariteitspoll”

 3. TeeVeetje

  Tis een prijs uit België he , dus hier is het waard één pond peren . Kan hij niet naar de BRT dan zijn we hier van hem af .

 4. LD

  Reactie op TeeVeetje: BRT bestaat al sinds ’91 niet meer, en de Nederlandstalige opvolger BRTN is in ’98 opgegaan in de VRT!

  Als je Matthijs naar de BRT wilt sturen zul je dus eerst van professor Barabas de teletijd-machine moeten lenen!

 5. Frank

  Ach kijk het cynisme komt alweer bij de reagluurders kijken, altijd maar weer dezelfde afbraakberichtjes, lekker anoniem niet serieus te nemen……

  Matthijs van Nieuwekerk is simpelweg één van de beste die wij in Nederland hebben rondlopen samen met Jeroen Pauw en Twan Huys. Vandaar dat Matthijs verdiend! Hoop dat DWDD nog lang blijft!!

  Waarschijnlijk zijn de cynische reagluurders ontevreden omdat Joost Eerdemans de prijs niet heeft gewonnen?

 6. Elvis

  Reactie op TeeVeetje: Waaruit blijkt ook al weer dat België geen waardevolle prijzen kan uitreiken? Er wordt een waardeloosheid geinsinueerd m.b.t. alles dat Belgisch is. Noem eens voorbeelden alsjeblieft. Wellicht laat ik me overtuigen waardoor jouw opmerking van puberaal naar feit groeit in mijn optiek.

 7. Johan

  Hulde voor de wijsheid van onze zuiderburen. Matthijs is verreweg de beste in tv land. Geen enkele omhooggevallen tvsletje van Rtl of SBS kan bij hem in de buurt komen. Daar kom je alleen aan de bak met incestueze relaties als bv Renate/Winston of John/Linda. De laatste noemt zich een comedyactrice. Het ontsteeg t nivo van een klassenavond van de laatste klas van de basisschool nooit.

 8. wauter

  Ik vind M. van Nieuwkerk vooral erg irritant en lelijk dat is hij ook.

 9. Johan

  Reactie op wauter: Neen Wauter jij trekt volle zalen!!

 10. Jona

  Ik zou die co figuren wel eens in hun originele staat, dus ongebotoxt en anderszins aan het hoofd en haar omgeturnd willen zien! Wedden dat dat niet om aan te zien zou zijn? En daarbij zijn ze nog oliedom en stiekem ook! Dat is pas erg.

 11. MediaPrak

  Reactie op Johan: Hoe zeer ik het met je, enigsinds ongezouten, mening eens ben. Wil ik je er graag op wijzen dat in Vlaanderen de commerciële netten van RTL niet worden doorgegeven (ivm auteursrechtelijke beperkingen) en ook die van SBS niet word doorgegeven (dit omdat ProSebenSat1 in Vlaanderen VT4 en Vijf exploiteert).

 12. Daisy Bell

  Vandaar dat die Belgen allemaal een stuk beschaafder overkomen. Maar het is allang duidelijk dat die co meer kwaad dan goed doet, alleen zijzelf varen er wel bij. De duivel schijt daar aan een stuk op een hoop. Uitgenast zooitje.
  Die denken er nog gelukkig van te worden ook! Hoe dom zijn ze daar!

 13. Anoniem

  Reactie op Daisy Bell:

  Laat me raden, ooit ontslagen door een commerciele omroep, en nu koester je nog steeds een obsessieve wrok jegens hen?

 14. kwikjealex

  Nu komt bij mij het “Zonde van de Zendtijd” moment weer boven dat ze al die zooi bij dat blaadje geven.
  Geweldig programma is dat toch!

 15. wauter

  Reactie op Johan:

  Hell yeah: vanavond sta ik in een uitverkocht Carré.

 16. Johan

  Reactie op wauter: Leuke baan zeker? Betaald dat nog wat. Brandwacht?

 17. wauter

  Reactie op Johan:

  Ik mag zeker niet klagen…. Maar even terug naar het onderwerp: Matthijs van Nieuwkerk is en blijft lelijk en irritant om naar te kijken!

 18. Johan

  Reactie op wauter: er zit een knop je tv

 19. Luukie

  Reactie op Anonymous: Ohh wat een vermoeiend ventje ben jij ook he? Hoe vaak moet ik het nog uitleggen dat de media het uitschreeuwt en wij hier gewoon terug mogen schreeuwen? Doe niet zo uit de hoogte joh, het stelt namelijk allemaal geen ene fuk voor. En een geheugen als een vergiet heb je ook nog, 100x moet je hier iets zeggen anders snappen ze het niet.

 20. Daisy Bell

  Reactie op Anonymous: Fijn dat Luukie het nog even uitlegt want ik heb er de kracht niet meer voor.

 21. Daisy Bell

  Reactie op Anonymous: Al zou ik ooit bij de co gesolliciteerd hebben en dan wel onder dwang, dan nog zou ik daar nooit aangenomen zijn en al was ik daar aangenomen, dan nog had ik het daar nooit langer dan een week volgehouden. Ik pas daar absoluut niet in het team. Hier heb ik dat al doende geleerd. Mijn kluppie is het niet.

 22. David, de echte

  Laat ze toch lullen Daisybell, ik wist niet beter of jij was er een die alle kansen wel kreeg maar zich niet wilde laten naaien. Je weet soms zo akelig zuiver de toestand onder woorden te krijgen. Nou daar hoef je geen media kenner voor te wezen om te beseffen dat die baasjes daar niet op zitten te wachten! Macho cultuur waar ze de vrouwtjes graag van het domme soort hebben. En hun wil geschiede….

 23. Stan

  Als de CO in België te ontvangen was zou Gerard Joling er met de prijs vandoor zijn gegaan.. NOT! Matthijs is welbespraakt en snel, en weet als geen ander hoe je een serieus gesprek kan afwisselen met amusement, en verdient dus wat mij betreft die prijs dik.

 24. Mark

  Jeroen Pauw? Iedere zelfrespecterende journalist zou zich dood moeten schamen als hij/zij met hem vergeleken wordt. Jeroen Pauw is ten eerste gewoon een matige nieuwslezer. Ten tweede is Jeroen Pauw een ronduit slechte presentator. Ten derde is Jeroen Pauw al helemaal geen goede journalist. De goede vragen op de juiste momenten ontbreken vaak, en hij probeert zichzelf te profileren als ” ’t Mannetje,” terwijl hij dat helemaal niet is.

 25. Anoniem

  Tja, het zijn Belgen he?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.