Lieke van Lexmond presenteert nieuwe dansshow RTL 5

Foto: Nick van OrmondtLieke van Lexmond is de presentatrice van de nieuwe RTL 5-show The Ultimate Dance Battle, de opvolger van So You Think You Can Dance. Ze zal samen pre- senteren met de Vlaamse Sean D’Hondt. Dat heeft RTL maandag laten weten. In The Ultimate Dance Battle gaan vijf topchoreografen de strijd met elkaar aan om de beste dansgroep van de Lage Landen te formeren. “The Ultimate Dance Battle is geen show, het is een battle“, zegt jurylid Dan Karaty, bekend van So You Think.

Na selectierondes bereiken de 25 beste dansers, verdeeld over vijf groepen, samen met hun choreograaf de liveshows. De prijs is 25.000 euro voor de winnende choreograaf en 5.000 euro voor elke danser uit het winnende team. Daarnaast krijgen ze een contract om als dansact op te treden bij een grote artiest.

De choreografen die meedoen zijn Laurent Flament (jazz), Isabelle Beernaert (modern), Shaker (hiphop), Rinus Sprong (ballet) en Koen Brouwers (latin/ballroom), die samen met Roemjana de Haan een duo vormt. “Naast hun eigen stijl, moeten de choreografen ook dansen buiten hun bekende comfort-zone samenstellen“, legt een woordvoerster van RTL uit.

Dan Karaty, de juryvoorzitter van de tv-show, is enthousiast. “De kijker stapt echt in het wereldje van professionele dans, waar zenuwslopende audities, onderlinge strijd,  afwijzingen en bloed, zweet en tranen part of the job zijn.”

The Ultimate Dance Battle is vanaf 27 maart elke zondag tussen 20.30 en 22.00 uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen