Lieke van Lexmond presenteert nieuwe dansshow RTL 5

Geplaatst op ma 28 feb 2011 om 12:09

Foto: Nick van OrmondtLieke van Lexmond is de presentatrice van de nieuwe RTL 5-show The Ultimate Dance Battle, de opvolger van So You Think You Can Dance. Ze zal samen pre- senteren met de Vlaamse Sean D’Hondt. Dat heeft RTL maandag laten weten. In The Ultimate Dance Battle gaan vijf topchoreografen de strijd met elkaar aan om de beste dansgroep van de Lage Landen te formeren. “The Ultimate Dance Battle is geen show, het is een battle“, zegt jurylid Dan Karaty, bekend van So You Think.

Na selectierondes bereiken de 25 beste dansers, verdeeld over vijf groepen, samen met hun choreograaf de liveshows. De prijs is 25.000 euro voor de winnende choreograaf en 5.000 euro voor elke danser uit het winnende team. Daarnaast krijgen ze een contract om als dansact op te treden bij een grote artiest.

De choreografen die meedoen zijn Laurent Flament (jazz), Isabelle Beernaert (modern), Shaker (hiphop), Rinus Sprong (ballet) en Koen Brouwers (latin/ballroom), die samen met Roemjana de Haan een duo vormt. “Naast hun eigen stijl, moeten de choreografen ook dansen buiten hun bekende comfort-zone samenstellen“, legt een woordvoerster van RTL uit.

Dan Karaty, de juryvoorzitter van de tv-show, is enthousiast. “De kijker stapt echt in het wereldje van professionele dans, waar zenuwslopende audities, onderlinge strijd,  afwijzingen en bloed, zweet en tranen part of the job zijn.”

The Ultimate Dance Battle is vanaf 27 maart elke zondag tussen 20.30 en 22.00 uur te zien op RTL 5.
47 Reacties op “Lieke van Lexmond presenteert nieuwe dansshow RTL 5”


 1. Dennis

  Goede keus!

 2. Eva

  o ja? en

 3. IJoeb

  wat moeten we hier nu weer mee.
  zal albert v wel weer een blv aflevering mee kunnen vullen.

 4. Robin

  Stopt So you Think dan?

 5. Rick

  Gisteren nog een oproep gezien voor SYTYCD………….

 6. Denvy

  Dit wicht heeft zo’n irritant piepstemmetje…

 7. Robin

  Ik kan er naast zitten hoor maar ik zie Lieke binnenkort wel vertrekken bij GTST om zich te storten op een presentatiecarriere… Wie denk dat nog meer??

 8. Em

  Ik zie een carierre in de porno-industrie wel klaarliggen voor Lieke.

 9. !#Michael#!

  Reactie op Robin:

  Ik denk dat Lieke haar presenatie cariere en haar acteer cariere zolang mogelijk zal willen blijven combineren :)

  RTL en Endemol kunnen daar wel het een en ander over overeen komen. Het personage Charlotte De Jong – Vischer wat door Lieke gespeeld word is een vaste waarde voor GTST :)
  En voor Lieke 1.5 miljoen kijkers waarbij ze tussen de geringe presentatie klusjes die ze nu zo af en toe heeft bij in ‘The Picture’ blijft :)

  Het is een winwin situatie :)

 10. R. de Bruin

  Heel succes Lieke.
  Het gaat je vast lukken, alles komt goed.

 11. R. de Bruin

  Reactie op Denvy:

  Een goede tip voor jou….

  Ga eens naar de oor arts, want er is iets niet goed met je oren.
  Lieke is een prachtige vrouw, en beslist geen piepstem.

 12. 2.0

  jammer had liever elize gezien die sytycd erg goed deed het eerste seizoen

 13. Peter

  Dus dit is hét spectaculaire nieuws waar RTL 5 mee naar buiten zou komen vandaag? Ik dacht dat het over een dagelijkse show zou gaan.

 14. Anoniem

  En het hele Popstarsteam maakt dit programma… serieus.

 15. Jona

  Ha fijn! Weer een dans show!

 16. René

  Reactie op !#Michael#!: Het is meer een verliessituatie omdat mensen juist vanwege haar niet zullen kijken. De andere reden is dat men het wel heeft gehad met dit soort shows

 17. Danny van der Sluys

  Het wordt niet een vervanger van ‘So you think…’, zoals MC hier roept. Het is een ander soort show. Want voor SYTYCD komt er komend seizoen gewoon een nieuwe serie. De selectierondes beginnen binnenkort.

 18. JaJa

  Ik heb het wel een beetje gehad met de cliché opmerking dat “men het wel een beetje heeft gehad met dit soort shows”… ;-)

 19. Anti Jan Kooijman

  Weer zo’n soapie die OPEENS kan presenteren. DAT KAN ZIJ DUS NIET!!!!!!!!!!! Triest showbizzlandje dat Nederland!

 20. Anoniem

  Reactie op Anti Jan Kooijman:

  Ga verhuizen dan, ciao!

 21. Anti Jan Kooijman

  Reactie op Anonymous: weer zo’n simpele ziel hier!

 22. Flippo

  Dus dit voorjaar bij RTL5:

  – Nieuwe afleveringen Topchef, dagelijks,
  – Nieuwe afleveringen Dames in de dop, dagelijks,
  – Echte meisjes in de jungle, wekelijks,
  – Oh Oh Tirol, wekelijks,
  – Modemeisjes, wekelijks,
  – Jensen, wekelijks,
  – The Ultimate Dance Battle, wekelijks.

  Mooi, maar de randprogrammering moet anders. De vooravonden in het weekend zijn rommelig en scoren slecht. En eigenlijk is RTL5 pas echt een volwaardige zender met een dagprogrammering. Ze zouden makkelijk 538TV kunnen gaan uitzenden overdag, of om te beginnen een camera in de studio van 538 met het geluid van de zender eronder. Desnoods eerst alleen in het weekend. RTL5 en 538 zijn DE partijen om het gat op te vullen dat TMF heeft achtergelaten.

 23. Anoniem

  Reactie op Anti Jan Kooijman:

  Grappig, gezien jouw eigen reactie de psyche van een kind niet eens overstijgt. Ook je schermnaam betuigd nou niet bepaald van enige complexiteit hoor.

 24. Super Grover

  Leuk! Zij is een supertalent! Ik heb ook genoten van haar toen ze Dancing with the Stars deed. Een liveshow presenteren is hartstikke moeilijk, hoor?!

  Idee: breng Just the two of Us terug op RTL4! Dat was superleuk bij Talpa, alleen keek er toen niemand naar. Maar had absoluut potentie!

 25. Japie

  Wat een nietszeggende afgestompte programma’s weer. Net als die co boy’s zelf. Dat de adverteerder zich nog met die uitgemolken niksigheid wil associeeren mogen ze maar erg blij mee zijn. Want wat moeten die co boy’s anders met hun leven als ze zich niet meer met die holle bagger bezig konden houden? Leeghoofden.

 26. Anti Jan Kooijman

  Reactie op Anonymous: Leer eerst eens goed Nederlands…wat klopt er niet aan jouw zin?…Oh…en mijn reactie slaat wel degelijk ergens op…de wereld van de showbizz in Nederland is zwaar triest met ook trieste figuren. Zoals Jan Kooijman (met z’n Trendhopper meubels en lelijk flatje in Roterdam Zuid) Fout al gevonden simpele ziel? Succes!

 27. Anoniem

  Reactie op Japie:

  Dat jij het niet leuk vindt, wil niet zeggen dat 16miljoen andere mensen het niet potentieel leuk vinden. Niet iedereen is zo kortzichtig dat ze al voordat ze maar 1 minuut hebben gezien een mening vormen.

  De de adverteerder zich nog wilt associeeren met dit soort programma’s, wijst erop dat deze programma’s nog steeds commercieel succesvol kunnen zijn, waarmee die “co-boys” zoals je nogal laag-geletterd naar verwijst, hun werk dus weer uitstekend hebben gedaan.

 28. Anoniem

  Reactie op Anti Jan Kooijman:

  Zo triest vind je jan kooiman dat je naam naar hem verwijst. Beetje triest.

 29. Anti Jan Kooijman

  Reactie op Anonymous: Dat is twee keer triest in 1 bericht…:-) Ben jij triest?

 30. Joep

  Reactie op Anti Jan Kooijman:

  Opmerkelijk dat iemand die zelf klaarblijkelijk nog nooit van lees-tekens heeft gehoord, op de proppen komt met een uitgekauwd cliché als “leer eens goed Nederlands”.

  Leer dan ook gelijk om eens een gefundeerde mening te vormen, en die op een beschaafde manier tentoon te spreiden, in plaats van dat schreeuwerige suicidale gebrabbel.

 31. Anti Jan Kooijman

  Reactie op Anti Jan Kooijman: Ga lekker aan het werk zou ik zeggen! bye bye

 32. Getalife

  Reactie op Anti Jan Kooijman:

  Wel als we jou middelbare schoolklas-regeltjes volgen ja. Maar helaas lees ik de identiteit van personen niet af aan de hoeveelheid woorden in een tekst.

  Daarbij wil ik je erop wijzen, dat jij als gevolg 2x hetzelfde woord, in éénzelfde bericht hebt gebruikt, waardoor je volgens je eigen theorie dus …. ??

 33. Anti Jan Kooijman

  Reactie op Anonymous: Fout al ontdekt? Ik vind als je hier berichten naar mij blijft sturen het wel in goed Nederlands moet typen hoor…moeilijk he? Zit je ook in de WW soms?

 34. Getalife

  Reactie op Anti Jan Kooijman:

  Ik leg je discriminerende opmerking bij deze terzijde, blijkbaar is er maar 1 iemand die hier ergens moeite mee heeft, jijzelf.

 35. Anoniem

  Reactie op Anti Jan Kooijman:

  Taal is volgens het Ministerie van Onderwijs bedoelt om de communicatie te bevorderen, en jezelf aan andere duidelijk te maken. Het feit dat jij een spel- of leesfout ontdekt, onderstreept alleen maar de taal zijn doel heeft volbracht.

 36. kwikjealex

  Reactie op Flippo:
  Niks aan toe te voegen, helemaal gelijk.

  Gaat zij dit trouwens wel presenteren met Dennis of alleen?
  Want Dennis vind ik wel echt een veelbelovende presentator.

 37. Anti Jan Kooijman

  Reactie op Getalife: oh jee, DISCRIMINATIE….whahahahahahahahaha…zo leuk hier, wat een domme lui, het wordt steeds grappiger! Weet je wel wat discriminatie betekent?

 38. Anti Jan Kooijman

  Reactie op Anonymous: haha, sukkel…he people, ik ga weer ff iets nuttigs doen. Bye stakkertjes!

 39. Anti Jan Kooijman

  Wat een opmerking al wel niet los kan maken hier… Vermoeiend!!!

 40. kwikjealex

  Reactie op kwikjealex:
  Nog even om mezelf aan te vullen, ik had hier graag die vrouw gezien die bij Wipe Out ter plaatsen staat.
  Daar doet ze het erg leuk, dus ik wil haar wel zien presenteren, ik denk dat ze zomaar een verborgen talent voor RTL5 kan zijn.

 41. Japie

  Reactie op Anonymous: Dus ik ben kortzichtig omdat ik er nog niet een minuut van heb gezien? Ik zag toevallig een foto van die ordinaire Barbie die iemand een glas in het gezicht heeft gegooit ergens in Tirol en dan weet je meteen: hier houden de co geilneven van! Dit moet op de buis! Logisch weet je zo ook de tokkies weer te trekken, onderbuik praktijken dus van die co boy’s. Maar daar zijn ze groot mee geworden. Ordinaire laag geletterde rukkers dus. Ga lekker met je Japie spelen joh, en laat mij hier gewoon even uitleggen wat die gladjakkers met ”commercieel succesvol” bedoelen.

 42. Anoniem

  Waarom zetten ze Wipeout maar voor 3 weken op de donderdag (daarna begint echte meisjes in de jungle)
  Het heeft toch wel meer afleveringen dan 3? Waarom zetten ze het niet op de woensdag of zondag na deze nieuwe dansshow?
  Alles bij RTL5 wordt op de donderdag gepropt!

 43. Rieuwert

  Donderdag is de beste tv dag.
  – WIDM
  – Oh Oh Tirol

 44. David

  Het maakt niet uit, als ze de opbrengsten van die ransapen ruk teevee maar naar het onderwijs en de zorg doen, dan mogen die co boy’s van mij gewoon door blijven hobbyen. Ik volg het debat en af en toe voor de hobby even RTL Boulevard zappen. Maar wat een oeverloos gezwam en wel 20 minuten lang over de jurken in Hollywood. Uitsluitend wat exhibitionistische nono’s met niets te vertellen die desalniettemin graag in beeld willen komen. Wat kost dat geintje? Het is niet erg maar heel de US ligt aan de geelhonger. Ja hoor maar een miljoen mensen kijken er naar. Die denken allemaal wat een laaggeletterde debielen tv! Die co boy’s hebben hun stompzinnige werk in tijden van krisis weer uitstekend gedaan!

 45. Zeru

  WE WANT ELIZE
  Eerste seizoen So You Think deed ze super leuk, jammer dat ze aan de kant is gezet..

 46. Anoniem

  Wie produceert dit programma?

 47. Anoniem

  nee geen lieke! echt zo’n verschrikkelijke “presentatrice”, doet me denken aan toen elize de 1e sytycd presenteerde…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.