Roelof Hemmen: ‘Amerikanen vonden mij te Russisch’

Foto: Nick van OrmondtRoelof Hemmen heeft naar eigen zeggen veel geleerd van een cursus bij de Amerikaanse nieuwszender CNN. De Amerikanen vonden de presentator van RTL Nieuws veel te houterig. “Ik heb een paar jaar geleden tijdens een CNN-stage geleerd hoe je energie moet uitstralen door je lichaam te bewegen. Een coach zei: ‘Het is zó Russisch wat jullie doen! Je zít daar maar!’ Het komt erop neer dat ik denk dat je echt een mèns moet zijn, ècht moet communiceren“, aldus Hemmen in NCRV-gids.

Hemmen heeft lang naar de juiste presentatiestijl gezocht. “Ik wil dat iemand luistert en weet wat ik heb gezegd en voelt dat het belangrijk is. Ben je in staat om iemand te raken door het scherm heen? Ik vind nog steeds dat dàt iemand een goede presentator maakt. Het vraagt tijd, want je zoekt een vorm. De meeste presentatoren gaan dan belangrijk doen. Dat heb ik ook gedaan. Ik ben groot en breed en ik ging nóg groter en breder zitten en een nóg zwaardere stem opzetten. Na een poosje dacht ik: dat is het níet.

Nu is de nieuwsanchor tevreden. “De laatste jaren probeer ik zo naturel mogelijk te communiceren. Als het goed is, is er geen verschil tussen Roelof Hemmen op de buis en Roelof Hemmen tegenover je aan tafel. Volgens mij is dát de grote truc.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen