Prominente politici debatteren in EénVandaag

Geplaatst op ma 28 feb 2011 om 10:11Twee dagen voor de Provinciale Staten- verkiezingen organiseert EénVandaag maandag een verkiezingsdebat. In een extra lange uitzending (18.15 uur, Ned. 1) gaan politici Alexander Pechtold (D66), Elco Brinkman (CDA), Emile Roemer (SP), Job Cohen (PvdA), Loek Hermans (VVD) en Machiel de Graaf (PVV) met elkaar in debat over uiteenlopende onderwerpen. Het EénVandaag-debat wordt om 19.30 uur nabesproken in De Wereld Draait Door met Jack de Vries, Jolande Sap en Jort Kelder.


16 Reacties op “Prominente politici debatteren in EénVandaag”


 1. Lukas

  Beetje krom om Tweede Kamerleden met kandidaatleden van de Eerste Kamer te laten debatteren.

 2. René

  Ach ja verkiezingstijd he? Behalve de politiek trekt de rest van Nederland er zich geen reet van aan. Verkiezingen zijn gewoon een feestje voor politici. Dat feestje heeft voor de bevolking van dit land al zoveel van zijn glans verloren dat niemand zich de moeite getroost naar dit soort debatten te kijken of zelfs maar te gaan stemmen

 3. Beau

  Wat lijkt die Cohen toch op Gargamel he! Ik HAAAAT smurfen

 4. Ruud

  Wat doen in godsnaam die 3 linkse fractie-voorzitters van de 2e kamer daar. Die koppen zien wij toch al genoeg op ons aller linkse PO. Het gaat toch om de 1e kamer, wat een armoe. :(

 5. Incognito

  Met al die gratis toegeworpen zendtijd van de Vara en de NOS heeft Cohen nog steeds niet kunnen uitleggen hoe ‘eerlijker’ er uit ziet.
  Zou de man, die de sharia nastreeft, dit nog voor de verkiezingen voor elkaar krijgen?

 6. Suus

  Reactie op Beau: Ja dat is nou wel een erg scherpe observatie van je ;)

 7. Anoniem

  Wat een klote tijdstip. doe dat op primetime

 8. Anonymous5000

  Zoals eerder gezegd: Waarom stuurt de oppositie hun fractievoorzitters uit de Tweede Kamer wanneer het om de Eerste Kamer gaat?

 9. @

  Reactie op Anonymous: kun je het niet opnemen?? Kun je toch kijken wanneer je wilt op die avond!!!

  Ook ik vind dit debat eigenlijk overbodig, dergelijke debatten dienen op de 1e plaats gevoerd te worden door de partijleiders van/voor de 1e Kamer en verder dienen deze ook plaats te vinden op regionaal niveau. Regionale zenders en Regionale/Provinciale thema’s.

 10. scientist

  “Zoals eerder gezegd: Waarom stuurt de oppositie hun fractievoorzitters uit de Tweede Kamer wanneer het om de Eerste Kamer gaat?”

  Het is een beetje een raar debat, omdat het eigenlijk Provinciale Staten-verkiezingen zijn. Deze Provinciale Staten kiezen vervolgens de Eerste Kamer.

  De Eerste Kamer-lijsttrekkers bestaan eigenlijk niet, omdat zij niet door het volk maar indirect gekozen worden. De partijen hebben echter een eigen keuze gemaakt of zij hun politieke leider sturen, of iemand die in de Eerste Kamer komt.

 11. Anoniem

  Reactie op Beau:

  En Wilders is Smurfin, het door Gargamel gecreëerde (nep)blondje dat alle Smurfen tegen elkaar ophitste. ;)

 12. Newhouse

  Reactie op Ruud: Nee, het gaat om de Provinciale Staten. Dus al deze politici staan daar vanavond zonder directe aanleiding.

  Waarom niet een uitzending per provincie ? Gewoon 12×10 minuten debat per provincie. Ok, een iets langere uitzending, maar dat zou wel recht doen aan waar deze verkiezingen uiteindelijk over gaan: de provincie.
  Bijna niemand in Nederland heeft enig idee wat de provincie doet en waar deze verkiezingen over gaan. De media/politiek moet dit duidelijk maken óf de provincies moeten worden afgeschaft.

 13. George

  Reactie op Ruud:

  Wat een leeg cynisme! Alsof de PO alleen maar links is. Drink een glas melk man!

 14. Ruud

  @George

  Ik kan mij niet geheel aan de indruk onttrekken dat jij ook een linkse PO-fanboi bent. ;)

 15. Anoniem

  Die lelijke kop van Cohen de nitwit bij t artikel.

  Omdat iedereen tegen het meevreten uit de ruif is van die lui van over de grens zou je eigenlijk PVV stemmen. Maar aan zo’n one issue partij heb je niks. Dus dan maar VVD

 16. ManmetdePijp

  I-i-i-ik b-b-ben Job Co-co-co-hen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.