Linda de Mol zei ‘nee’ tegen Duitse Ik Hou Van Holland

Foto: Roy BeuskerLinda de Mol heeft het aanbod om een Duitse versie van haar kijkcijferhit Ik Hou Van Holland te presenteren geweigerd. De 46-jarige presentatrice van RTL 4 vindt dat ze daarvoor niet genoeg kennis heeft van de Duitse taal en cultuur. “Zo’n programma als Ik Hou Van Holland, hoe simpel het lijkt, zou ik in Duitsland niet kunnen presenteren. Er was nog even sprake van, omdat het nu verkocht is aan Duitsland, maar dan denk ik: hoe kan ik dat nou doen“, vertelt De Mol in dagblad Metro.

Dat De Mol goed Ik Hou Van Holland kan presenteren, wil volgens de presentatrice niet zeggen dat de presentatie van een Duitse versie even makkelijk gaat. “Waarom werkt het? Omdat ik de Nederlanders en de Nederlandse volksaard en mentaliteit kan inschatten. Humor in een andere taal is verschrikkelijk moeilijk. Dat kan alleen maar met van te voren geschreven grapjes.

De presentatrice was jarenlang succesvol op de Duitse televisie. Nu is ze nauwelijks nog te zien bij de oosterburen. “Je kan niet, zeker niet als je kinderen hebt, een carrière in twee landen tegelijk hebben. Dat werkt niet. In de periode dat ik heel veel werkte in Duitsland heb ik in Nederland veel minder gedaan. Dat duurde een jaar of tien. Ik had geen blad, ik acteerde niet, in het begin van die periode had ik nog geen kinderen. Inmiddels heb ik kinderen en die zitten op een leeftijd dat je er echt goed bij moet blijven, ik heb bovendien een blad wat ik hartstikke leuk vind en ik heb die liefde voor acteren ontwikkeld. Dat gaat gewoon niet meer.”

De Mol slaat de deur niet helemaal dicht voor de Duitsers. “Ik zeg trouwens niet dat ik er nooit meer iets zal doen hoor. Er worden bijvoorbeeld fantastische films gemaakt in Duitsland. Als ik ooit voor een leuke rol gevraagd word, zal ik echt geen nee zeggen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen