Linda de Mol zei ‘nee’ tegen Duitse Ik Hou Van Holland

Geplaatst op zo 27 feb 2011 om 16:05

Foto: Roy BeuskerLinda de Mol heeft het aanbod om een Duitse versie van haar kijkcijferhit Ik Hou Van Holland te presenteren geweigerd. De 46-jarige presentatrice van RTL 4 vindt dat ze daarvoor niet genoeg kennis heeft van de Duitse taal en cultuur. “Zo’n programma als Ik Hou Van Holland, hoe simpel het lijkt, zou ik in Duitsland niet kunnen presenteren. Er was nog even sprake van, omdat het nu verkocht is aan Duitsland, maar dan denk ik: hoe kan ik dat nou doen“, vertelt De Mol in dagblad Metro.

Dat De Mol goed Ik Hou Van Holland kan presenteren, wil volgens de presentatrice niet zeggen dat de presentatie van een Duitse versie even makkelijk gaat. “Waarom werkt het? Omdat ik de Nederlanders en de Nederlandse volksaard en mentaliteit kan inschatten. Humor in een andere taal is verschrikkelijk moeilijk. Dat kan alleen maar met van te voren geschreven grapjes.

De presentatrice was jarenlang succesvol op de Duitse televisie. Nu is ze nauwelijks nog te zien bij de oosterburen. “Je kan niet, zeker niet als je kinderen hebt, een carrière in twee landen tegelijk hebben. Dat werkt niet. In de periode dat ik heel veel werkte in Duitsland heb ik in Nederland veel minder gedaan. Dat duurde een jaar of tien. Ik had geen blad, ik acteerde niet, in het begin van die periode had ik nog geen kinderen. Inmiddels heb ik kinderen en die zitten op een leeftijd dat je er echt goed bij moet blijven, ik heb bovendien een blad wat ik hartstikke leuk vind en ik heb die liefde voor acteren ontwikkeld. Dat gaat gewoon niet meer.”

De Mol slaat de deur niet helemaal dicht voor de Duitsers. “Ik zeg trouwens niet dat ik er nooit meer iets zal doen hoor. Er worden bijvoorbeeld fantastische films gemaakt in Duitsland. Als ik ooit voor een leuke rol gevraagd word, zal ik echt geen nee zeggen.
20 Reacties op “Linda de Mol zei ‘nee’ tegen Duitse Ik Hou Van Holland”


 1. David

  De werktitel van de Duitse versie is ´Deutschland über alles´. De tune is dan ook een bekend duits nummer met dezelfde titel.

 2. scientist

  Oh, ik dacht “Ich liebe Adolf” ofzo…
  maar slim van Linda; BN’ers zouden vaker nee moeten zeggen tegen klussen en allerlei onzin.

 3. Suusje

  @ David, ja dat bekende “nummer” is (volgens Linda de Mol) “ het stomme Duitse volkslied”

 4. Suus

  @ David. Dat “nummer” is (volgens Linda de Mol) “Dat S.tomme Duitse volkslied” :lol:

 5. Suus

  Gevoelig onderwerp voor Linda wellicht? Ze werd i.v.m. de niet zo tactische opmerking over dit volkslied plotseling door ganz Deutschland uitgekotst!

 6. Suus

  Je mag elkaar hier zo’n beetje verrot schelden, maar het woordje s.tom moet ik spellen met een punt ertussen, anders wordt de reactie tot 2 toe vastgehouden!!

 7. JOOP

  Het is van die duitse zender ook niet goed overwogen als het waar is dat ze
  Linda de Mol daar voor gevraagt hebben maar eerder denk ik dat haar broer
  haar heeft aangeboden haar als presetatriche voor te dragen en dat ze daar
  nee op heeft gezecht.
  Om ik hou van holland op zn duits in duitsland te presenteren hoef je het niet
  persee vloeiend te kunnen spreken je moet vooral de witjes en watjes van
  de duitse taal kennen en daar voelde Linda zich in te kort komen denk ik.
  terecht

 8. Yossarian

  Zou ook een beetje raar zijn, “Ik hou van Holland” in Duitsland. Ik vermoed dat “Ik hou van Duitsland” hier in Nederland ook geen miljoenenpubliek zou trekken.. :-/

 9. Chiel

  Reactie op Yossarian: :lol: Droog!

 10. Jerrold

  Reactie op Yossarian:

  Hoe dom kan je zijn, omg.

 11. Coke jij?

  Als zij tegen een Duitse Teancaptain grenzeloos gaat zitten lachen, net zoals zij bij Jeroen doet, zal iedereen denken dat zij aan de genotsmiddelen zit, want Duitsers zijn helemaal niet om te lachen.

 12. Insider

  Reactie op Coke jij?: Volgens bronnen is Linda de Mol regelmatig te vinden op feestjes van Gordon, en wie gebruikt er dan coke? Je verwacht het niet maar… de Mol. Nu ze kinderen heeft gelukkig niet meer, maar een paar jaartjes terug genoot ze er nog flink van.

 13. Owen

  En wat als ze dat deed is toch haar zaak… jij zou ook eens een lijntje moeten nemen dan was je tenminste niet zo zuur.

 14. Johan

  Was wel een middel geweest om van haar af te komen.

 15. Moriarty

  Volgens bronnen! Zo lust ik er nog wel een paar:

 16. David, de echte

  Je moet ook niet alles geloven wat die co boy’s hier neer slempen. Wie gelooft dat nou? Dat Linda in Duitsland voor een IHVH versie gevraagd is? Ik niet. Zijn de zinnige onderwerpen op?

 17. Jona

  Reactie op Insider: Sinds ze kinderen heeft ging onze nationale brave trut ook gewoon vreemd dus wat dat betreft…. Maar het past en hoort bij de co. Hoe gluiperiger, hoe lekkerder ze het vinden.

 18. Kijkster

  Logisch argument. Duitse humor is echt wezenlijk anders.
  Rare jaloerse reacties verder. Gelukkig zijn Duitsers in het gunnen en misgunnen OOK anders dan Nederlanders. Poeh zeg!

 19. Anoniem

  Reactie op David, de echte:

  En laat me raden, Mark Rutte is een robot, de watersnoodramp was een complot, en we leven allemaal in de matrix?

 20. David, de echte

  Reactie op Anonymous: Nee hoor, maar de boy’s liegen en bedriegen wel vaker, dat is algemeen bekend. Daar hoef je niet paranoia voor te zijn.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.