Kamervragen over uitzending Undercover in Nederland

Foto: SBSDe politiek heeft volgens SBS 6 ‘geschokt’ gereageerd op de verborgen camerabeelden die zondag worden uit- gezonden in het programma Undercover in Nederland van Alberto Stegeman. “Door diverse politieke partijen zijn er kamervragen ingediend en er is zelfs een spoeddebat aangevraagd“, zegt een woordvoerder van SBS. De tv-show infiltreerde in een sekte. “Leden worden bewust misleid, moeten bizarre bevelen opvolgen en raken vervreemd van familie en vrienden.

PvdA, SP en D66 willen dat minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie zo snel mogelijk regelgeving maakt tegen dit soort sektes. “Dat dit soort fenomenen moet verboden, bestreden worden, ja daar ben ik van overtuigd. Dit hoort absoluut niet in de samenleving thuis“, aldus D66-Kamerlid Magda Berndsen.

Ronald van Raak, Tweede Kamerlid van de SP, reageert furieus. “Minister Opstelten van Justitie, die moet hier zo snel mogelijk onderzoek naar doen, kijken welke regels hier worden overtreden. En als we hier nog geen regels voor hebben om dit te verbieden, dan moeten die er heel erg snel komen”. Van Raak heeft inmiddels een spoeddebat aangevraagd.”

Undercover in Nederland is op zondag om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen