Nieuwsuur twee uur lang over Arabische revolutie

Geplaatst op za 26 feb 2011 om 10:42Foto: NTRHet tv-programma Nieuwsuur duurt maandag niet één uur, maar twee uur. In een extra lange live-uitzending zal het programma de oorzaken en de gevolgen van de revolutie in de Arabische wereld op een rij zetten. Dat heeft Nieuwsuur bekendgemaakt. Nieuwsuur praat in de special met betrokkenen, Nederlandse ambassadeurs in de Arabische wereld, correspondenten op locatie en met andere deskundigen. De uitzending begint maandag iets voor negen uur ’s avonds op Nederland 2.


23 Reacties op “Nieuwsuur twee uur lang over Arabische revolutie”


 1. Anoniem

  beetje overdreven…. een uur vind ik al erg lang over 1 onderwerp

 2. Andriod

  lekker op tijd,die revolutie loopt al vanaf 16 februari.
  De Libische ambassadeur zit hier lekker veilig,wordt niet op het matje geroepen of het land uitgejaagd

 3. Jesse

  Reactie op Andriod: Het gaat over de algehele Arabische revolutie. Daar zou je een hele avond aan kunnen wijden. Zeer goed initiatief van Nieuwsuur.

 4. TeeVeetje

  Gelukkig maar dat er wat aandacht voor komt , want dat hadden we nog niet gehad !

 5. Johan

  Neen RTL zend liever een programma uit over de ochtend erectie van Rene vd Gijp of het gebrek eraan bij Johan Derksen

 6. Jesse

  Reactie op TeeVeetje: Heb je enig idee wat er voor ongelooflijk interessants aan de hand is in de wereld op dit moment?

 7. ik reageer ook ff...

  Passen ze dan ook de programmatitel aan…? Nieuwsdubbeluur of Nieuws2uur lijkt me dan wel voor de hand liggend…

 8. Anoniem

  Reactie op ik reageer ook ff…: Nieuwsblokuur :P

 9. Jan

  Reactie op ik reageer ook ff…:

  Nieuwsuren, op zondag is het altijd Nieuwstienminuten en op zaterdag Nieuwshalfuur

 10. TeeVeetje

  Reactie op Jesse: We zijn de afgelopen weken voldoende geinformeerd dacht ik zo . De ene midden-oosten kenner na de ander kwam voorbij , ook hun landgenoten die lekker veilig hier zitten heb ik ook genoeg gezien . Waarom gaan ze er niet naar toe om hun land te steunen , vroeg ik me telkens af , en dan hadden ze ook nog commentaar op de Nederlandse overheid notabene . Kan het nog gekker ?

 11. Anoniem

  Die hele Khadaffi clan moet worden kapot geschoten

 12. Jesse

  Reactie op TeeVeetje: Mensen
  met zo een domheid als jij besteed ik liever mijn tijd niet aan.

 13. kritische kijker

  Gelukkig dat er af en toe nog een redelijk denkende reactie tussen zit op deze site. Maar voor de rest is het zoals de commerciele uitstralen, dom nikszeggend geleuter over aantallen kijkers en kortzichtigheid wat het wereldgebeuren aangaat.

  Ben nog steeds blij dat de rechtse infantiele kliek nog onvoldoende grip heeft op de PO in Hilversum anders zouden we nog alleen naar treurige Wilders propaganda moeten kijken op Wakker Nederland. Mensen realiseren zich te weinig dat de wereled niet ophoud bij Wilders gebler, de bold and the beautifull en volendamse soap en zang series.

  De wereld is echt behoorlijk in beweging en daar zal voldoende aandacht aan gegeven moeten worden. Economisch en poltiek houdt Nederland niet op bij het PVV-Nederland alleen op de wereld denken. Maar er zijn helaas te weinig krachten die de gemiddelde CO kijker kunnen bereiken om dat helder te maken. Het PVVD denken is bijna volkseigen geworden.

  Jammer want als morgen een deel van de wereld figuurlijk in brand staat, dan zal er in Nederland een behoorlijke vonkenregen zichbaaren merkbaar zijn. De gemiddelde bekrompen rechtse propaganda van het eigen volk eerst en vermogen alleen aan de vermogende de rest kan stikken mentaliteit zal dan dubbel zo hard op de gemiddelde Nederlander gaan uitstralen. Maar het is altijd al zo geweest eerst voelen dan pas denken.

  Kortom ben blij dat er op de PO door goede journalistiek voor een toch wel redelijk grote groep begrijpende Nederlanders voldoende onafhankelijke informatie wordt gegeven. Wees er blij om andere volkeren moeten er keihard voor vechten om ook maar een sprankje van onze verworvenheid te krijgen.

  Nou en nu maar weer lekker voor de buis gaan hangen met vanavond weer een fantastisch optreden van onze kritische Joep. Ik ben er wel klaar voor.

 14. Johan B.

  Totaal eens met jouw uiteenzetting kritisiche kijker. Een aantal collega’s was enkel al boos op mij omdat ik niet naar Ik hou van Holland wil kijken bv. Heb dat indertijd een kwartiertje volgehouden. Maar neen, volgens enkele vooral vrouwelijke collega’s moet je enkel naar talentenshows en Hart van Nederland kijken, regionaal nieuws meepakken kan nog net bv. Als je zeg dat je regelmatig Nieuwsuur kijkt zitten ze je aan te gapen of je ergens kortsluiting in je hersenpan heb zitten. Het enige dat wij gezamenlijk kijken is wat dat betreft Boer Zoekt Vrouw, op zich wel aardig programma, maar als ik vrijgezel zou zijn zou ik naar Nederland 2 kijken op dat moment. Maar goed, het gezinsleven wil ook een keer ontspanning zien. En oh ja, niemand in ons gezin vindt IHVH leuk dus probleem opgelost.

 15. pieter

  Ik kijk liever Al Jazeera English. Betere correspondenten, betere gasten en nog meer actueel. Aanrader!

 16. Andriod

  Reactie op pieter:

  ik ook, ik kijk bijna geen nieuws meer maar zit nu aan de buis gekluisterd,ik vermoed dat het maandag gebeurt is met de Dorpsgek uit Tripoly.

 17. Kim

  Ik hoop dat er dan flink wordt gewroet in alle schijnheiligheid rondom de Nederlandse wapenexport

 18. Hans

  Best interessant. Wie weet hebben we over een tijd wel een Arabische revolutie welke de wereld wil innemen. Dat is immers de natte droom van de moslims. Want al het land van deze wereld behoort tot Allah toe, sla de boeken er maar op na.

 19. A. Pietersen

  Inderdaad, als je als ongelovige of christen moslim wordt ben je gevierd. Christenen zijn dan bedroefd. Mocht je als moslim christen worden dan wordt je ter door gebracht, tenzij buitenland te fel protesteert zoals onlangs in Afghanistan gebeurde. Een ter dood veroordeelde christen (voorheen moslim) werd vrijgelaten na scherpe druk vanuit Nederland (CU en SGP drongen hierop aan). Dit nieuws was eigenlijk alleen te volgen via de christelijke media en een klein berichtje in de grote landelijke kranten.

  Gematigde moslims heb ik niets op tegen ( kan ik heel goed mee opschieten), zij willen geen terreur, maar de fundamentalisten, vreselijk. Denk enkel maar aan de sharia. Als je niet weet wat dat is ga dan a.u.b. nooit meer stemmen.

 20. E. Harsema

  Ik ben zeer geïnteresseerd, ga zeker kijken.

 21. Mark

  Boeiend…

  Verander ook even de titel eenmalig in Nieuwsuren.

 22. David

  Reactie op A. Pietersen: Mensen worden door dictators gedwongen. Kijk in Libië. Als je daar Ahmet met de pet op de straat vraagt wat ie wil is het gewoon een rustig leven, werk, geen erbarmelijke omstandigheden en alles eerlijk delen. Wat dat betreft is die Wilders wel weer een oproerkraaier die er weinig verstand van heeft.

 23. MrAtlas

  Wat was dit slecht zeg! Compleet reportage dat 2maal gedraaid wordt(zo kan iedereen 2 uur vullen…), knip-en-plak werk uit Aljazeera Reportage, presentatrice maakte geen grootse indruk maar haar collega viel helemaal door de mand, schijnbaar niet gewend om voor een scherm te presenteren dat ook niet altijd even synchroon liep… de gasten die al dan niet aanwezig waren camoufleerden gelukkig een hoop.

  Misschien dat ik iets te vaak naar Aljazeera English gekeken hebt de afgelopen tijd, maar het kwaliteitsverschil is gigantisch… Net of je naar een galavoorstelling van FC Barcelona zit te kijken en vervolgens overschakelt op excelsior – willem II. Al met al een aaneenschakeling van amateuristisch geklooi en geblunder dat het aanzien niet waard was.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.