DWDD blundert met Mark Rutte-tweet

Geplaatst op za 26 feb 2011 om 11:26

Foto: VARAMatthijs van Nieuwkerk heeft vrijdag in De Wereld Draait Door een grote blunder begaan door slechte voorbereiding van zijn redactie. De presentator dacht een Twitter-bericht van premier Mark Rutte te citeren, maar de tweet was afkomstig van een nepaccount. Van Nieuwkerk ge- bruikte de tweet in een kritisch gesprek met Joost Eerdmans over zijn interview met Geert Wilders. De nep-Rutte vond het interview ‘niet veel’. “Dit is een nepaccount, Matthijs“, corrigeerde Eerdmans hem.

De nep-Rutte liet op Twitter weten dat hij het interview van de politiek rechts georiënteerde Eerdmans met PVV-leider Wilders te soft vond. “Nou, dat gesprek bij WNL was niet veel. Ik krijg liever wat meer tegengas“, citeerde Van Nieuwkerk.

Van Nieuwkerk werd al snel met zijn fout geconfronteerd. “Dit is een nepaccount, Matthijs. Ik heb het Mark Rutte gevraagd en dit is niet zijn account. Dit is een nepaccount“, zei Eerdmans.

Meen je dat? Dan zijn wij hier ingetrapt met open ogen“, aldus Van Nieuwkerk.
62 Reacties op “DWDD blundert met Mark Rutte-tweet”


 1. Arno

  Wat een onzin, om hier van een blunder te spreken. Dit is echt op sentatie belust. Het gesprek ging meteen verder en ze stonden hier verder niet meer bij stil. Een onzin bericht is dit op deze site, waar de laatste staat meer van deze onzin berichten staan.

 2. David (2)

  Ik had t gezien… sorry hoor maar dat was wel een erg domme actie. Hoe slecht moet je redactie wel niet zijn om daar in te tuinen?

 3. Eduard

  Ik kan me zo voorstellen dat ze dit zelfs expres opgezet hebben. Het is een leuk tussendoortje en verzorgt misschien weer een klein relletje. Zo houdt DWDD zichzelf relevant. Erg slim dus.

 4. Andriod

  Welke sukkel gaat er dan ook vanuit dat Rutte, de omroep die hem het meeste stemmen bezorgt,in het openbaar zou afvallen

 5. Kaj

  Hij heeft wel een echt account, ze dachten dus dat Rutte 2 accounts heeft?

 6. Andriod

  is waarschijnlijk nog gerepeteerd ook..

 7. Andriod

  Reactie op Eduard:

  is niet express, bij DWDD lopen ze wel vaker dom te bazelen over politiek

 8. Johan

  Ik vond het zo domme actie,dat ik dacht dat het een programma van Frits Wester was

 9. Anoniem

  dit is vooropgezet.

 10. pieter

  Reactie op Anonymous:

  Haha niet alles in je leven is een linkse opzet hoor

 11. TeeVeetje

  Ze dachten weer eens bijdehand te zijn bij DWDD om rechts te bashen , maar uiteindelijk staan ze zelf voor schut . Dit is een voorbeeld van niet je bronnen checken .

 12. piete

  Reactie op TeeVeetje:

  Als je zelf al zegt, dat DWDD bijdehand wilde zijn, om rechts te bashen, stel ik je voor zelf eens je bronnen te checken. Zo’n ridicule gedachte is nou niet bepaald van enig journalistiek niveau.

 13. David

  Reactie op TeeVeetje: Bedoel je met rechts die ordinaire zakkenvullers die niets anders kunnen dan mensen gebruiken en misbruiken om hun eigen zakken te vullen?

 14. B.K.

  Dit is toch wel een grote fout. Denk je nou serieus dat onze minister president zomaar een eigen Twitteraccount mag hebben? Zoiets wordt beheerd door de RVD, dat is toch logisch. Het enige officiele twitteraccount is deze: http://twitter.com/#!/MinPres

  Mark Rutte is geen gewone politicus meer, dus is het logisch dat hij niet zomaar z’n eigen account heeft waar hij zelf van alles op kan zetten. De koningin mag toch ook niet zomaar zelf van alles twitteren? Dat wordt (logischerwijs) beheerd door de RVD. Dat Matthijs van Nieuwkerk dat zelf niet kan bedenken vind ik toch wel erg slecht.

 15. JaJa

  Kunnen we een discussie vol cliches over links lullen en rechts vullen niet gewoon even skippen?

 16. Anoniem

  Reactie op B.K.:

  Zowel de M.P als de Koningin staan volledig vrij om te twitteren hoor. Of ze het zelf willen, dat is een tweede vraag, de Koningin is dan ook eerder tegen moderne media als twitter.

  Dat zo’n account wordt beheerd door de RVD is helemaal niet zo vreemd, aangezien deze middelen in context worden ingezet als marketingtool, en niet zozeer als persoonlijke uitlaatklep.

  Dat Matthijs zelf niet kon bedenken dat het weleens een nepaccount kon betreffen, is niks mis mee. Sowieso vertrouw je blind op je redactie, dat is regel 1 in televisiemaken, en tegenwoordig hebben wel meer mensen twitter, waarbij je ethische vraagtekens bij kan stellen, zoals onlangs nog mooi geillustreerd met de twitter van de hoofdcommedant van de politie.

 17. Arend Jan Frits Vorktak

  Reactie op Andriod: Over dom politiek gewauwel gesproken,heb je ooit Joost Eerdmans goed beluisterd?
  Nu op WNL voorheen BNN radio.Nee hij mag blij zijn met zijn lesje journalistiek in DWDD. Want een politicus interviewen door hem volledig naar de mond te praten is pas echt blunderen.

 18. Anoniem

  Reactie op Arend Jan Frits Vorktak:

  Gadverdamme inderdaad, ik snap niet dat “Rechts” zo’n bak kritiek over o.a de VARA en DWDD durven heen te storten vanwege hun ‘Linkse” inslag, terwijl het dus wel totaal oké is, dat Joost bij WNL (De omproep die er uitsluitend is gekomen om de PO rechtser te maken), zowat likkend aan het gezicht van Wilders zat?

 19. B.K.

  Reactie op Anonymous: Dat mag de koningin absoluut niet zelf zomaar doen. De regering is verantwoordelijk voor alles wat zij zegt. Dus wat zij ook publiekelijk zegt wordt gecontroleerd door de RVD. Neem nou de kersttoespraak. Hoewel dat een persoonlijke boodschap is, wordt het wel gecontrolleerd door de Minister President en RVD, omdat zij er ten slotte verantwoordelijk voor zijn wat de koningin zegt. Dus dat geldt ook voor dingen als Twitter.

 20. Anoniem

  Reactie op B.K.:

  Volgens mij haal jij een paar dingen door elkaar. Ze mag zeggen wat ze wilt, maar kan niet zeggen wat ze wilt, omdat ze onderdeel van de regering is, net zoals dat van ieder lid van de regering geldt.

 21. Anoniem

  Reactie op B.K.:

  De koningin mag gewoon aan de twitter hoor. Er is geen enkele Nederlandse wet die dat belemmerd. Dat de RVD haar twitter dan zou gaan bijhouden, dat lijkt me logisch, maar dat “de koninging dat niet mag” is echt onzin.

 22. Anoniem

  Reactie op David: Wat lul je nou? Linkse mensen stellen zich dus helemaal afhankelijk van anderen op en als die anderen het niet doen zoals zij willen, gaan ze klagen. Leef je eigen leven en maak er wat van!

 23. Anoniem

  Reactie op Anonymous:

  Grappige reactie, helaas niet helemaal realistisch, aangezien ons huidige politieke klimaat, er één is van Rechts geklaag.

 24. Anonymous5000

  Reactie op Anonymous: Nee de linkse partijen komen met veel constructieve oplossingen..ahem…
  Het enige waar ze aan denken is het huidige kabinet ten val brengen.

 25. JaJa

  En ja hoor… politiek gezwets is daar.

 26. Anoniem

  Reactie op Anonymous5000:

  En wat dacht rechts een jaar geleden dan?

 27. Anoniem

  Reactie op JaJa:

  Haha ja, hier zie je eigenlijk in het klein, de verklaring waarom een partij als de PVV zo groot kon worden. De algemene intilligentie van de gemiddelde Nederlander ligt tegenwoordig zó laag, dat ze werkelijk denken dat alles een “links”complot is.

 28. #Nic#

  Ja, Matthijs.. daar zit je dan.. met je 45-koppige redactie.. verschrikt als een konijn in twee koplampen te staren

 29. JaJa

  Ga allemaal lekker ff naar joop.nl. Kunnen we het hier over media hebben. X factor 1.4 en Sd 1.2…

 30. Anonymous5000

  Reactie op Anonymous: Heeft bijv. de VVD ooit over Balkenende-IV gezegd: “Wij gaan al hun voorstellen blokkeren” zoals o.a. PvdA en GroenLinks nu doen? Nee.

 31. JaJa

  Ga weg!

 32. Anoniem

  Reactie op Anonymous5000:

  Heeft Mark Rutte vorig jaar gezegd dat hij er alles aan zou doen om het Kabinet te laten vallen? Ja

 33. Delano de Vries

  Jeetje wat een politiek gelul zeg, ventileer je mening lekker op Telegraaf.nl

 34. Anonymous5000

  Reactie op Anonymous: Zoek dat nieuwsbericht nog eens op dan? Dat heeft hij namelijk nooit gezegd.

 35. Anoniem

  Reactie op Anonymous5000:

  Goed plan inderdaad, Nederland is vervallen in een onzekere tijd, waar het ene belabberde voorstel na de andere passeert

 36. Anoniem

  Reactie op Anonymous5000:

  Volgens mij heeft hij dat zelfs in nova nog eens gezegd, sowieso heeft hij de PvdA in die periode onophoudelijk gekleineerd.

 37. Anonymous5000

  Reactie op Anonymous: Onzin, en alsof dat andersom niet gebeurde. Cohen was toch ‘de verlosser’ en ‘de premier voor alle Nederlanders’? Rutte heeft zich zeer zeker uitgesproken tegen dat kabinet, maar nooit gezegd dat hij alles zou blokkeren of dat zijn enige doel was om het te laten vallen.

 38. Joep

  Reactie op Anonymous5000:

  Huh? ik heb dat ook gezien toen hoor! omdat hij het niet heb gezien, is het dus niet gezegd?

 39. Flippo

  Inderdaad een grote blunder dit.

  Matthijs dacht weer eens wat linkse kritiek uit zijn linkse honk te kunnen laten horen, maar dat feest ging mooi niet door.

 40. Joep

  Reactie op Flippo:

  Nou gelukkig vondt links, het op zijn links, helemaal niet zo’n linkse grote fout, dat het rechts was.

  Pff dat links en rechts gedoe is zo ouderwets, en getuigd ook niet van veel kennis van zaken.

 41. Anonymous5000

  Reactie op Joep: Kom dan eens met bewijs. Hij heeft zich nooit zo gedragen als PvdA en GL nu doen, en alleen omdat jullie nu zeggen ‘Ik heb gezien dat…’ moet ik het tegendeel geloven? Rutte is volgens mij sowieso pas in juni daar te gast geweest, enkele dagen voor de verkiezingen, dus dat is compleet niet te vergelijken.

  Ik hou er nu mee op, want dit gaat nergens heen.

 42. Flippo

  Reactie op Joep: Kom op zeg, dat is juist weer meer van deze tijd, met een rechtse coalitie die slechts een krappe meerderheid heeft. Het is dus gewoon weer keihard rechts tegen links.

  En HOE duidelijk is het dat DWDD een VARA-programma is. Het is alleen maar links gelul. En dat bleek gisteravond maar. Als ze rechts al op een fout denken te kunnen betrappen, maken ze daar uitgebreid gebruik van. Helaas gingen ze behoorlijk op hun bek.

 43. Andy

  Off topic: Cee Lo Green and Adam Levine zijn definitief de eerste twee coaches in the Voice of America. Met Christine Aguilera zijn de onderhandelingen nog in volle gang.

 44. B.K.

  Reactie op Anonymous: Dat zeg ik toch ook. Ze mag best gaan twitteren, maar dan wordt dat wel bijgehouden door de RVD. Dat is dus precies wat ik zeg. Ditzelfde geldt voor de Minister President. Dáárom kun je zo zelf wel zien dat dat twitteraccount wat in DWDD getoond werd een nepaccount was.

  Wat ik bedoel met ‘Dat mag de koningin absoluut niet zelf zomaar doen’ is uiteraard dat ze dat niet mag zonder controle van de RVD, precies wat jij zelf ook zegt. En dus aangezien dat twitteraccount van Mark Rutte niet gecontroleerd wordt door de RVD, is dat dus nep. Hij en de koningin mogen niet zomaar twitteren zonder dat de RVD daarbij betrokken is. Dat is precies wat ik al de hele tijd zeg.

 45. Natasha

  gaan ze op een mediasite discussiëren over politiek… stakkers…………….

 46. Andriod

  Reactie op Arend Jan Frits Vorktak:

  Ik noem hem ook niet voor niks Joost Geermans, maar voor zijn achterban is hij een goeie.

  Ik als Links persoon erger me al jaren aan de politieke onkunde bij DWDD en die onderdanige houding tov Wilders.

 47. Andriod

  moet zijn Geertmans

 48. GURKEY

  Het was al bekend dat,t nep was,
  maar werd als achtergrond gebruikt.

 49. 1966

  Reactie op B.K.: Misschien heeft Beatrix wel een account dat alleen bekend is onder vrienden en familie. Onder de naam B.A. van Buren of zo.

 50. 1966

  Reactie op Anonymous5000: Beetje onzinnige vraag. Elke oppositiepartij uit gelijksoortige teksten, welke andere partijen er ook aan de macht zijn. Het valt je alleen eerder op als het partijen zijn die niet in je straatje passen.

 51. Anoniem

  Reactie op David:

  :lol: :lol:

  Rechts vult de zakken? :lol:

  LINKS zijn pas MATENNAAIERS. Die vullen de zakken door het te verhullen in sociaal gelul en achteraf kom je erachter dat we besodemieterd zijn. Ze hebben het over sociaal. Ja sociaal voor hun eigen zakken.

 52. Sonny

  Reactie op Anonymous: Verklaar je nader: links wordt voor van alles en nog wat aangezien, bij nader onderzoek blijkt dan dat toch een stelletje rechtse rakkers er toch echt de schuld van waren. En liegen kunnen ze, dat zie je daar dagelijk in al hun neppe programma’s terug.

 53. Anoniem

  Reactie op Sonny:

  die neppe programma’s zijn allemaal links ;)

  En ja links wijst altijd met het beschuldigende vingertje naar rechts om ze in kwaad daglicht te stellen.

 54. Anoniem

  Reactie op Sonny:

  die neppe programma’s zijn allemaal links ;)

  En ja links wijst altijd met het beschuldigende vingertje naar rechts om ze in kwaad daglicht te zetten.

 55. Arie

  Als het aan links lag stond Nederland allang vol met moskeeën en zaten we op een kleedje richting Mekka te mekkeren.
  Het is bij hun nog net niet op de knieën: Allah Allah, welkom in ons land, het gratids geld ligt vooor u klaar.

 56. Daisy Bell

  Reactie op Arie: Waar heb jij het nou over? We hebben het hier over de slechte reputatie van de co. Die aandachtsschreeuwers. Daar zou je je kinderen inderdaad haast van op een matje richting mekka laten bidden zoveel ranzigheid, hebzucht, geldgraaierij, dommigheid, geiligheid en hoererij die de ether ingooien! Dat geld gaat allemaal naar dat ene enge clupje mensen die elkaar bevechten om opgepimpt en al met niets op televisie te komen. Zij verpesten anders ook behoorlijk wat in onze maatschappij! Daar moet onze jeugd dan een voorbeeld aan nemen! Er is haast geen ontkomen aan!

 57. JOOP

  @Arie

  Daisy Bell je bent nog te stom om mn drol te fotograferen en toch altijd
  hakken en hacken op bners en hun positie,s, jij komt nooit in aanmerking
  voor een baantje op tv want waar je het minst voor hoefde te kunnen die
  belspelletjes, zijn allemaal weg dus pas je commentaar maar aan naar de
  twee klasjes huishoutschool die je waard bent,

 58. Bernard

  Waarschijnlijk hebben ze op de Redactie van DWDD nu eindelijk door dat links ons land naar de afgrond LIJD. Hun politieke sponsoren dulden de Waarheid niet en dit “foutje “is naar mijn Mening gewoon een protestactie .

 59. Anoniem

  Nee, rechtse Bernard met zijn taalfouten, die heeft de waarheid in pacht.

 60. JOOP

  @Bernard/Anonymus

  Het is letter voor letter ,bernHard, wat waarschijnlijk berenhard betekend,
  jullie hebben me weer veel verdriet gedaan.

 61. Anoniem

  PVV = WAARHEID

 62. Anoniem

  PvdA = LIST EN BEDROG

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.