RTL 4 roept X Factor uit tot marktleider

Foto: Mike van den ToornRTL 4 is tevreden over de kijkcijfers van X Factor, dat vrijdag begon met het vierde seizoen. Hoewel de muziekshow met 1,3 miljoen kijkers niet wist te winnen van Flikken Maastricht (1,7 miljoen) en Sterren Dansen op het IJs (1,5 miljoen), was X Factor volgens RTL wel markt- leider in de doelgroep. “De talentenjacht was met een zenderaandeel van 23,1 procent in de belangrijke commerciële doelgroep Boodschappers 20 – 49 jaar, waar RTL 4 op is gericht, ruimschoots marktleider“, aldus RTL.

Flikken Maastricht op Nederland 1 en Sterren Dansen op het IJs op SBS 6 behaalden een lager marktaandeel in deze doelgroep, meldt de zegsman. “Die programma’s scoorden respectievelijk 19,7 en 19,9 procent.

De vrijdagavond-talentenjachtavond blijft volgens RTL een groot succes. “Met deze cijfers is X Factor na Holland’s Got Talent en The Voice of Holland het derde format op rij dat op vrijdagavond uitstekend scoort bij de familiezender.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen