Guido Weijers: ‘Oudejaarsconference goed ontvangen’

Foto: SBSGuido Weijers is tevreden over zijn oude- jaarsconference. De cabaretvoorstelling wordt vrijdagavond uitgezonden door SBS 6, maar de opnames zitten er al op. “We hebben het opgenomen in een zaal in Rotterdam met duizend mensen, die heel hard hebben gelachen. Daar ben ik blij mee. We moesten het geluid van het gelach soms zelfs omlaag zetten, omdat mijn teksten anders niet te horen zijn op televisie“, zegt Weijers op Radio 538. “Ik wil zo veel mogelijk grappen in zo weinig mogelijk tijd.

Naast Oh Oh Cherso, de vliegramp in Tripoli en de politiek, zit er ook veel sport in de conference. “Het WK Voetbal komt uitgebreid aan bod. We gaan het hebben over de vuvuzela, Wesley en Yolanthe, de Bavariajurkjes en Johan Derksen.”

Zelf gaat Weijers niet zitten voor zijn conference op televisie. “Ik ga niet naar mezelf kijken, maar ik ga eten met vrienden. Zij hebben wel televisie aan staan. Ik heb de grappen natuurlijk al gehoord bij het uitproberen, maar ik vind het wel leuk om te zien hoe mijn vrienden verrast worden.

De cabaretier verwacht dat hij volgend jaar weer een conference gaat maken. “Ik roep elk jaar, als het net is afgelopen en ik gesloopt ben, dat ik het nooit meer wil doen. In april belt SBS weer en dan begint het toch weer te kriebelen.

Weijers zou het een uitdaging vinden om de conference eens live te doen. “Zelfs Wim Kan deed het volgens mij niet eens live. Ik denk dat het risico dan te groot is. Als er alleen al iets misgaat met de verbinding, dan is er op oudejaarsavond niets te zien. Ik zou het zelf wel leuk vinden om het live te doen. Live feest vieren met een zaal.”

Guido Weijers is om 21.30 uur te zien met zijn conference op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen