Erik van Muiswinkel wil voor verrassing zorgen

Foto: Jaap ReedijkErik van Muiswinkel hoopt dat zijn alter- natieve oudejaarsconference Gedoog, Hoop & Liefde op Nederland 1 aanslaat. Het programma waarin Van Muiswinkel met een team van topcabaretiers op de planken staat, treedt in de voetsporen van de traditionele soloconference. “Deze conferenciervorm is nieuw en met de mix van mijn medespelers kunnen we voor een verrassing zorgen, omdat mensen niet precies weten wat ze van ons kunnen verwachten“, zegt Van Muiswinkel in Trouw.

Van Muiswinkel belooft de kijker hoogwaardig amusement. “Het moet echt goed entertainment zijn. Na elke drie zinnen een goede grap. Als het goed is, krijgen mensen niet echt de kans om even weg te dutten. Het wordt een high voltage-programma.

Zenuwachtig voor de reacties, is Van Muiswinkel wel. “Het is de mooiste plek die er is, ja, en meteen ook een beladen plek vanwege de grote traditie. Het zou raar zijn als je daar niet af en toe wakker van ligt. Je hebt soms een knoop in je maag.”

Samen met cabaretiers als Mike Boddé en Sanne Wallis de Vries blikt Van Muiswinkel terug op een 2010 vol politiek en sport. “Er is heel weinig gevoel voor Job Cohen en heel veel behoefte aan Geert Wilders. Dat is heel vervelend en daar gaan we tegenin. Daar komt de show ongeveer op neer, haha.

Geloof, Hoop & Liefde is om 21.50 uur te zien op Nederland 1.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen