TMF maakt plaats voor Comedy Central en KinderNet

TMF verdwijnt in de loop van 2011 van de kabel en wordt een digitale zender. Op het kanaal van TMF gaat moederbedrijf MTV Networks de zenders Comedy Central en KinderNet doorgeven. Dat heeft MTV donderdag bekendgemaakt. MTV-zender Nickelodeon gaat vanaf 14 februari de hele dag door uitzenden. Nu deelt de kinderzender haar kanaal nog met Comedy Central. Vanaf 1 januari ver- huist Comedy Central naar het TMF-kanaal, waar ze al om 15.00 uur zal beginnen met uitzenden.

De overige uitzenduren op de huidige TMF-frequentie, van 6.00 tot 15.00 uur, zullen in de loop van 2011 worden gevuld door KinderNet, dat wordt geherintroduceerd. “KinderNet biedt kinderen tussen de 3 en 8 jaar het beste van twee ijzersterke producenten van kindertelevisie; Nickelodeon en Studio 100. KinderNet biedt zowel populaire hedendaagse series en films als sterke classics“, vertelt een woordvoerster.

Door de verhuizing krijgt Comedy Central vijf extra uitzenduren, terwijl Nickelodeon er de hele avond bij krijgt. “Nickelodeon gaat in de avond meer van haar succesvolle programma’s voor kinderen uitzenden en introduceert in de avonduren het speciale programmablok voor tieners, TeenNick. Een blok met succesvolle live-action programma’s en nieuwe series“, aldus de zegsvrouw.

Voor TMF ziet het moederbedrijf een toekomst als digitale zender. “Daarbij behoudt het haar Nederlandse authenticiteit en de focus op muziek, met nog meer interactieve mogelijkheden waarmee TMF inspeelt op de behoefte van de doelgroep.

MTV Networks verwacht dat de kanalen door deze herindeling verder zullen groeien en haar positie in het kindersegment wordt verstevigd. “We geven het Nederlandse publiek en onze adverteerders het maximale van wat MTV Networks aan programma’s te bieden heeft door de analoge zenders Comedy Central en Nickelodeon extra uren te geven, Kindernet te introduceren en MTV aan te vullen met locale content. TMF willen we uitbouwen in de sterk groeiende digitale omgeving“, zegt directeur Niels Baas van MTV Nederland.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen