TMF maakt plaats voor Comedy Central en KinderNet

Geplaatst op do 04 nov 2010 om 11:11

TMF verdwijnt in de loop van 2011 van de kabel en wordt een digitale zender. Op het kanaal van TMF gaat moederbedrijf MTV Networks de zenders Comedy Central en KinderNet doorgeven. Dat heeft MTV donderdag bekendgemaakt. MTV-zender Nickelodeon gaat vanaf 14 februari de hele dag door uitzenden. Nu deelt de kinderzender haar kanaal nog met Comedy Central. Vanaf 1 januari ver- huist Comedy Central naar het TMF-kanaal, waar ze al om 15.00 uur zal beginnen met uitzenden.

De overige uitzenduren op de huidige TMF-frequentie, van 6.00 tot 15.00 uur, zullen in de loop van 2011 worden gevuld door KinderNet, dat wordt geherintroduceerd. “KinderNet biedt kinderen tussen de 3 en 8 jaar het beste van twee ijzersterke producenten van kindertelevisie; Nickelodeon en Studio 100. KinderNet biedt zowel populaire hedendaagse series en films als sterke classics“, vertelt een woordvoerster.

Door de verhuizing krijgt Comedy Central vijf extra uitzenduren, terwijl Nickelodeon er de hele avond bij krijgt. “Nickelodeon gaat in de avond meer van haar succesvolle programma’s voor kinderen uitzenden en introduceert in de avonduren het speciale programmablok voor tieners, TeenNick. Een blok met succesvolle live-action programma’s en nieuwe series“, aldus de zegsvrouw.

Voor TMF ziet het moederbedrijf een toekomst als digitale zender. “Daarbij behoudt het haar Nederlandse authenticiteit en de focus op muziek, met nog meer interactieve mogelijkheden waarmee TMF inspeelt op de behoefte van de doelgroep.

MTV Networks verwacht dat de kanalen door deze herindeling verder zullen groeien en haar positie in het kindersegment wordt verstevigd. “We geven het Nederlandse publiek en onze adverteerders het maximale van wat MTV Networks aan programma’s te bieden heeft door de analoge zenders Comedy Central en Nickelodeon extra uren te geven, Kindernet te introduceren en MTV aan te vullen met locale content. TMF willen we uitbouwen in de sterk groeiende digitale omgeving“, zegt directeur Niels Baas van MTV Nederland.
56 Reacties op “TMF maakt plaats voor Comedy Central en KinderNet”


 1. bumka

  De kijkcijfers van Comedy Central zouden wat sneller stijgen als er eens wat meer nieuwe series zouden worden uitgezonden.

 2. Frits F.

  Ik mag toch aannemen dat de publieke omroep nu zelf onmiddelijk stopt met het uitzenden van die Studio 100 shit.

 3. Tim20

  Reactie op Frits F.: Het gaat vooral over een reeks oude series die Studio 100 gekocht heeft, zoals Pipi Langkous, Wickie de Vicking, Lassie, Maja de bij, Heidi enzovoort.

  De Belgische en Nederlandse programma’s blijven vooralsnog waar ze zitten, bij Nickelodeon en de Tros.

  Voor RTL een gemiste kans om RTL Telekids uit te bouwen, want Kindernet richt zich duidelijk op dezelfde doelgroep. In België zendt VtmKzoom dezelfde oude series uit voor de jongste kids en met veel succes

 4. Elm

  Was ook wel te verwachten nadat de TMF Awards al gedegradeerd werden tot festival

 5. Anoniem

  Wat gaat er gebeuren met Veronica en Sascha Visser?

 6. Dimitri

  Zouden dan programma’s als Kijk dit nou en Wat te doen voor je poen dan nog blijven en alle vj’s?

 7. Tim20

  Reactie op Dimitri: Een aantal VJ’s verhuizen naar MTV, waar er iets meer NLse programma’s komen. Maar duidelijk zullen er een aantal ontslagen worden

  Bron: Zappen.blog

 8. Ronald - HD

  TMF had ik toch al bijna nooit meer opstaan, net als MTV. Beide zenders zijn vergeten waar de “M” in hun naam voor staat. TMF was vroeger leuk, met Ruud, Bridget, Sylvana, Fabienne, Michael, Wessel en Isabelle. Jeroen Post en Daphne Bunskoek waren nog okay, maar daarna werd het al snel ordinair en plat.

  De Dag Top-5 was het leukste programma. Ook de Top-40 was toen gaaf, want voor het eerst werd deze volledig uitgezonden in plaats van een samenvatting van 30 minuten.

  Tegenwoordig heb ik meestal VH-1 opstaan, ook uit de MTV-stal, maar daar is tenminste nog echt muziek op de zender te zien.

 9. Chiel

  En Gamekings naar MTV? Zowat het enige dat ik nog op TMF keek. Wakker worden en de Mental Theo specials. Maar ik ben de doelgroep ook niet meer ;)

  Zullen ze bij Comedy Central dan ook weer eens wat nieuws aankopen? Er is wel heel erg vaak hetzelfde te zien.

  Wel veel goede tweets over TMF:
  Denk dat Marco Borsato z’n jaarlijkse TMFAward wel gaat missen #RIPTMF #TMF

  Hoe komen de pubers van 2011 straks aan hun ringtones dan? #Jamba #RIPTMF #TMF #Inkopper

  Uiteindelijk is het allemaal de schuld van Justin Bieber.. #TMF

  :lol:

 10. jordy

  Tmf gaat gewoon door alleen digitaal, veronica, tess en sasha blijven gewoon.

  Ik hoop nu wel dat comedy central met wat leukere chit komt, Becker en die earl wickey is geen fuck aan!

 11. wiero

  Tmf is echt door de opkoping van MTV verpest! Er is nooit in geinvesteerd om het weer gezellig, Nederlands en dicht bij de Jeugd te brengen.

  Eigenlijk is het een schande dat NL geen echte muziekzender meer heeft op het open net nu tmf verdwijnt.

  Ik zie een markt voor RTL, SBS of derden!

 12. TeeVeetje

  In eerste instantie was ik blij dat ik van die indoctrinatie van TMF af was , maar we krijgen er de indoctrinatie van Snicklodeon voor terug . Terug bij af dus .

 13. David

  Mooi

 14. Naamloos!

  Vind het een slim plan van MTV maar, inderdaad RTL Telekids zal minder blij zijn…!

 15. Hans

  Er valt gewoon geen brood meer te verdienen met clips en muziekprogramma’s. En aangekochte series uitzenden is natuurlijk de goedkoopste manier. Daarnaast is een digitale zender natuurlijk vele malen goedkoper. Tijden veranderen nu eenmaal. Maar ik kijk eigenlijk geen enkel station van MTV networks.

 16. Egelmeer

  TMF is ook niet meer het TMF van vroeger inderdaad.. Nickelodeon kan nu tenminste wel s’avonds alle goeie series uitzenden in plaats van die meuk die ze nu overdag uitzenden. En natuurlijk Engelstalige tekenfilms net als op NickToons!
  Van de herintroduce van KinderNET weet ik niet zo goed wat ik daar van moet denken.. Langer Comedy Central vind ik wel pluspuntje :)

 17. Evelien

  De heer is bij jullie , tmf-presentatoren

 18. Robert

  Wat TMF betreft een logisch gevolg van wat ook al te zien was bij MTV Amerika.

  Met muziekclipjes uitzenden trek je geen adverteerders. MTV USA is “gered” door te starten met series als The Hills en Jersey Shore (de laatste aflevering van JS had 2 weken terug een MTV-kijkcijferrecord).
  MTV USA kondigde deze week aan op TV vooral in te zetten op reality series en de muziek (o.a. nieuwe versies van Unplugged) alleen op het web uit te zenden.

 19. luuk

  jammer tmf is toch wel DE muziekzender van nederland en als alle vj’s programmas naar mtv gaan vind ik het toch niet hellemaal het zelfde

 20. Anoniem

  Reactie op luuk: Altijd bagger gevonden, dat TMF. :roll: :roll:
  Weg dus met die zooi. Plaats maken voor betere zenders.

 21. Elm

  Toch wel zonde, vroeger was het goed met Fabienne etc.. Maar het is gewoon niet meer wat het ooit was..

 22. Chaos

  Jammer dat door de overname van MTV Networks TMF naar de klote is gegaan. Direct na de overname werden alle vj’s overgeplaatst naar MTV, toen dat niet bleek te werken werden ze weer teruggezet op TMF, paar jaar ging t goed en nu verdwijnt TMF tussen al die digitale kanalen onder het mom van ‘ zo kunnen we de jongeren beter bedienen’. Het zal niet lang duren of het hele merk TMF verdwijnt.

  Die goeie ouwe tijd met Daphne’s D-Day en de Dag Top 5….

 23. Chiem

  Doe dan TMF ’s avonds na nickelodeon. ‘Tieners’ voelen zich te stoer voor Teennick.

 24. Timor

  Waarom nou nog een kinderzender erbij? Ik snap dat niet. Het inspreken en aankopen van tekenfilms lijkt mij duurder dan het aankopen van videoclips. MTV heeft gelukkig in de ochtend en nacht nog wel muziek, maar verder is er geen muziek zender niks. Ja, tenzij je dat muziekzone pakket aanschaft, maar daar begin ik niet aan.

 25. Kaj

  Reactie op Robert: Ze hebben ook nog zo’n 20 verschillende gepresenteerde programma’s hoor! En daarvan zijn ze vrijwel allemaal gesponsord.
  (Gesponsorde) programma’s o.a.:
  – … Serveert
  – Kijk Dit Nou!
  – Wakker Worden Met …
  – Wat Te Doen Voor Je Poen
  – Hollywood Buzz
  – TMF Superchart
  – Check It!
  – Bakugan (TMF Toons)
  – TMF Clubcam
  – Kud (onderdeel van KDN!)
  – TMF Totally Summer Travel
  – License To Liberty
  – TMF Awards
  – Game Kings
  – Leukste Dorp Van NL
  En nog een hoop meer alleen die kan ik zo snel niet noemen.

 26. Robert

  Reactie op Kaj:

  “De zender verkeert al tijden in zwaar weer wegens gebrek aan advertenties en kijkcijfers en kan de verliezen niet meer aan.” (De Pers).

  Blijkbaar zijn de gesponsorde programma’s die je noemt onvoldoende om de toko draaiende te houden.

  Bovendien zit er geen “reality” tussen in het genre “Teen Mom” en “Jersey Shore”, waar MTV USA nu volledig op draait.

 27. Layka

  24 uur per dag Nickelodeon: dat wordt dus weer Bassie en Adriaan om 2 uur ’s nachts! :D

 28. B.K.

  Reactie op Layka: Dat lijkt me niet. Bassie & Adriaan zijn nu gewoon te vinden bij RTL Telekids elke ochtend. Ik kan me niet voorstellen dat Bassie & Adriaan op twee nationale analoge zenders uitgezonden zal worden. Daar zal RTL dan niet blij mee zijn en dat zal ook wel een overeenkomst geweest zijn tussen RTL en Bassie & Adriaan zelf.

  Ik denk dat RTL toch niet erg blij is met een zender als Kindernet. Ze richten zich duidelijk op dezelfde doelgroep. Vraag me toch wel af wat Kindernet dan zoal allemaal uit gaat zenden. Vroeger waren zij ook de zender waar Bassie & Adriaan op te zien waren, maar dat zal nu ook niet door gaan.

  Een ding snap ik alleen niet: Comedy Central verhuist vanaf 1 januari naar het kanaal van TMF, maar Nickelodeon zendt pas vanaf 14 februari 24 uur per dag uit. Krijgen we dan Comedy Central op twee zenders tegelijk (op kanaal van TMF vanaf 15:00 en op kanaal van Nickelodeon vanaf 20:00, zoals dat nu nog is, tot 14 februari)?

 29. Chiel

  Reactie op B.K.: Zou kunnen. Met bij het oude kanaal groot een mededeling dat ze te zijn zijn op een nieuw kanaal.

 30. Floyd1990

  Wanneer komt TV538 dan???

 31. mark

  Reactie op Layka: Idd lijkt me van niet, rechten van B&A zitten nu bij RTL (8). Laten ze het daar maar ’s nachts uitzenden, dan kijkt er nog iemand naar Telekids. Dat programma is nu al een flop met teveel concurrentie van 3 of 4 kinderzenders.

 32. Timor

  Over bassie & adriaan gesproken.. Het viel me op dat ze er behoorlijk in de bassie & adriaan afleveringen hebben lopen knippen bij rtl telekids

 33. Chiel

  Reactie op Timor: Dacht ik ook (zie bericht Zappen) maar zaterdag en zondag zijn de hele afleveringen (minuut of 25) te zien en doordeweek verdelen ze het over 5 delen en knippen ze in de intro.

 34. Chris

  Reactie op B.K.:
  Inderdaad raar.

 35. B.K.

  Reactie op Timor: Er wordt niet geknipt, een aflevering wordt alleen in twee delen verdeeld. Het enige waarin geknipt wordt is de intro. En daarbij, dat doet RTL niet, maar dat wordt door ‘Bassie & Adriaan’ zelf gedaan. Zij leveren ten slotte de content. En wil je niet de geknipte versies zien, dan kijk je toch gewoon op zaterdag en zondag ochtend de hele afleveringen?

 36. Colin

  Net op Kijk Dit Nou werd bekend gemaakt dat de TMF awards in 2011 in ieder geval wel doorgaan… zal nog wel aantal jaartjes moeten doorgaan voordat het een echt goedlopend festival wordt.

 37. Piet

  Nog een kinderkanaal? Hoeveel tv kunnen die kids kijken?

  Zapp
  Nickelodeon
  Disney XD
  RTL Telekids
  Kindernet
  Ketnet

  Pffff

 38. Chris

  Reactie op Piet:
  En ook nog NET 5 in de ochtend middag.

 39. bamiba

  Fox Kids was het leukst!

 40. ano@niem.nl

  Pebble TV van Clown Bassie niet te vergeten.

 41. Anoniem

  Als Comedy Central tussen 15.00 en 06.00 gaat uitzenden, krijgen ze 6 uur. meer. De 5 uur eerder en 1 uur langer. Nu zenden ze namelijk uit tussen 20.00 en 05.00.

 42. Chiel

  Reactie op B.K.: Dat zei ik 1 bericht daarvoor toch al?! :!:

 43. Timor

  Reactie op B.K.: Het is niet voor mijzelf. Mijn zoontje kijkt er graag naar en het viel me op dat per aflevering nu 2 landen van de opdrachten worden getoond met daarbij een soort ”cliffhanger” achtige afsluiting.

 44. Ano Nymous

  Reactie op Elm: Wat is er mis met een festival? TMF Awards een festival trouwens. Hahaha.

 45. michel

  Reactie op Ronald – HD: Het is la een tijdje niet meer voor jou gemaakt merk ik.

  Reactie op jordy: Beter je huiswerk doen. Veronica, Sascha en de rest verhuizen niet mee. TMF word een digitaal non stop muziek kanaal net als Tmf dance, Pure en NL.

  Reactie op Timor: In Bassie en adriaan is niet geknipt alleen worden de avonturen in 2 delen uitgezonden door de weeks. In het weekend zie je een uur lang alles achter elkaar. Waarom ze dit zo doen is me ee raadsel maar ok.

  Reactie op ano@niem.nl: Pebble tv is niet van Clown Bassie maar, van de oud directeur van Kindernet. Bassie is wel het gezicht van de zender.

  overgens word op Pebble tv Bassie en Adriaan uitgezonden en nu dus ook op RTL8 in Telekids sus zal dit niet te zien gaan zijn bij Kindernet.

  Kindernet gaat eigen producties uitzenden oa van Nickelodeon maar, ook van Studio100. Op termijn als het contract met de Tros isc afgelopen kunnen dit de eigen producties zijn. vooralsnog gaat dit om tekenfilms en series die Studio 100 in huis heeft door overname van een Duits televisiebedrijf. Oa: Nils Holgerson, Dr Snugles, Marja de Bij, Zuurkool, de grote dikke beer verteld, Pipi Langkous, Heidi, Wickie de Vicking, Mission topsecret en nog veel meer

 46. Timo

  Reactie op Timor: Maar het TMF van de jaren ’90 heeft gewoon geen kans van slagen meer in het youtube-tijdperk. Als ik een clip wil zien dan kijk ik het wel via youtube, de website van de artiest of een andere video-site.
  VH1 Europe is overigens wel nog steeds een zender die heel veel clips uitzenden. Nieuw en oud, al is ook weer niet ieder muzieksegment vertegenwoordigd. En is gewoon bij, UPC tenminste, in een DTV pakket te kirijgen zonder een extra premium muziekzenderabonnement te moeten nemen.

 47. Maurice

  Toch heeft tmf ook programma’s die je niet op internet ziet zoals in de mix, en de superchart. Ze zouden zich ook meer moeten toeleggen op nieuwe muziek, die eerst via de tv te zien is en dan pas op youtube verschijnt door contracten te sluiten met platenmaatschappijen. Ook denk ik dat er behoefte blijft aan een leuk middagprogramma zoals dat vroeger was op tmf.

 48. Colin

  Reactie op michel: Niet goed je huiswerk gedaan. Sascha gaat weg, Tess gaat naar MTV en Veronica blijft bij TMF…

 49. michel

  Reactie op Colin: Dat klopt. Van Tess is niet zeker he. Zou het ook niet doen als ik MTV was. Talentloos meisje namelijk.

 50. Erik

  Tmf xou gwoon op de kbel moeten blijven en dan weer oude programma’s als de tmf dag top 5 moeten uitzenden en de clipparade top 30. nl made in holland. dat was pas cool

 51. jaap

  Vroeger, was het de enige medium om interviews met bekendheden te bekijken, en de clips met de sterren er ook in te zien.

  Tegenwoordig zijn nederlandse sterren niks meer dan bners. Internet / sites / downloads hebben dit soort mediums totaal overbodig gemaakt.

  Mtv snapt tenminste dat je series moet maken die gericht zijn op jongere, om het te overleven.

  Buiten dat wordt tmf geteistert door al die b presentatoren. Nu bijvoorbeeld dat donkere meisje / sasha. het stelt maar weinig voor.

  Goede presentatoren verdwijnen sneller dan dat ze verschenen, kijk maar is naar valerio / dat andere figuur dat met winston getrouwt is. Erg goede presentatoren. Echter worden deze gelijk weggekocht.

  Aangezien ik tmf ongeveer 1x in het half jaar tegenwoordig nog is opzet, had ik het tot mijn verbazing ook direct weer uitgezet omdat ze niks anders vertonen dan een soort van hentai cartoons. ( zover is het al afgezakt )

  De specials zijn achterhaalt oud en saai, en zorgen er ook nog is voor dat de kijker die het opzet voor muziek, nog is geen muziek te zien / horen krijgt.

  Aangeizen er ’s avonds / ’s nachts alleen maar van die sex programma’s worden uitgezonden of saai nieuws, is national geographic / discovery channel of comedy central de enige toevluchts oort (mtv zend ook 9/10x troep uit )

  Ik kijk vrijwel tegenwoordig, alleen nog maar comedy central, hun series die toch wel vaak herhaalt worden blijven leuk. Echter begint comedy central steeds meer wazige troep uit te zenden zoals die earl / 30 rock / troep.

  Teven is dat smerige/ranzige amerikaans roast gelul, ook vrij triest te vinden
  Alles waar maar een geslachtsdeel in voorkomt, of een sexuele handeling, vinden ze prachtig daarzo en maken ze ook de meest smerige opmerkingen over. Leuk als pubers dat doen, maar volwassen 40+ lui, is het gewoon niks meer dan triest.

  Dat comedy central de zender in pikt vindt ik een goede stap. de huidige frequency is nu niet bepaald ideaal.

  Tevens dat kindernet terug komt is ook een erg leuke optie. ongeacht dat er al meerdere versies zijn. Wordt het tijd dat er weer is 1tje de oudere en leuke tv series uitzend.

  Zoals dommel, oliver, smurfen, bassie en adriaan, pieter post. De nog echt karakter volle tekenfilmpjes, en niet van die computer geanimeerde totaal karakterloze glade model poppetjes die ze tegenwoordig nogal vaak hebben.

  tmf heeft gewoon geen meerwaarde meer,

 52. Fauve

  Het is te hopen dat die oude tekenfilms terug komen op kindernet

 53. Annoniem de anonieme

  Reactie op Elm: Reactie op Elm: Dat wist ik niet

 54. Annoniem de anonieme

  Reactie op Piet: Hé ik ben een kind en ik vind alleen Nickelodeon leuk de rest niet echt zo nou eigenlijk lijkt kindernet ook wel leuk. Ik kan niet wachten tot teennick komt. Raar dat ze comedy central op 2 kanalen is. Waarom zetten ze nu een groot kruis op het kanaal van Nickelodeon. Ze kunnen het beste nu teennick uitzenden. Zelf kijk ik op comedy central naar south park, family Guy, the Simpsons, The Cleveland show dat soort series.

 55. alek vidakovic

  comedy central maakt nieuwe kinderprogramma kindernet alle beste tekenfilm,s
  voor kindren cool

 56. nigel

  WTF GA WEG NET KUT KINDERNET WAAROM GEEN COMEDY CENTRAL 24Hr?? dat is toch beter!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.