Talpa naar Noord-Afrika en Midden-Oosten

Het mediabedrijf Talpa Media van John de Mol is een exclusieve samenwerking aangegaan met de Arabische tak van Sony Pictures Television voor de tv-markt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De overeenkomst stelt Sony Arabia in de gelegenheid om formats van Talpa te produceren voor tv-zenders uit dat deel van de wereld. “Een groot aantal zenders in Noord-Afrika en het Midden-Oosten toont al jaren serieuze belangstelling voor onze tv-formats“, zegt directeur Pim Schmitz van Talpa.

De samenwerking beslaat de volle breedte van de Talpa-catalogus en richt zich op televisiestations in meer dan 20 landen van Marokko tot Libanon en van de Verenigde Arabische Emiraten tot Saoedi-Arabië. “Met Sony Pictures Television Arabia heeft Talpa precies de goede partner gevonden voor dit deel van de wereld“, zegt Schmitz.

Kees Abrahams, president van Sony Pictures Television, is enthousiast over de samenwerking. “Voor Sony Pictures Television als producent van een groeiend aantal formats op de Arabische en Noord-Afrikaanse televisie is de overeenkomst met Talpa een belangrijke ontwikkeling. Talpa heeft namelijk al een aantal zeer succesvolle en gevestigde tv-merken in deze regio. Wij kijken dan ook uit naar de samenwerking om dat succes verder uit te breiden en aan de plaatselijke stations de hoge kwaliteit te leveren die de kijkers verwachten.

De formatcatalogus van Talpa beschikt over titels als De Gouden Kooi, Ik Hou Van Holland en The Voice. Dit jaar ging Talpa ook al samenwerkingen aan met lokale partners in onder meer Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen