Jan Marijnissen door PVV’er niet welkom bij VARA

Foto: SPJan Marijnissen was afgelopen vrijdag niet welkom bij Pauw & Witteman, omdat PVV-Kamerlid Martin Bosma niet met hem aan tafel wilde zitten. In een column op de SP-site laat Marijnissen zijn ongenoegen blijken, terwijl Bosma in het AD enige betrokkenheid ontkent. “Het is volledig opgeblazen voor politiek gewin“, stelt Jeroen Pauw. “We hadden Bosma veel eerder uitgenodigd dan Marijnissen. Toen Bosma niet zoveel zin had in een andere politicus, hebben we Marijnissen afgezegd.”

Volgens Pauw gebeuren dat soort dingen nu eenmaal. “We hebben het vaker. In dit geval is het een beetje pijnlijk, omdat het een PVV’er is die dat zegt en het een SP’er is die dan niet komt. Het gebeurt wel vaker dat er een politicus komt, die dan geen zin heeft in een andere politicus. Dat leidt altijd tot bepaalde debatten. Bosma wilde het alleen over zijn boek hebben.

Marijnissen zegt dat Pauw & Witteman hem zo graag wilde hebben, dat presentator Paul Witteman hem zelfs persoonlijk had gebeld. “Ik wist niet dat Paul hem ook persoonlijk had gebeld. Ik kwam later binnen“, zegt Pauw.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen