Rita Verdonk: ‘Politieke droom in duigen door media’

Rita Verdonk wijt het verliezen van haar Tweede Kamer-zetel aan de media. Vol- gens Verdonk is ze bijvoorbeeld amper uitgenodigd door actualiteitenrubrieken op televisie. “Ze geven geen reden aan. Ze waren dan vol of zoiets“, zegt ze in een uitgebreid interview in Privé. “Omdat ik zo klein was, kwam ik niet echt aan de beurt. Het was een vicieuze cirkel. Als je alleen bent, kom je ook minder in de pers. De mensen zeggen dan: ‘Ik heb je nergens gezien, dus hebben we maar niet op je gestemd.’

Volgens Verdonk is er ook een verkeerd beeld van haar neergezet in de media. “Ik zat in de Tweede Kamer helemaal in mijn eentje. Van niemand kreeg ik steun. Dan ben je de hele dag aan het debatteren en zit je ’s avonds naar Pauw & Witteman te kijken, waar een fijne collega uit de Tweede Kamer vertelt: ‘Tja… Rita was er weer niet.’ Dat ik de hele dag twee zalen verder zat, dat zegt hij er dan even niet bij.

Ze is nu op zoek naar werk. “Ik ben op zoek naar een betaalde baan. Maar ik ben ook aan het bekijken of ik een eigen bv kan starten of me verdienstelijk kan maken als adviseur op het gebied van de veiligheid. Dagvoorzitterschappen en mensen coachen vind ik ook aantrekkelijk.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen