Rita Verdonk: ‘Politieke droom in duigen door media’

Geplaatst op Sun 03 Oct 2010 om 14:04

Rita Verdonk wijt het verliezen van haar Tweede Kamer-zetel aan de media. Vol- gens Verdonk is ze bijvoorbeeld amper uitgenodigd door actualiteitenrubrieken op televisie. “Ze geven geen reden aan. Ze waren dan vol of zoiets“, zegt ze in een uitgebreid interview in Privé. “Omdat ik zo klein was, kwam ik niet echt aan de beurt. Het was een vicieuze cirkel. Als je alleen bent, kom je ook minder in de pers. De mensen zeggen dan: ‘Ik heb je nergens gezien, dus hebben we maar niet op je gestemd.’

Volgens Verdonk is er ook een verkeerd beeld van haar neergezet in de media. “Ik zat in de Tweede Kamer helemaal in mijn eentje. Van niemand kreeg ik steun. Dan ben je de hele dag aan het debatteren en zit je ‘s avonds naar Pauw & Witteman te kijken, waar een fijne collega uit de Tweede Kamer vertelt: ‘Tja… Rita was er weer niet.’ Dat ik de hele dag twee zalen verder zat, dat zegt hij er dan even niet bij.

Ze is nu op zoek naar werk. “Ik ben op zoek naar een betaalde baan. Maar ik ben ook aan het bekijken of ik een eigen bv kan starten of me verdienstelijk kan maken als adviseur op het gebied van de veiligheid. Dagvoorzitterschappen en mensen coachen vind ik ook aantrekkelijk.
24 Reacties op “Rita Verdonk: ‘Politieke droom in duigen door media’”


 1. Luuck

  Ik gun Rita het beste :-) TON was een beetje een flopje, maar de jaren ervoor kon ik haar altijd waarderen. Ik denk dat ze helemaal uit de verf komt als ze weer gevangenisdrectrice wordt, of wanneer ze inderdaad in het bedrijfsleven gaat coacen o.i.d.

 2. Luuck

  *coachen

 3. Vinc

  Rita, was Meneer Wilders ook niet ooit een eenmansfractie???

 4. Jan Willem

  Gedeeltelijk geef ik haar gelijk. Maar met een filmpje als die van haar partij, stop je ook direct met haar serieus nemen…

 5. Anonymous

  Reactie op Vinc: ja maar hij kwam door zijn uitspraken vaak genoeg in de media.

 6. Vinc

  Reactie op Anonymous: Dat is toch ook mijn punt. Wiens schuld is het dan? Die van Rita of de media? Je beantwoordt de vraag zelf al.

 7. Anonymous

  Wekelijks keken miljoenen mensen naar een Trots op Nederland-reclamespot van anderhalf uur, namelijk Ik hou van Holland. En dan zegt ze dat ze niet genoeg media-aandacht krijgt.

 8. 123

  Kan je nagaan, zij stond ook op 30 zetels in de ‘peiling’. Ik denk dat veel VVDers spijt krijgen, 25% IB blijft aantrekkelijk.
  Overigens gun ik het haar wel, ik zal nooit vergeten dat ze een meisje een paar weken voor het examen wou uitzetten

 9. 20 jaar Lief en Leed

  Rita, sluit je aan bij de PVV. Of keer terug naar de VVD en wordt minister van Veilighied, RITA WE HEBBEN JE NODIG!

 10. Anonymous

  Persoonlijk denk ik ook dat het juist door haarzelf komt. Voor zover ze populariteit opbouwde, kwam dat door het uitvoeren van een beleid. Dat beleid stond op paper en had verder weinig met haar te maken.

  Toen ze het ineens zelf moest doen, leek ze een marionet van wie de touwtjes waren doorgeknipt, op zoek naar een mening en bereid via allerlei wiki-partijprogramma’s daar aan te komen.

 11. Joop

  Eens met Reactie op 20 jaar Lief en Leed:

 12. Bas

  Dat is het nadeel van een klein partij.
  Toen Rita nog bij de VVD zat had ze een mega podium maar met enkele domme akties heeft ze haar eigen ruiten wel wat in lopen gooien.

  Toch heeft ze politiek wel haar mannetje gestaan en het slapende zooitje in den Haag zo nu en dan eens lekker wakker geschud maar aan de andere kant denk ik niet dat het haar ooit gelukt was om een glansrijke politieke carierre te verwezenlijken, daarvoor miste ze toch intellect en had ze teveel een brokkenpilootimago aan haar kont hangen.

  Hoe dan ook, Rita komt er wel, zeker in het bedrijfsleven.

 13. TeeVeetje

  Iron Rita moet gewoon aansluiten bij de PVV , gezien haar politieke profiel hoort ze daar thuis .

 14. adje

  Ik gun ze ook het beste in wat ze gaat doen.

 15. Jaap

  Die heeft zichzelf om zeep geholpen, meer is het niet….

 16. Grumpy

  Rita, lekker een baantje zoeken. Stoppen met die politieke flauwekul ambities. Hoe meer wil je horen, weten, zien dat je door Nederland niet serieus word genomen.

  En dan nu een andere de schuld geven, lekker makkelijk.

 17. Sybilla van der Laan

  Reactie op Bas: Ben ik het helemaal mee eens. Ook ik vond Rita Verdonk heel goed op z’n tijd. Ze gaf goede rake antwoorden in het Vragenuurtje, maar, je hebt gelijk, Rita is géén politica. Ze mist, jammer genoeg, wat ze zou MOETEN hebben., Wilders was ook een eenling in den beginne, maar hij liet vaker van zich horen en zien, daar kon niemand meer omheen. Rita, probeer een baan in het bedrijfsleven of ga iets functioneels doen, maar politiek, vooralsnog niet!

 18. kaat

  Rita wie??
  Oh dat is die mevrouw die in de baas z’n tijd een nieuwe partij oprichtte en die…flopte…heel raar met zoveel zelfreflectie, geweldige adviseurs, gerommel in the house en een oscarwaardige promofilm..in de categorie Humor..

 19. Kees

  Reactie op adje: ik ook!

 20. Bart

  Ja, dat is makkelijk. De media de schuld geven terwijl je jarenlang niet van de buis was te slaan. Dat Rita ooit op meer dan 30 zetels stond kwam alleen door de media-aandacht. Maar toen mevrouw een kapotte grammofoon bleek met holle frasen en radio, tv en kranten haar wijselijk minder aandacht gaven, deugde er natuurlijk niets meer van de pers. Gevalletje van eigen schuld dikke bult.

 21. alice

  ja meid werken voor je geld, of anders het land uit hahahaha

 22. JaJa

  Ze heeft het gewoon zelf helemaal verkeerd aangepakt. Ze komt over als een vrouw die behalve ferme uitspraken, geen inhoudelijk sterk verhaal weet neer te zetten. Zet daarnaast die campagne met dat vreselijk slechte filmpje en je draait jezelf de nek om.

 23. Petertje

  Rita Verdonk heeft nu nog steeds niet door dat het in 2006 al helemaal verkeerd is gegaan (Hirsi Ali, Taida Pasic, enz, enz.). Ik wens haar het beste toe, maar zonder wat meer zelfkennis zal het ook in het bedrijfsleven lastig worden.

 24. Brabo

  Rita Verdonk is het voorbeeld van iemand met te weinig bagage die door blinde ambitie volledig ontspoort. Toen ze in 2006 partijleider en minister-president wilden worden sloeg ze volkomen door, ging plotseling over lijken en verloor alle gevoel voor verhoudingen. En daarmee had ze zichzelf gelijk gediskwalificeerd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.