Tijl Beckand: ‘Opvolger De Lama’s kwam te snel’

Foto: Falco HassinkTijl Beckand denkt dat de satirische tv- show Budget TV vorig jaar is geflopt, om- dat de titel te snel werd geïntroduceerd als opvolger van kijkcijferhit De Lama’s. Hij zou het nu anders aanpakken. “Op 1 december stopten we met De Lama’s en half februari werden we al geacht een nieuw programma klaar te hebben. Toen hadden we moeten zeggen dat daar meer tijd voor nodig was. Achteraf is het logica. Ik had ook nooit zo hoog van de toren moeten blazen“, zegt Beckand deze week in Televizier.

Beckand riep voor het begin van Budget TV dat het programma een groot succes zou gaan worden. “Voordat we begonnen, heb ik in De Wereld Draait Door gezegd dat we een miljoen kijkers zouden krijgen. Ineens was dat de target waar iedereen het over had. ‘I don’t know’, had ik moeten zeggen. ‘I don’t know and I don’t care’.

De impact van het floppen van Budget TV was volgens Beckand groot. “We maakten tachtig afleveringen van De Lama’s met vreselijk veel succes. EN vorig jaar na twee afleveringen Budget TV… Laat ik het zo zeggen: het krediet was er nog wel, maar we konden ons er niet op beroepen. Een reeks aan goede resultaten was met twee slechte wedstrijden weggevaagd.

Nu heeft Beckand succes met de RTL 4-show Echt Waar. “Vorig jaar rond deze tijd, net na Budget TV, gebeurde er even helemaal niks. Dat ken ik ook. Daardoor merk ik wel een bepaalde koortsachtigheid om kansen nu te grijpen.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen