Peter R. de Vries: ‘Beth Holloway laat zich niet dwingen’

Peter R. de Vries vindt niet dat hij Beth Holloway in bescherming had moeten nemen tijdens opnames voor zijn pro- gramma in Peru. De Vries maakte een confrontatie mogelijk tussen Holloway en Joran van der Sloot. Na afloop was Holloway behoorlijk van slag. “Beth Holloway is niet iemand die zich tot iets laat dwingen waar ze geen zin in heeft. Die vrouw is heel vastbesloten in haar missie om het Joran moeilijk te maken en de waarheid te achterhalen“, zegt De Vries in DWDD.

De Vries denkt dat Holloway goed in staat is juiste beslissingen te nemen. “Daar hoef ik haar echt niet in te beschermen. Ik vind het heel erg paternalistisch om een moeder die haar kind kwijt is even te gaan zeggen wat ik goed voor haar zou vinden. Zij doet precies wat zij goed voor zichzelf vindt.

De confrontatie levert wel spannende televisie op. “Natuurlijk ben ik televisiemaker en als zij dat wil, ga ik graag met haar mee. Ik geef heel eerlijk toe: het is heel bijzonder dat de hele Amerikaanse pers haar heeft belegerd, maar juist bij ons en SBS wel haar hele verhaal vertelt. Dat is iets wat ik journalistiek mooi vindt.

Holloway heeft nog steeds geen duidelijkheid over de vermissing van haar dochter Natalee Holloway. “Hij blijft liegen en draaien. Mijn mening over hem is niet bijgesteld. Ze is opgelucht, maar het was ook heel zwaar voor haar. Je zal in de reportage zien dat ze na afloop echt gebroken was.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen