Ferry Mingelen: ‘Den Haag verveelt niet’

Foto: Leendert JansenFerry Mingelen is al 26 jaar parlementair verslaggever en heeft nog geen genoeg van zijn werk. Het lange wachten bij een deur verveelt hem tot op heden niet. “Nee hoor. Ik vind het juist interessant en spannend om bij dat hek te staan, heel direct contact te hebben met politici en te horen wat er gebeurt. Dat wil ik meema- ken, dat geeft grip op de materie“, zegt hij in KRO Magazine. “Zelf zou ik niet graag in de schoenen van een politicus staan. Die moeten de hele tijd moeilijke beslissingen nemen.

Op dit moment vindt Mingelen Mark Rutte en Geert Wilders de meest fascinerende politici. “Wilders kwam van niks tot een fractie met 24 zetels, terwijl nog altijd de vraag is: wat wil-ie nou precies? Wil hij van dit kabinet een succes maken of gebruikt hij het om zich verder en radicaler te profileren? Bij Rutte is het interessant om te zien of deze goedgebekte, aardige man een kabinet kan leiden, beleid kan maken en problemen werkelijk kan oplossen.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen