Amerika koopt nieuwe reportage Peter R. de Vries

Foto: SBSHet Amerikaanse tv-station CBS heeft de nieuwe reportage van Peter R. de Vries aangekocht waarin Beth Holloway voor het oog van de camera een confrontatie heeft met Joran van der Sloot. Dat heeft SBS donderdag bekendgemaakt. Het eerste deel van de reportage is zondag te zien op SBS 6 en wordt vrijwel gelijktijdig uitgezonden door ‘The Insider’ van CBS. “Er is sinds onze terugkeer met diverse partijen gesproken, maar ik ben blij dat het bij CBS terecht is gekomen“, laat De Vries weten.

In de eerste aflevering van het tweeluik vertelt Beth Holloway zondag voor het eerst hoe zij is afgeperst door Joran van der Sloot, die verdacht wordt van de moord op haar dochter Natalee Holloway. Hij beloofde voor 250.000 dollar de plek aan te wijzen waar hij het stoffelijk overschot van Natalee had begraven. Het tweede deel op 7 november laat zien hoe Holloway in de gevangenis een ontmoeting heeft met Van der Sloot.

De Vries spreekt van een reportage vol uniek materiaal. “Beth Holloway heeft het afgelopen half jaar helemaal niets in de pers gedaan, is nergens verschenen en heeft nergens op gereageerd. Dat ze vervolgens in mijn programma alles uit de doeken doet, terwijl de Amerikaanse zenders constant bij haar op de stoep lagen, is iets waar ik trots op ben.”

Het is de tweede keer dat een reportage van Peter R. de Vries in de Verenigde Staten door een groot network wordt aangekocht en uitgezonden. Eerder deed ABC dat met de geruchtmakende verborgen camera-actie met Patrick van der Eem, waarmee De Vries een International Emmy-award won.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen