Familiefilms vervangen zaterdagavondshow SBS 6

Geplaatst op di 14 sep 2010 om 17:19SBS 6 gaat vanaf komende zaterdag in plaats van ‘De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau’ familiefilms uitzenden. Voor komende zaterdag staat de televisiepremière van de animatiefilm Wall-E op het programma. Later volgen onder meer Kung Fu Panda en Shrek 3. Dat heeft SBS dinsdag laten weten. SBS 6 stopt met De Zaterdagavondshow, in verband met teleurstellende kijkcijfers. Zo keken er afgelopen zaterdag slechts 526 duizend kijkers naar het programma van producent Paul de Leeuw.


30 Reacties op “Familiefilms vervangen zaterdagavondshow SBS 6”


 1. jef

  Jammer voor Beau & Marc ..

 2. JWK

  Lijkt me wel een verbetering, ergens.

 3. MediaMagnet

  Ah, erg vervelend voor ze.
  Overigens vind ik Wall-e totaal niet de beste animatie film die er bestaat, wat anderen wel beweren.

 4. Kansberekeningbabe

  18 % kans dat WALL-E beter gaat scoren dan 700.000 kijkers. Shrek of Panda had nu beter ingezet kunnen worden. 1.000.000 minimaal voor ( elk van ) die twee familiefilms. WALL-E is too arty…. jaja SBS, dat past niet echt bij jullie profiel… beetje opletten voortaan

 5. Frankje

  Nog 120 uur tot ‘Wall-E’… Mis het niet! 10-9-8-7…

 6. mark

  Reactie op Kansberekeningbabe: Als Wall E niet 800.000 – 1.000.000 haalt is het exit SBS.

 7. B.K.

  Je kunt er dus vergif op innemen dat SBS destijds ook met ‘Move Like Michael Jackson’ wilde stoppen, maar dat dat simpelweg niet kon ivm contracten en verplichtingen tegenover de producent en Jermaine Jackson en het feit dat het een ‘talentenjacht’ was. De Zaterdagavondshow scoorde op z’n laagst 520.000 kijkers, Move Like Michael Jackson was daar de helft van. Als ze een zaterdagavond programma dat nog ruim 500.000 kijkers scoort al van het scherm halen, dan hadden ze dat bij ruim 250.000 kijkers uiteraard ook willen doen. De Zaterdagavondshow kun je natuurlijk ook veel gemakkelijker stopzetten dan een talentenjacht.

 8. Mark

  Wall-E is geweldig. Maar die ga ik echt niet op SBS kijken.

 9. Kansberekeningbabe

  90 % dat SBS WALL-E de komende dagen als een dolle gaat promoten. Dus voor het eerste half uur zal dat best wel werken… Maar…, en dat zal iedereen die ‘m al eens gezien heeft , denk ik, weten; de film is het eerste half uur traaaaaag… en dan die adverteerdersblokken ertussendoor. Dit is geen prettige tv-ervaring voor de gemiddelde sbs-kijker

 10. Anoniem

  Reactie op Kansberekeningbabe:
  Maak er maar 100% van…

 11. Siep

  526.000 is meer dan Pauls eigen show…

 12. Chiem

  Waarom nou weer PdL weer vernoemen. Beau en MM worden niet genoemd in dit stuk.

  Reactie op Siep: Pauls eigen show is niet primetime -.-

 13. robster16

  En dan zeker net voor het einde hart van nederland of piet’s weerbericht er weer tussendoor…. kijk de dvd nog wel een keer… sorry hoor

 14. JP

  Ok, dit was de troef om nog een beetje kijkcijfers te halen tegen IHVH. Wat gaan ze daar nu tegenover zetten??? Funiest home videos?

 15. !#Michael#!

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen …

 16. gorr

  Hoe Albert Verlinde dat zo leuk zei:
  ”…de 4e keer Kung Fu Panda en de 5e keer Shreck 3.”
  Sja, ik denk dat het toch beter scoort dan de zateradgavondshow, dus hoe dan ook een vooruitgang.

 17. Henkers

  Wel een topfilm, Wall-E.

 18. Timo

  Hoe verwachten ze nou in hemelsnaam elke competitief te zijn met (familie)films op primetime zaterdag. Ze zullen tegenover My Name Is en een nieuwe aflevering van Van Duin op z’n Best blij mogen zijn als ze met Wall-E 800 duizend kijkers halen. Maar met een herhaling van Shrek 3 en Kung Fu Panda zullen ze echt niet meer dan een deuk in een pakje boter slaan over 2 weken tegenover een nieuwe Van Duin op z’n Best en de seizoens premiere van Ik Hou van Holland. Jammer voor SBS dat ze niet de juiste programma’s hebben voor de zaterdag om een miljoenenpubliek te behalen. Want ik vermoed nu ook bijna iedereen wel echt terug is van de zomervakantie dat Van Duin op z’n Best en IKHVH over 3 weken zullen laten zien dat ze tezamen tussen de 3.5-4 miljoen kijkers kunnen scoren.

 19. Wigwam

  Nee, Beau zit goed bij SBS. Het ene na het andere – hilarische – succes.

 20. Sandra

  Beau zit helemaal niet goed bij SBS, eigenlijk moet hij zijn contract opzeggen en bij RTL weer verder gaan.
  Ik garandeer jullie dat hij dan wél scoort.
  Hij had de overstap helemaal niet moeten maken, ondanks iets meer geld.

 21. P

  WALL-E is inderdaad niet de juiste film voor SBS publiek. Er wordt niet in gesproken… althans, verdomd weinig. Ik gooi de Blu-ray er wel in als ik ‘m nog ‘ns wil zien. Want het is wel een topfilm.

  Maar ik zie geen miljoenenpubliek.

 22. !#Michael#!

  Als ik SBS6 was zou ik wanneer POPSTARS ook deze week niet wint, en zo bedroevend blijft scoren?
  De show verplaatsen naar Zaterdag, en de Familiefilms op vrijdag uit gaan zenden!

  Kennenlijk gaat POPSTARS dan niet winnen van de RTL4 Talentenjachten, en kunnen ze beter hun geluk gaan beproeven tegen over Ik Hou van Holland!

 23. Jurgen

  Creatieve Armoe & Laf!

 24. Anoniem

  Degene die deze films willen zien, hebben dat al in de bios gedaan.
  Dit soort films werken helemaal niet op zaterdagavond, dat is toch allang bewezen! Oke misschien iets hoger dan Zaterdagavondshow, maar zeker geen miljoen….gemiste kans dus.

 25. Jurgen

  Series en films kijk ik zelden op tv, bij series te lang wachten op volgende aflevering en bij zowel series als films verpesten de reclames het kijkplezier! Maar het is natuurlijk een goedkope oplossing om het tv-schema op te vullen.

 26. kampie

  Reactie op Mark:

  je lijkt wel een kleuter…

 27. René

  Wall-E is topfilm maar inderdaad niet heel erg SBS.
  Ze zullen de leegte in de film wel opvullen met promo’s van andere succesprogramma’s…

  Misschien ook een les voor SBS. Programma’s niet te groot aankondigen maar in stilte laten komen en tijd geven om te groeien naar een juist publiek, in plaats van groot brengen en door het ijs zakken.

  Het beste idee…heeft een redelijk vast publiek. Nooit heel groot geweest maar redelijk stabiel. Ook nooit zo door de strot geduwd als Popstars e.d.

 28. Daan

  Wat zal het paniek zijn bij SBS. Nagenoeg alle nieuwe programma’s floppen (alleen Huizenjacht doet het redelijk in de vooravond), “oude” hits als Popstars, Wegmisbruikers en Fans scoren niet meer goed, ook de series op dinsdag en donderdag zakken flink tov vorig jaar en er ligt niet veel nieuws meer op stapel. Wat te doen? zal de grote vraag zijn die er nu bij SBS gesteld zal gaan worden. Enige positieve is dat HvN en SN vroeg prima blijven scoren, ondanks dat DWDD is begonnen.
  Misschien moet SBS maar weer terug naar zijn oorsprong van zeer goedkope platte televisie om zijn originele publiek weer aan te spreken. Dit publiek zit niet te wachten op Beau of Marc-Marie, maar willen veel Joling, Paay en Brard zien. Blijft echter de vraag of zo’n stap terug wel succesvol zal gaan worden.

 29. mark

  Wat was Kwalbert nou weer aan het goochelen met feiten in Boulevard gisteren: “nu komt SBS voor de 3e x met Kung Fu Panda (tv premiere moet nog komen!), en voor de 4e x met Shrek 3 (was afgelopen kerst voor het eerst op tv).”

 30. Jeroen

  En de winnaar van de Finale van popstars is: (…..) Nog 7 dagen tot het meest succesvolste programma. Het gesprek van de dag is terug: Popstars!!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.