Advocaat Wes en Yo: ‘AVRO heeft publiek misleid’

Foto: Erik MullerMatthijs Kaaks, de advocaat van Wesley Sneijder en Yolanthe Sneijder-Cabau, is woensdag begonnen met de juridische procedure tegen de AVRO. De omroep kondigde eind augustus een reallifesoap met ‘Wes en Yo’ aan, maar het bleek een publiciteitsstunt voor de tv-show Koefnoen. Publieksmisleiding en nieuwsmanipulatie, noemt advocaat Kaaks het. “De omroep gaat hier een grens over“, zegt hij in NRC. “Wat volgt er nog meer? Wesley en Yolanthe komen onze winkel openen?

Kaaks benadrukt dat Wes en Yo geen probleem hebben met de parodie op hen in het tv-programma. “Zij zijn zich bewust van het feit dat zij publieke figuren zijn. Het gaat erom dat de AVRO een vals bericht verstuurt voor eigen gewin. Het was op voorhand niet duidelijk dat het om een grap ging. De AVRO is geen roddelblad, waarvan je weet dat je de inhoud met een korreltje zout moet nemen.

De AVRO staat nog steeds achter het veelbesproken persbericht. “Het persbericht was onderdeel van de mediastrategie voor Koefnoen.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen