TROS-directeur: ‘Cornald Maas moet beter nadenken’

Geplaatst op wo 30 jun 2010 om 11:32

Foto: Nico KroonTROS-directeur Peter Kuipers staat nog steeds achter zijn beslissing om Songfestival-commentator Cornald Maas te ontslaan om een grapje dat hij maakte op Twitter. Volgens Kuipers kan de grap niet door de beugel. “Ik vind het niet grappig. Verre van zelfs“, zei Kuipers dinsdag voor de camera’s van RTL. “Hij was teleurgesteld en dat kan ik me heel goed voorstellen, want het Songfestival was heel belangrijk voor hem. Maar dan had hij maar beter moeten nadenken toen hij die Tweet verzon.”

Maas plaatste zijn omstreden Twitter-grap drie weken geleden. “Grappige export- producten heeft Nederland: Sieneke, Joran van der Sloot en de PVV“, schreef hij.

Peter Kuipers is ‘not amused’. Vorige week zag ik die Tweet. Daar wordt ons Sieneke vergeleken met een moordenaar en anderhalf miljoen PVV-stemmer met Joran van der Sloot. Dan is de grens overschreden en dan is het klaar. Het is niet zo dat je bij de TROS geen mening mag hebben. Sterker nog, iedereen mag een mening hebben. Maar wel binnen bepaalde grenzen.”

Telegraaf-journalist John van den Heuvel heeft weinig begrip voor de TROS. “Als je hiermee naar een rechter stapt en zegt dat dit de enige reden is voor ontslag, dan maakt de rechter daar gehakt van“, zegt hij.

Albert Verlinde snapt het besluit wel. “Het is toch heel raar, hoor. Aan de ene kant zit je altijd te discussiëren over omroepen en dat ze ergens voor moeten staan. Dan staat een omroep ergens voor en dan… Snap je wat ik bedoel?
36 Reacties op “TROS-directeur: ‘Cornald Maas moet beter nadenken’”


 1. Michel de B

  Domme man.

 2. Lies

  Cornald was vroeger redacteur bij Paul de Leeuw, Hanneke Groenteman en Sonja Barend. Groenteman en PdL zijn al vaker in opspraak geweest door hun tweets. Zou je toch denken dat ie wel beter zou moeten weten.

 3. Jimm

  Het blijft een kansloze actie van de TROS om iemand zo af te rekenen op een simpele Tweet. Zelfs de meest strenge werkgever zou het laten neerkomen op een berisping of een gesprek. Zo niet de TROS en meneer Kuipers: meteen straffen, zodat we komen tot een betere wereld en een betere TROS. Verschrikkelijk. Het laat zien hoe ze zijn: verouderd, verdrietig en voorbij. Vraag me trouwens af hoe dit juridisch zit..

 4. rolf

  “Daar wordt ons Sieneke vergeleken met een moordenaar en anderhalf miljoen PVV-stemmer met Joran van der Sloot.”

  Sieneke wordt helemaal niet vergeleken met een moordenaar en anderhalf miljoen PVV-stemmers, maar met een exportproduct…

 5. Vinc

  Reactie op rolf: Nou ze wordt ook niet vergeleken met een exportproduct, ze is ons exportproduct net als de pvv en Joran.

 6. DiH

  Vind het terecht, Twitter is een medium waarmee je iets publicceert. Je kan als werknemer niet alles op persoonlijke vlak afschuiven. Als werkgever hoef je niet alles te pikken, je kan je afvagen of je iemand dan moet ontslaan en of dat de enige reden is. Maar vrijheid van meningsuiting is wat anders dan alles maar mogen zeggen. Zeker in een arbeidsrelatie zitten daar ook andere kanten aan. Hij beschadigt zo Sieneke en de Tros.

 7. Heleen

  Ik zie in die zin de “vergelijking” ook nog steeds niet. Volgens mij heet zoiets een “opsomming”!
  Is het al bekend welke TROS-marionet het over gaat nemen? Zet die grenzen van het hebben van een eigen mening dan wel van te voren even goed op papier hoor!

 8. Brynn

  Petertje Kuipers, heeft je moeder je niet geleerd dat je niet mag jokken? Gewoon eerlijk zeggen waarom je niet meer met Cornald verder wilt, dat zou jou en de Tros goed staan.

 9. Jolien

  Wat een domme man. Alleen al omdat hij het heeft over ‘Ons Sieneke’. Getverdemme zeg, wat een kleffe zooi.

  Het is volstrekt duidelijk dat de Tros de kritische Cornald Maas wilde dumpen. Ze hebben nu een aanleiding gevonden.

 10. Jolien

  En nog iets:

  Als Daniël Dekker nou een echt vent is, doet hij het ook niet meer. Dat zou ook erg goed zijn, want zijn commentaar was een aanfluiting. Volgens mij had die beste man al jaren niet naar het festival gekeken, want wat die allemaal uitkraamde was tenenkrommend. Gelukkig zal Maas er toen nog wel bij.

 11. Heleen

  Tja, wat dat betreft inderdaad geen slimme zet van Maas. Hij had natuurlijk wel kunnen weten dat Peter Kuipers geniepig met een stok zat te wachten, om hem nog voor het songfestival van 2011 uit de TROS-familie te meppen!

 12. Maarten

  Dit is om misselijk van te worden. Wat blijkt de “grootste familie” toch eigenlijk klein te zijn. De redenering van Kuipers (“Vorige week zag ik die Tweet. Daar wordt ons Sieneke vergeleken met een moordenaar en anderhalf miljoen PVV-stemmer met Joran van der Sloot.) is toch wel triest. Zielige man als ie zo redeneert. De TROS wilde van Cornald af en heeft dit aangegrepen als reden. Jammer dat er alles voor over hebben om eigen poppetje op zijn plek plaats te laten nemen en niet kiezen voor ervaring, kennis, kwaliteit en humor. Bah!

 13. Jordi

  Die Daniel Dekker was echt nog het ergste van alles, verschrikkelijk. Die man kan gewoon geen commentaar geven op tv. Prima op radio, maar heeft totaal geen verstand van het Songfestival.

 14. Coeus

  Het zat er natuurlijk in dat de omroep die het songfestival verandert in ‘Muziekfeest op het Plein’, op z’n Radio 2’s aan elkaar gekletst door dito DJ, niet helemaal op dezelfde frequentie zit als Cornald Maas. Dus bij de eerste de beste aanleiding…

 15. Bob

  Ik lees die tweet toch heel anders dan de directie van de TROS. Volgens mij word Sieneke helemaal niet vergeleken met JVDS of de PVV. Maar constateert Maas dat deze 3 onderwerpen de laatste tijd in de internationale pers zijn geweest en refereert daarom aan export producten.

  Dit is geen reden voor ontslag, dit is gewoon een kans zien om van iemand af te kunnen komen. En het zal de TROS veel geld kosten.

 16. TeeVeetje

  Om op z’n Derksens te blijven ” Cornald Maas is een paardenlul “

 17. Jaap

  Reactie op Bob: Het kost de TROS niets, want Maas is freelancer. En de TROS had vast geen meerjarencontract met hem afgesloten om het songfestival te becommentarieren.

 18. Heleen

  Reactie op Maarten: Het is eigenlijk een hele kleine en vooral erg enge en bekrompen familie. Cornald hebben ze vorig jaar een beetje gedwongen moeten adopteren. Maar het bleef natuurlijk een adoptiekindje met een fout AVRO-gezichtje.
  Hij had het volgend jaar ook niet in zijn hoofd moeten halen om kritiek te hebben op de eerstvolgende ondemocratisch opgelegde TROS-inzending.
  Dat het met de keuze weer dezelfde kant op zal gaan als het afgelopen jaar, zit er dik in. Dus dan had Cornald toch gemaakt enthousiast moeten doen en vooral niet zijn eigen mening door mogen laten sijpelen. Pierre Kartner wilde hem dit jaar er eigenlijk al niet bij hebben. Ja, om dat soort problemen in de toekomst te voorkomen moet je er een echt TROS-poppetje zonder mening neerzetten.

 19. Henkers

  Ik snap wel dat TROS Dit Was Het Nieuws niet meer wil uitzenden, daar hoor je dit soort grappen 10 keer per uitzending.

 20. Piet

  Ik kan me echt niet voorstellen dat die tweet de enige reden is voor zijn ontslag. En als dat wel zo is, dan vind Cornald Maas zijn songfestivalbaantje nou ook weer niet zo heel belangrijk, anders was hij allang naar de rechter gestapt.

 21. Fetientje

  Meningen hebben binnen grenzen zijn geen meningen. Iedereen bepaald zelf wat hij of zij vindt, maar inderdaad om het dan te Twitteren? Tja, daar zijn de grenzeloze meningen weer over verdeeld!

 22. GossipGirl

  Echt belachelijk.

 23. Willem

  Natuurlijk geen het ‘alleen’ omdat berichtje op twitter. Denkt die droeftoeter nou echt dat we zo dom zijn….

 24. Bob

  Reactie op Jaap: Helaas voor Maas. Maakt de TROS nog vuiler.

 25. B.K.

  Wat nou als Cornald maast CDA ipv PVV getweet had, had het dan minder erg geweest? Wat een bullshit zeg, zo beledig je ook nog eens anderhalf miljoen PVV-stemmers. Het is ook helemaal geen mening van Cornald Maas. In die hele tweet kan ik geen enkele mening vinden, dus ik vind het vrij knap dat die Tros-baas dat wel ziet. Cornald Maast veronderstelt alleen maar de ‘exportproducten’ en geeft daarbij een opsomming. Hij vergelijkt toch helemaal niets. Of mag hij uberhaupt het ‘woord’ ‘Sieneke’ en ‘Joran van der Sloot’ niet in 1 zin gebruiken? Dat is natuurlijk de grootste onzin die ik ooit gehoord heb.

  Cornald Maas was nog de enige reden voor mij om het Songfestival te kijken, met zijn briljante commentaar. Hij zegt altijd iets waarvan je denkt: ‘Huh, waar heeft hij het nou weer over’, maar als je dan de act zag, dan begreep je het meteen. Dus wat krijgen we volgend jaar, die saaie Daniel ‘ik heb geen mening’ Dekker? Daar moeten we blij me zijn…

 26. 123

  Albert Verlinde snapt het besluit wel

  Logisch,hij is zelf net zo eng als RTL, stiekum, geniepig en ze pijpen de VVD

 27. marije

  “Tros de grootste familie van Nederland” laat zich wel kennen zo..
  Maar goed, aan alle BN’ers let op met wat je in je privé tijd zegt want je kan zomaar ontslagen worden….

 28. Kaat

  Kinderachtig geneuzel van de TROS.
  Cornald Maas is het Songfestivaal icoon, het lukt hem zelfs om onze sneue inzending Sieneke wat glans te geven in de dagen voor en tijdens het festival.
  Maar ach, Cornald vergaat niet hoor!

 29. Kaat

  Vervelend kwijlbak Verlinde die de ene na de andere voorspelbare grappige (ahum) nichtengrap scoort begrijpt het wel??? Sinds wanneer heeft Verlinde een moreel besef??? Hij eet zelf van god mag weten hoeveel walletjes en haalt zijn musicals en allerlei VVD corrifieen binnen bij BLV…dus tuuuuuurlijk begrijpt hij het! Bah!

 30. TV Kijker

  eindelijk zijn we na Paul de Leeuw van dat negatieve gefrustreerde gezeik van Cornald Maas af tijdens het Songfestival…het is al erg genoeg dat zo’n man een eigen “cultuurprogramma” heeft…laat me niet lachen….

 31. Jochem

  en nu alle PVV stemmers massaal NOOIT meer naar de TROS kijken en zeker niet naar het TROS Muziekplein. Dan zijn we snel verlost van zo’n overbodige omroep. Ik denk dat Cornald wel snel een ander leuk baantje vind en niet van de TROS afhankelijk is.

 32. NRG - 5 jaar isoaps.nl

  Het zou wel leuk zijn als Maas nu zou zegen: “TROS moet beter nadenken” :P

 33. Rene

  Reactie op TV Kijker: ‘Laat me niet lachen’ zeg je. Kan geregeld worden. Kijk in mei maar naar het songfestival zonder Cornald. Dan vergaat je het lachen wel.

 34. Bas

  Ik vind die TROS echt een K omroep maar dit is toch wel 1 van de meest strakke akties die ze ooit gevoerd hebben.
  Opzouten met die enge Cornald Maas met z’n irritante nichtenkop.
  Zeiken op Sieneke en zelf in diverse nationale jurys de laatste 10 jaar zeker 5 liedjes naar het songfestival gestuurd die het nog slechter deden.
  Lekker terug naar de Vara daar hoort hij thuis en moet hij lekker blijven met z’n arrogante smoelwerk, onze zogenaamde kunstkenner der internationale pulp.

 35. Fan

  Reactie op 123: Kwalbert is met een vvd-er getrouwd.

 36. Lutgerdina

  We leven in 2010, meneer Tros!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.