TROS-directeur: ‘Cornald Maas moet beter nadenken’

Foto: Nico KroonTROS-directeur Peter Kuipers staat nog steeds achter zijn beslissing om Songfestival-commentator Cornald Maas te ontslaan om een grapje dat hij maakte op Twitter. Volgens Kuipers kan de grap niet door de beugel. “Ik vind het niet grappig. Verre van zelfs“, zei Kuipers dinsdag voor de camera’s van RTL. “Hij was teleurgesteld en dat kan ik me heel goed voorstellen, want het Songfestival was heel belangrijk voor hem. Maar dan had hij maar beter moeten nadenken toen hij die Tweet verzon.”

Maas plaatste zijn omstreden Twitter-grap drie weken geleden. “Grappige export- producten heeft Nederland: Sieneke, Joran van der Sloot en de PVV“, schreef hij.

Peter Kuipers is ‘not amused’. Vorige week zag ik die Tweet. Daar wordt ons Sieneke vergeleken met een moordenaar en anderhalf miljoen PVV-stemmer met Joran van der Sloot. Dan is de grens overschreden en dan is het klaar. Het is niet zo dat je bij de TROS geen mening mag hebben. Sterker nog, iedereen mag een mening hebben. Maar wel binnen bepaalde grenzen.”

Telegraaf-journalist John van den Heuvel heeft weinig begrip voor de TROS. “Als je hiermee naar een rechter stapt en zegt dat dit de enige reden is voor ontslag, dan maakt de rechter daar gehakt van“, zegt hij.

Albert Verlinde snapt het besluit wel. “Het is toch heel raar, hoor. Aan de ene kant zit je altijd te discussiëren over omroepen en dat ze ergens voor moeten staan. Dan staat een omroep ergens voor en dan… Snap je wat ik bedoel?

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen