Johan Derksen: ‘Van Nieuwkerk niet Onze Lieve Heer’

Johan Derksen heeft het helemaal gehad met Matthijs van Nieuwkerk en zijn programma De Wereld Draait Door. Hij is niet meer van plan om voor een paar minuten naar de VARA-studio af te reizen. “Matthijs van Nieuwkerk vind ik een uitstekende presentator, maar zijn rol van de grote ster, stuit me een beetje tegen de borst. Hij moet iedere avond aan tafel gasten hebben, maar Matthijs voelt zich te groot om als gast ook eens bij een ander aan te schuiven“, zei hij dinsdag in VI Oranje.

Volgens Derksen lijdt Van Nieuwkerk aan grootheidswaanzin. “Wie is Matthijs van Nieuwkerk dat hij nergens aanschuift en wij slaags bij hem moeten gaan zitten. Matthijs van Nieuwkerk is toch niet Onze Lieve Heer, die niet even hier kan aanschuiven, terwijl wij in looppas daar naar toe moeten“, aldus Derksen. “Iedereen komt daar kwijlend binnen, want je telt pas mee als je in dat programma komt.

Van Nieuwkerk moet leren geven en nemen, oordeelt Derksen. “Je weet hoe het werkt. Als wij John de Mol aan tafel willen, moeten wij als tegenprestatie in één of ander weggooi-programma om twaalf uur op zaterdagochtend leuk gaan staan doen met z’n drieën. Zo wissel je een beetje uit.”

De voetbalanalist van RTL heeft slechte ervaringen met De Wereld Draait Door. “Ik had een keer een heel drukke dag. Toen deden ze een beroep op mij, dus ik dacht: nou oké. Dus ik door de file naar Amsterdam. Dat is een verschrikking, want je moet er om zeven uur zijn. En ik ben op de Middenweg in Amsterdam en een juffvrouw van het programma zegt: ‘Uw onderwerp is geskipt. U kunt weer naar huis’. Ik zei: ‘Dat is prima, maar wil je mij dan nooit meer bellen’.”

Voor Derksen is ‘DWDD’ dan ook een gesloten boek. “Als je daar komt, sta ja namelijk vier uur in de file voor zes minuten tv. Zo graag hoef ik nou ook weer niet op de tv“, zegt hij. “En ik wens niet afgeserveerd te worden door juffrouw Halina Reijn of zo. Heet ze zo? Die gaat ook mee zitten praten over voetbal. Dan denk ik: probeer eens drie woorden in een film achter elkaar foutloos te zeggen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen