Johan Derksen: ‘Van Nieuwkerk niet Onze Lieve Heer’

Geplaatst op wo 30 jun 2010 om 11:45

Johan Derksen heeft het helemaal gehad met Matthijs van Nieuwkerk en zijn programma De Wereld Draait Door. Hij is niet meer van plan om voor een paar minuten naar de VARA-studio af te reizen. “Matthijs van Nieuwkerk vind ik een uitstekende presentator, maar zijn rol van de grote ster, stuit me een beetje tegen de borst. Hij moet iedere avond aan tafel gasten hebben, maar Matthijs voelt zich te groot om als gast ook eens bij een ander aan te schuiven“, zei hij dinsdag in VI Oranje.

Volgens Derksen lijdt Van Nieuwkerk aan grootheidswaanzin. “Wie is Matthijs van Nieuwkerk dat hij nergens aanschuift en wij slaags bij hem moeten gaan zitten. Matthijs van Nieuwkerk is toch niet Onze Lieve Heer, die niet even hier kan aanschuiven, terwijl wij in looppas daar naar toe moeten“, aldus Derksen. “Iedereen komt daar kwijlend binnen, want je telt pas mee als je in dat programma komt.

Van Nieuwkerk moet leren geven en nemen, oordeelt Derksen. “Je weet hoe het werkt. Als wij John de Mol aan tafel willen, moeten wij als tegenprestatie in één of ander weggooi-programma om twaalf uur op zaterdagochtend leuk gaan staan doen met z’n drieën. Zo wissel je een beetje uit.”

De voetbalanalist van RTL heeft slechte ervaringen met De Wereld Draait Door. “Ik had een keer een heel drukke dag. Toen deden ze een beroep op mij, dus ik dacht: nou oké. Dus ik door de file naar Amsterdam. Dat is een verschrikking, want je moet er om zeven uur zijn. En ik ben op de Middenweg in Amsterdam en een juffvrouw van het programma zegt: ‘Uw onderwerp is geskipt. U kunt weer naar huis’. Ik zei: ‘Dat is prima, maar wil je mij dan nooit meer bellen’.”

Voor Derksen is ‘DWDD’ dan ook een gesloten boek. “Als je daar komt, sta ja namelijk vier uur in de file voor zes minuten tv. Zo graag hoef ik nou ook weer niet op de tv“, zegt hij. “En ik wens niet afgeserveerd te worden door juffrouw Halina Reijn of zo. Heet ze zo? Die gaat ook mee zitten praten over voetbal. Dan denk ik: probeer eens drie woorden in een film achter elkaar foutloos te zeggen.
33 Reacties op “Johan Derksen: ‘Van Nieuwkerk niet Onze Lieve Heer’”


 1. Fred

  Hahahaha. Toen ik de titel zag wilde ik zeggen: alweer Johan Derksen-nieuws?
  Maar dit is wel mooi. =D

  En nu lekker alle hersenloze mensen roepen: zeiksnor! Hij kan zelf ook niks! Kijkcijfers! Ordinair! Bla!

  Maar meneer Derksen heeft wel zelfkennis én zelfspot. Matthijs van Nieuwkerk niet.

 2. Timor

  Gelijk heeft ie

 3. M

  Wie gaat er niou ook naar Amsterdam voor een opname

 4. DiH

  hij blijft zichzelf die Derksen, en in deze, hij heeft nog gelijk ook!

 5. Terror Japio

  Ik kijk zelf ook DWWD , maar Derksen heeft hier wel een punt , Matthijs v Nieuwkerk gaat wel als een Clown in de Tv-Kantine zitten en niet bij VIORANJE . Hij zit liever bij zijn eigen club bij DWWD met Job Cohen , Felix Rottenberg , Femke Halsema , Maurice de Hond , dan zijn ze Entre Nous , als je begrijpt wat ik bedoel , oei dat is weer een Bommeliaanse uitspraak .

 6. Roel

  I LOVE Johan D. !!

 7. D@@N

  Ik vind het wel humor :)

 8. Martijn

  Volkomen eens met Johan Derksen! Carlo Boszhard heeft daar ook een handje van en zie je alleen maar als hij een nieuw programma mag promoten. Zo heb je er nog wel een paar.

 9. Lies

  Reactie op Martijn: Zo’n Gerard Joling heeft daar dan weer wat minder last van…… ;)

 10. Anoniem

  GEWELDIG :D

 11. Bob

  VI gaat toch over voetbal ? Ik ben het even kwijt. Net als Derksen overigens. Maar gelijk heeft ie, als ik over 70 jaar net zo oud ben als JD ga ik ook in een praatprogramma zitten en zeiken op anderen. Wat maakt het ook uit als je elk moment toch dood kunt neervallen.

 12. A.B.

  Is JD publiciteitsgeil? Hoe deze meningen lekker voor jezelf. Zou hem sieren. Mijn perceptie van JD is inmiddels dat hij alleen al schoppend en slaand in het nieuws komt om zichzelf, zijn blad en TV programma in de kijker te spelen. In het kort….JD is een losert eerste klas.

 13. Kaj

  Matthijs v. N. is idd nog nooit bij een ander programma te gast geweest en heeft ook nog nooit een fatsoenlijk interview afgelegd.

 14. Tim

  Hahaha ik vind hem wel grappig…..

 15. Mel

  Reactie op Bob:
  Daar hoef je echt niet 70+ voor te zijn hoor om elke dag dood te kunnen vallen.

 16. Flip

  Ik heb weinig met voetbalpraatprogramma’s maar VI vind ik stiekem toch helemaal geweldig en dan dit commentaar weer van JD, HIJ HEEFT ABSOLUUT GELIJK!
  Van Nieuwkerk voelt zich ook te goed voor andere programma’s alleen in Belgie wil hij nog wel verschijnen in andere programma’s.

 17. Flip

  Reactie op Kaj: Na ja in de TV-Kantine was hij dan wel weer, maar dat was eigenlijk een dealtje (koehandel) met Carlo dat hij hem niet meer zou nadoen.

 18. Anne

  Hij heb zeker gelijk, maar is elke uitspraak van Derksen hier nieuws?
  Bedoel gaat het niet over de oorlog van Derksen & van Gelder.. Dan gaat ht wel weer over de uitspraken van Johan..

  Kom op.. Er is genoeg ander stof om over te praten..

 19. elvis

  Touche! Zometeen zit DWDD bij de Westergasfabriek en kun je er helemaal niet meer komen. Behalve voor de hippe Amsterdammers op de fiets natuurlijk. Dus dit seizoen nog meer Jort, Felix, Halina en andere Amsterdammers die aanschuiven. Televisie moet niet gemaakt worden voor de grachtengordel maar voor iedereen. Dat hebben die televisiemakers maar slecht begrepen. Die maken het liever vanuit hun eigen achtertuin.

 20. Anoniem

  Reactie op Flip:
  “HIJ HEEFT ABSOLUUT GELIJK!” Hoe kan jij dat nou beoordelen, ben jij ook een presentator of zo?
  Die Johan Derksen is gewoon publiciteitsgeil. Vervelende man. Rene vd. Gijp, die is wél leuk!

 21. Anoniem

  Gaan we nou een fragment uit een programma waar honderdduizenden naar hebben gekeken hier nóg een keer letterlijk citeren? Ik zou zeggen: hou het bij een link naar RTL Gemist ofzo…

 22. Martijn

  Reactie op elvis: Job cohen niet te vergeten :D

 23. Anoniem

  Reactie op elvis:
  “Televisie moet niet gemaakt worden voor de grachtengordel maar voor iedereen.”
  Iedereen? Dan kan je net zo goed alle zenders opdoeken en er 1 overhouden.

 24. ray

  Steun voor J.D !!

 25. John

  Matthijs van Nieuwkerk, softie zonder auto q kan hij niet!

 26. Lennart

  Vi oranje is top, gezellig en lachen. Daarnaast heeft johan toch wel vaak gelijk :)

 27. ron

  misschien heeft Paul nog een saab over voor Johan

 28. mr s

  En wat lachen we weer om Johan.
  Waarom moet hij nou altijd zijn zegje doen .
  dit is niet goed dat is niet leuk en dat is niet mooi.
  maar wat is johan goed gewellig

 29. Kaat

  Is er ook iemand waar Azijnpisser, Johan Derksen geen afkrakende mening over heeft?

 30. Bert

  Iedereen die commentaar heeft op de meningen van Johan Derksen; Let wel dat al die uitspraken hier gewoon worden overgenomen uit VI Oranje, en dat is toch een praatprogramma, dus zo gek is het niet dat JD daar zijn mening geeft, welliswaar niet over voetbal, maar toch.

 31. Akke Marije

  Waarom nodigen ze niet gezellig de Vries uit? Ik wil hem wel eens horen wat hij nou van het Nederlands elftal vindt. En dan de rock formatie Drowning Pool, vraag of ze Sinner voor hem willen spelen. Dikke pret!

 32. Owen

  Ik hou niet eens van voetbal maar ik kijk puur om Johan Derksen die man is geweldig.

  Als RTL4 echt met late night talkshow komt moet hij er in elk geval regelmatig voorbij komen.

 33. Ome Henk

  Reactie op A.B.:
  Zucht..het putje bij Geenstijl zit weer eens niet goed dicht

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.