SBS 6 filmt in gevangenis Joran van der Sloot

Geplaatst op di 29 jun 2010 om 13:38

Foto: SBSSBS 6 heeft als eerste Nederlandse tv- zender beelden kunnen maken vanuit de Castro Castro-gevangenis in Peru, waar Joran van der Sloot zit opgesloten. Het resultaat is woensdag om 20.30 uur te zien in een ingelaste documentaire over Van der Sloot. Dat heeft SBS dinsdag bekendgemaakt. Volgens SBS kostte de toegang tot Castro Castro ‘veel onderhandelen. “Woensdagavond is te zien hoe de verslaggever praat met de gevangenisdirecteur en de medege- vangenen“, aldus SBS.

De gevangenisdirecteur licht in de SBS-documentaire toe hoe het er in Castro Castro aan toe gaat en Jorans medegevangen schatten zijn overlevingskansen in als hij daadwerkelijk wordt veroordeeld voor de moord op Stephany Flores.

In de documentaire is tevens een exclusief interview met Melody Granadillo, een ex-vriendin van Joran van der Sloot, te zien. Onlangs deed zij op de Amerikaanse televisiezender ABC een boekje open over haar van moord verdachte ex-vriend. Zo laat ze onder andere weten dat Joran op de dag van de moord op Stephany Flores nog contact met haar heeft gezocht. Hij vroeg haar om geld.

Het is de derde keer dat SBS dit jaar met een ingelaste documentaire over Joran van der Sloot komt. Op donderdag 10 juni keken er een miljoen mensen naar de eerste documentaire. De tweede Joran-docu op woensdag 16 juni trok 920 duizend kijkers.

Joran van der Sloot: een maand na de moord op Stephany is woensdag om 20.30 uur te zien bij SBS 6. Door deze ingelaste documentaire schuift de start van de docusoap 60 Baby’s per Uur: het Hectische Leven in een Kraamkliniek een week op naar woensdag 7 juli.
34 Reacties op “SBS 6 filmt in gevangenis Joran van der Sloot”


 1. Rens

  Hoeveel uren heeft SBS al aan Joran besteed de afgelopen jaren? Minstens 1000. Ongelofelijk.

 2. Joop Jaap

  Jammer voor SBS6, maar beelden van de cel zijn al op 18 juni op CNN geweest en zijn op internet te zien:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/6980657/__Reporter_mag_cel_Joran_in__.html

 3. Leo

  Volgens mij is CNN nog altijd geen Nederlandse zender …

 4. Jethro

  Ik ben zo blij met die knop op mijn TV !

 5. mj

  Joran van der Sloot: Het kijkcijferkanon van SBS6…

 6. Anoniem

  Joran van der Sloot: Het kijkcijferkanon van SBS6…

 7. Lies

  Joran doet me een beetje aan Shrek denken….

 8. Hans Anders

  Ik kan niet wachten tot de Po worden afgeschaft en wij de hele dag naar boeiende programma’s over Joran van der Sloot mogen kijken!

 9. Anoniem

  Reactie op Leo:
  Ja, en als Omrop Fryslan de beelden ook gaat uitzenden zijn ze de eerste Friese zender… (zucht)
  Ik begrijp je reactie trouwens wel. Oranje-vlaggetjes-buurtbewoners, campinggangers en PVV-stemmers zijn Engels niet bij machte.

 10. Heleen

  Reactie op Lies: Door zijn oren en nogal grote hoofd??

 11. Lies

  Ja toch? http://www.curatormagazine.com/wp-content/uploads/2009/04/shrek.jpg

 12. Heleen

  Reactie op Heleen: Ja, ik dacht al dat je niet op zijn karakter doelde ;)

 13. Flip

  Ze melken ook werkelijk ALLES uit bij SBS, wat een walgelijke zender.
  volgende week hebben ze weer 5 minuten gefilmd van het een of ander en dan wordt er weer een special gemaakt en zo gaan ze maar door.
  Bij gebrek aan andere initiatieven.
  SBS DE zender van Popstars en Joran, waarom deze twee niet combineren en Joran vanuit z’n cel laten meedoen aan Popstars.

 14. Daan

  Dit wordt echt een beetje treurig van SBS. Snappen ze daar nu niet dat het een keer genoeg aandacht voor iemand is? Wat boeit het hoe zijn gevagenis eruitziet? Moeten we soms medelijden met hem krijgen.

 15. Anoniem

  Nee, je moet medelijden krijgen met SBS6. Of nog erger, met de kijkers ervan…

 16. luc

  Slimme zet van SBS. Morgen is er geen WK voetbal, dus dit programma gaat goed scoren.

 17. carola

  O.K. we gaan met z’n allen SBS boycotten …. werd een keertje tijd …

 18. David

  Je ziet dat Joran uitgemolken wordt. Daar was het Peter R. de Vries om te doen, en niet die zielige nabestaanden, niet die zielige slachtoffers nee, de kijkcijfers, daarom, alleen daarom liet de Vries Joran nooit los.
  Peter, vuile huichelaar, pak jij je koffer maar.

 19. Marc

  Veel mensen zitten hier niet op te wachten, maar veel ook wel. Het is goed dat SBS 6 als enige Nederlandse zender zo bovenop deze sensatiezaak zit. Het weet nu eenmaal veel kijkers te boeien. Een miljoen kijkers voor een reportage over een moordverdachte. Netwerk zou er een moord voor doen.

 20. Piet

  Als je sportliefhebber bent is het bij de tv nog wel uit te houden, voor de rest is het een en al bagger. Joran is daar een mooi voorbeeld van.

 21. Joop Jaap

  Precies Piet, de tv gaat bij ons alleen nog maar aan voor sport en een goede film wordt netjes opgenomen om de reclame door te kunnen spoelen.

 22. mark

  Ach gun SBS ook weer eens hoge cijfers. Doordat er geen voetbal is morgen, zal ook dit met gemak de 1 miljoen halen. Zeker met 0,0 concurrentie op met name Ned. 1 (vaag programma met Ivo Niehe).

 23. Olga

  Misschien kan Joran een harde boer laten, of een scheet, dan heeft SBS weer een extra uitzending erbij.

 24. Brutus

  SBS krijgt er geen genoeg van, misschien binnenkort intervieuw met bakker waar hij vroeger zijn brood haalde, spectaculair hoor SBS.

 25. Anoniem

  SBS:
  Sloot’s Broadcoasting Station

 26. Akke Marije

  Ik hoop op 17 miljoen kijkers alleen al in Nederland, om niet te zeggen wat ik hoop in Amerika, Australie, Afrika, New Zeeland, Azie, Rusland en op Antartica, als die de Vries in de kraag gegrepen wordt.

 27. Uilebal

  Leuk format:
  Geert en Joran over de vloer.
  Dat wordt een gouden roos!

 28. Kim

  Pffffff…. vermoeiende zender SBS6. Kunnen we er geen ‘gouden kooi’ van maken; kunnen alle mediageile typetjes de hele dag kwijlen bij het zien van Joran! En SBS6 maar geld vangen!

 29. Hennie Nougat

  Top dat ze er aandacht aan besteden. Het werd tijd dat hij tegen de lamp liep en het is beter zo. In de bak kan hij geen meisjes meer wurgen.

  Misschien gaat Peter R. de Vries ook nog bij hem op bezoek met Patrick. Het zou wel fideel zijn als ze dan een pondje vis uit de golf van Mexico voor hem meenemen.

  Aja, ben wel benieuwd wat zijn ex te zeggen heeft.

 30. Akke Marije

  Ik val nu al in slaap. Ik heb genoeg gezien. Ik weet een ding, Joran keek een keer in de camera, die flits is ergens anders eens herhaald daarom weet ik het, en in Thailand gebeurde dat ook een keer. Joran was zich dus bewust dat ie gefilmd werd. Zo maak je dus mooie televisie dacht ie. Denk ik. Gluiperig en geniepig zijn mag. In elk geval bij SBS. Het wordt getolereerd dus waarom mag Joran niet met een verhaal komen dat ie weet waar Natalee ligt. Kassa. Wie maalt er nu om of we dan belazerd gaan worden? Peter doet het toch ook? Die had zogenaamd Joran te pakken. Was niet waar maar hij is er wel stinkend rijk mee geworden. Dus waarom Joran niet?

 31. Akke Marije

  correctie: de eerste keer dat ik hem in de camera zag kijken was in die jeep, en later in een kamer in Thailand. Joran wist dat ie stiekem gefilmt werd.

 32. Gerard

  Ja daar gaan we weer, SBS6 de sensatie zender van NL. Wil SBS er even op wijzen dat ze niet de eerste zijn, maar 1 van de laatste die binnen de castro castro muren kan filmen. Voor de goede orde CNN is de eerste geweest die een verslag vanuit deze gevangenis heeft gedaan. Verder ben ik weer erg benieuwd met wat SBS vanavond weer gaat komen, zal wel niet veel nieuws zijn van wat al via de media bekend is gemaakt. Verwacht dat het weer een reeks beelden worden die aan elkaar geplakt zijn, alsmede het interview met Melody Granadillo wat onlangs is afgenomen door ABC of heeft SBS dit gekocht van ABC, zou me niets verbazen.

  Ja vervelend dat Joran geen interview met SBS heeft afgegeven he, ik heb hem hiervoor gewaarschuwd om dit niet te doen. Heb Joran enige dagen geleden gesproken. SBS suscces

 33. Anonymous1

  Reactie op carola:
  Begin dan eerst met RTL NEDERLAND, want die zijn de grootste ether vervuilers ,en draagt totaal niets bij in onze samenleving
  of vind jij deze zender zo goed?, die over de ruggen van haar publiek
  -meestal de onderlaag van de bevolking , grof geld verdienen
  aan pulp programma`s, en dat zelfde publiek ,dat deels afhankelijk is van voedselbanken , geld uit de zakken klopt met sms en bel programma’s

 34. carola

  Reactie op Anonymous1: Verander de wereld en begin bij Je-Zelf

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.