Actiegroep wil politiek ingrijpen na grap De Leeuw

Geplaatst op di 29 jun 2010 om 13:17

Foto: RVDADe Aktiegroep Burgerbelangen uit Breda wil dat minister Hirsch Ballin van Justitie wetten aanpast, zodat grappen als die van Paul de Leeuw op Twitter in de toe- komst verboden worden. “Mijn standpunt is voornamelijk, en dat is de concrete vraag aan Minister Hirsch Ballin, vindt u dit acceptabel, ja of nee? Daar komt het voornamelijk op neer. Of hij die uitlating van Paul de Leeuw acceptabel vindt. En zo niet, of hij die wetgeving aan wil passen“, zegt Tom Dinnesen van de ac- tiegroep in Shownieuws.

De Leeuw maakte op Twitter een grap over het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria. “Zit u ook stiekem te wachten op een zwarte Saab die zich in één of ander monument boort? Niet dat ik het ze gun, maar dan gebeurt er wat!“, schreef hij, verwijzend naar het Koninginnedagdrama in Apeldoorn.

De Aktiegroep Burgerbelangen, die bestaat uit één persoon, eiste eerder een strafrechtelijk onderzoek naar de grap. Het Openbaar Ministerie besloot echter om De Leeuw niet te vervolgen.

Dinnesen wil dat De Leeuw toch wordt aangepakt. Hij zit niet te wachten op excuses. “Ik vind de belediging in de richting van het koninklijk huis en de nabestaanden dusdanig ernstig dat ik een excuus niet zou accepteren.”
39 Reacties op “Actiegroep wil politiek ingrijpen na grap De Leeuw”


 1. Siep

  Ahhhhh hou nou es op Hollanders! We leven haleluja in een vrij land en daar mag je grappen maken ten koste van een ander… Leuk? Misschien niet altijd, maar dat is de prijs van een vrij land!

 2. Jow

  Wat is dit voor een onzin, wat de één leuk vind, hoeft de ander nog niet leuk te vinden. Maar wetten ertegen? Hun gaan bepalen wat humor is? Hun gaan bepalen wat er gezegd mag worden? Vind sowieso dat art. 1 van de grondwet geschrapt mag worden en nu ik deze onzin lees, al helemaal!

 3. Anoniem

  Mag ik dan die Tom Dinessen aanklagen omdat het een enorme zeikstraal is? KAPPEN nou. En dan nog: Vrijheid van meningsuiting. Het feit dat er niemand om kon lachen zegt ook al genoeg.

  Burgerbelangen (die ene persoon) moet ophouden te doen alsof hij voor iemand opkomt door zich druk te maken om de smaakloosheid van Paul de Leeuw. De kijkcijfers van Paul waren ook al een indicatie dat ‘de burger’ klaar was met hem. Het is nu echt genoeg geweest.

 4. Heleen

  Inderdaad Siep niet altijd leuk en aangenaam, maar geloof me, het alternatief is nog veel minder leuk!

 5. Jolien

  Ik stel voor dat Tom Dinessen in Noord-Korea gaat wonen. Daar zal hij zich beter thuisvoelen dan in Nederland, waar mensen mogen zeggen wat ze vinden, en daar gelukkig best ver in mogen gaan.

 6. David (2)

  Wie had toch zo’n 15 jaar geleden kunnen voorspellen, toen Paul de Leeuw toch al behoorlijk provocerend bezig was geweest, en mensen zich daarbij neerlegden, dat in het jaar 2010 Paul de Leeuw zo onder vuur zou liggen door 1 simpel zinnetje? God wat zijn sommige mensen toch bekrompen en smal geworden de laatste jaren. Het lijkt soms wel de jaren 50.

 7. Peter

  Ik heb het idee dat die nietsnut van een burgerbelangenpersoon geen reet te doen heeft ofzo. Dit verbaasd me enorm, eigenlijk moet ik lachen om dat figuur. Man wat zet je jezelf te kijk. Denk je nou werkelijk dat je enig kans van slagen hebt. Val iemand anders lastig met je stompzinnige gedoe, of nog beter zoek een baan ofzo, want die heb je niet volgens mij als je je zo druk om niks kunt maken, tijd zat….!!!! Get a life, loser!!!!!!!!!

 8. Jolien

  Reactie op Peter:

  Ik had het niet beter kunnen zeggen. Je spoort sowieso al niet als je je club ‘Aktiegroep’ noemt terwijl je in je eentje bent.

  Als minister Hirsch Ballin al iets moet doen, is het zo snel mogelijk psychologische hulp regelen voor meneer Dinnesen.

 9. NRG - 5 jaar isoaps.nl

  “De Aktiegroep Burgerbelangen, die bestaat uit één persoon, eiste eerder een strafrechtelijk onderzoek naar de grap.”
  Mede door deze zin heb ik eigenlijk het vermoeden dat dit een promotiestunt is voor de MaDiWoDoVrijdagshow. Een actiegroep van een persoon kan ingehuurd zijn en dus ook voor veel gratis promotiezorgen.
  Want wat het verband is tussen Breda en waar het om gaat, ik ben er niet achter?

 10. Simon

  Zielige actie. Aandacht nodig Tom?
  Een burger mag best vragen aan een minister stellen, maar het feit of een minister (die nog demissionair is ook) iets wel of niet acceptabel vind, leidt nog niet tot een wetswijziging. Dat bepaalt (gelukkig) in eerste instantie de Tweede Kamer!
  Smakeloos, beledigend, grievend of njuist niet… dit valt zo duidelijk onder de vrijheid van meningsuiting dat actie gewoon zielig is.
  Doet heel erg denken aan mensen die de Confessions Tour van Madonna wilden blokkeren vanwege één scene met een kruisiging.

 11. Ron de Weerd

  De Aktiegroep Burgerbelangen, die bestaat uit één persoon

  ………………………..

  Aktiegroep Tom Dinnesen Belangen; dat is een betere benaming.

 12. Coeus

  Misschien moet meneer-de-actiegroep emigreren naar een land waar mensen niet mogen zeggen wat ze denken. We hebben nog wel een paar suggesties in het midden-oosten.

 13. Heleen

  Reactie op Heleen: Nog even en we mogen hier alleen nog maar naar de onschuldige humor van
  Andrë van Duin en Toon Hermans kijken. Hoewel de laatste had wel een bedenkelijke sketch over Sinterklaas!!

 14. Heleen

  sorry: moest Reactie op Coeus: zijn!

 15. Jaap

  Deze bejaarde bemoeial krijgt veel te veel aandacht.

 16. Anoniem

  Aktiegroep Burgerbelangen: 1 persoon: Tom Dinnessen: 06 – 24 29 29 14
  Tom Dinnesen van de Actiegroep Burgerbelangen in Breda is een oude man van 73 jaar die het leuk vind om zich overal mee te bemoeien en daarover brieven te sturen het is niets meer dan eenmans actiegroep stelt dus niets voor. Noemt zichzelf de woordvoerder van de Aktiegroep Burgerbelangen
  onder de roepnaam Tange Delta.

 17. Coeus

  Reactie op Heleen: Nou, het zomaar kunnen dat meneer-de-actiegroep destijds vond dat Van Duin als Willempie op schandelijke wijze de draak stak met de intellectueel minder begaafde medemens. Je weet het niet heh.

 18. Heleen

  Reactie op Coeus: Tja, daar zeg je zo wat! Die was me even ontschoten. Nou ja dan maar verhuizen naar Noord-Korea, hoewel daar mochten ze vorige week zelfs live een voetbalwedstrijd kijken op TV! Je weet maar nooit waar dat weer toe kan leiden.

 19. Marc

  Deze man is ook iets van 73, dus hij weet gewoon niet zo goed hoe hij met de moderne tijd moet omgaan. Dat is ook wel zielig. Niet zo inhakken op die man. Gewoon een beetje ja-knikken en laten gaan.

 20. Newhouse

  Zoals René van der Gijp zou zeggen: lagaaan, lagaaan.

 21. Cees

  Wat een gedoe allemaal en dat voor een mening van iemand die toevallig iets zegt wat hem niet bevalt.
  Een idiote vertoning. Dan zal die eenmansfractie uit Breda niets voorstellen.
  Laten we gewoon maar overgaan tot de orde van de dag.

 22. GK

  Toemaar censuur Politiestaat etc.. moet niet gekker worden met deze onzinnige figuren.

 23. Heleen

  Reactie op Cees: Ach ja, laten we die 73-jarige eenmansgroep zijn hobby maar gunnen. Paul gaat ook gewoon door met smakeloze grappen. Ik lees dat hij ook al een ongepaste grap over Sjoerd Kooistra heeft gemaakt. Hoort allemaal bij diezelfde vrijheid zullen we maar zegen.

 24. mark

  Zielige en vieze ouwe man die Tom Dinnesen, met z’n Rambo éénmans actie. Net zo’n engerd als die ouwe vent van de Pedopartij. Get a life, en ga lekker achter de geraniums zitten.

 25. michel

  Heeft die Tom Dinnesen nou echt niks beters te doen? Dat mensen nog de moeite nemen om te luisteren naar zo’n kerel. Ga toch weg man

 26. Olga

  De heer Dinnesen van die actiegroep moet echt een leuke hobby verzinnen: onderwater kantklossen, blind punniken of Sudoku’en zonder telraam….lijkt me echt beter voor zowel hem als voor ons.

 27. Coeus

  Het geestige (of trieste, net hoe je het bekijkt) is natuurlijk dat dit nooit een kop zou zijn: “Iemand wil politiek ingrijpen na grap De Leeuw.” Of: “Meneer Dinnesen wil politiek ingrijpen na grap De Leeuw”. Dus: wil je media-aandacht, noem jezelf een groep!

 28. Grote Smurf

  Voor types als dhr. Dinnesen zou (voor onbepaalde tijd) doorwerken na je 65/67ste een uitkomst zijn. ;)

 29. Olga

  Reactie op Grote Smurf: LOL, helemaal mee eens!

 30. Jacob

  Zitten jullie ook te wachten tot er eindelijk eens een heel groot zwart ding in het holletje van Paul de Leeuw verdwijnt ?

 31. Anoniem

  even voor dat trieste mannetje uit Breda dat zichzelf een hele groep noemt…
  Het OM heeft een uitspraak gedaan. De beslissing van het OM en een eventueel gerecht staat boven dat van een minister, totaal zinloos dus en je maakt jezelf bovendien landelijk belachelijk met dit kinderachtige gedrag.. ga iets doen met je leven of heb je nou echt niet door dat wat je nu doet langzaam verandert in stalking, laster en meer strafbare feiten?

  Reactie op Jacob: Kijk, en DIE is dus WEL strafbaar, dus niet meer zeiken over Paul de Leeuw aangezien jijzelf net WEL een strafbaar feit hebt begaan. Paul noemde in die Saabtweet geen namen, jij doet dat nu wel, dat is laster en dus strafbaar, dus leg eens uit, waarom zo mekkeren over Paul als je het zelf ook doet? Uitspraak van het OM gelezen? Dan weet je toch dat hij niets fout heeft gedaan? Jij nu wel…

 32. yossarian

  Misschien kan Albert Heijn nu ook naar de rechter stappen, gezien De Leeuws zeer smakeloze en krenkende grap ten koste van de “beessies” :-P

 33. Jimm

  Och wat een emoties! Ergens doet de ‘actiegroep’ me denken aan de Bond Tegen Humor uit de vorige eeuw. Life imitates Art.. :-)

 34. b.2

  Ah toe nou zeg, die actiegroep wil volgens mij gewoon Nederland Amerika maken waar iedereen wordt aangeklaagd als hij/zij een flauw grap maakt.

 35. Suzuki Swift

  SAAB = Suzuki Swift dacht ik, of heb ik het mis en was het toch een SAAB zoals PdL dat noemde…..niet dat dit er nu nog toe doet hoor, maar ik denk dat deze SAAB nu z’n eigen leventje gaat leiden.

 36. Anoniem

  Blijft de ouwe “in de oorlog vast fout geweest zijnde” Dom Dinnesen zeiken? weg met die man.
  Ga geraniums plukken aktieMAN Burgerbelangenverstrengelaar.

 37. Ola

  Tom Dinnesen van de Actiegroep Burgerbelangen in Breda ken ik persoonlijk en hij deugt zelf niet.
  Hij is een oude man van ongeveer 73 jaar die het al jarenlang leuk vind om zich overal mee te bemoeien en daarover brieven te sturen het is niets meer dan eenmans actiegroep stelt dus niets voor.
  Hij noemt zichzelf de woordvoerder van de Aktiegroep Burgerbelangen.
  Tom Dinnesen zelf blijft altijd buiten beeld door een postbus te gebruiken ook heeft hij enkele jaren illegaal gewoond in breda en heeft ook nog een tijd in oost souburg gewoond bij een alleenstaande vrouw daar kon hij het ook niet volhouden en moest maken dat hij wegkwam.
  Deze vrouw stuurde hem later een brief die besmeurd was met menselijke uitwerpselen kun je na gaan watvoor lozer tom is.
  In Breda is hij ook bekend op de 27 Mhz het zogenaamde bakkie daar opereerde hij ook illegaal op kanalen waar je niet mocht komen hij noemde zich Tango Delta.
  Hij zegt dat hij auto monteur is geweest dat is niet waar het was een beunhazer terwijl hij een wao uitkering had, ik ken hem al vanaf 1970 en ik kan mij niet heugen dat hij gewerkt heeft.
  Ook heeft hij geld van mij geleend maar heeft hij nooit terug betaald.
  Hij moet nu maar eens stoppen met zijn praktijken

 38. Anoniem

  Tom Dinnesen is een loser. Wat ben je een enorme zak als je hier druk om maakt. Zet je tv en je computer uit en ga naar de geraniums kijken ouwe zeikstraal, vraag om het pilletje van drion ofzo

 39. Dominique

  Inderdaad een grap kan kwetsend zijn. Echter ook relativerend werken. Ik kan mij nog goed herinneren hoe snel de moppen/grappen via mail, sms enz kwamen, na de aanslag op koninginnedag.
  Paul de Leeuw weet als geen ander grenzen op te zoeken. In mijn ogen doet hij dat erg goed en ik zie zeker de humor daar van in.

  Zo nu vind ik ook dat er meer dan voldoende over gezegd is en gaan we weer naar de orde van de dag, met veel humor.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.