Popstars populairder dan Holland’s Got Talent

Foto: Arjan Brest van KempenSBS 6 lijkt, gebaseerd op de kijkcijfers van vorig jaar, het best uitgerust voor de komende tv-oorlog met RTL 4. Beide stations beginnen al op vrijdag 9 juli met grote familieshows: RTL met Holland’s Got Talent en SBS met Popstars. Waar Popstars van augustus 2009 tot en met januari 2010 gemiddeld 1,6 miljoen kijkers wist te boeien, moest het laatste seizoen van Holland’s Got Talent het in de maanden maart tot en met mei 2009 met een gemiddelde van 807 duizend kijkers doen.

Holland’s Got Talent was vorig jaar nog bij SBS 6 te zien met Gerard Joling als presentator. Hij wordt bij RTL 4 opgevolgd door Robert ten Brink. Tv-persoonlijkheid Patricia Paay blijft in de jury zitten, maar verruilt haar collega’s Henkjan Smits en Robert Ronday voor Dan Karaty en Gordon.

Bij Popstars zijn er komend seizoen ook een aantal veranderingen. Juryleden Henkjan Smits en Maurice Wijnen krijgen dit jaar – vanwege het vertrek van Patricia Paay – gezelschap van de nieuwe juryleden Marc-Marie Huijbregts en Simone Walraven. Het presentatieduo blijft Gerard Joling en Nance.

SBS 6 maakte vorige week al bekend dat Popstars 3 op vrijdag 9 juli begint. Maandag kwam RTL 4 met de aankondiging dat Holland’s Got Talent ook op 9 juli begint. Het is nog niet eerder voorgekomen dat beide stations midden in de zomer zo hevig de concurrentie met elkaar aangaan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen