Popstars populairder dan Holland’s Got Talent

Geplaatst op di 29 jun 2010 om 14:39

Foto: Arjan Brest van KempenSBS 6 lijkt, gebaseerd op de kijkcijfers van vorig jaar, het best uitgerust voor de komende tv-oorlog met RTL 4. Beide stations beginnen al op vrijdag 9 juli met grote familieshows: RTL met Holland’s Got Talent en SBS met Popstars. Waar Popstars van augustus 2009 tot en met januari 2010 gemiddeld 1,6 miljoen kijkers wist te boeien, moest het laatste seizoen van Holland’s Got Talent het in de maanden maart tot en met mei 2009 met een gemiddelde van 807 duizend kijkers doen.

Holland’s Got Talent was vorig jaar nog bij SBS 6 te zien met Gerard Joling als presentator. Hij wordt bij RTL 4 opgevolgd door Robert ten Brink. Tv-persoonlijkheid Patricia Paay blijft in de jury zitten, maar verruilt haar collega’s Henkjan Smits en Robert Ronday voor Dan Karaty en Gordon.

Bij Popstars zijn er komend seizoen ook een aantal veranderingen. Juryleden Henkjan Smits en Maurice Wijnen krijgen dit jaar – vanwege het vertrek van Patricia Paay – gezelschap van de nieuwe juryleden Marc-Marie Huijbregts en Simone Walraven. Het presentatieduo blijft Gerard Joling en Nance.

SBS 6 maakte vorige week al bekend dat Popstars 3 op vrijdag 9 juli begint. Maandag kwam RTL 4 met de aankondiging dat Holland’s Got Talent ook op 9 juli begint. Het is nog niet eerder voorgekomen dat beide stations midden in de zomer zo hevig de concurrentie met elkaar aangaan.
38 Reacties op “Popstars populairder dan Holland’s Got Talent”


 1. Anoniem

  Het zegt niks, HGT is nu in betere handen bij RTL.

 2. alex donkers

  Eind juli weten we het.
  Of laten we Maurice de H. met een exit-poll langs de deuren gaan, zodat we een dag eerder net niet weten wat een dag later zeker is, a la de grootste talentenjacht van Nederland, de tweede kamerverkiezingen, hahah.

 3. Anoniem

  Wat een interessant nieuws zeg…
  Graag ook even de laatste updates van andere concurrerende programma’s. Lijkt me ook zeer interessant.

 4. Heleen

  Ik zit nu al op het puntje van mijn stoel :(

 5. Anoniem

  In de poll hier rechts staat HGT voor op Popstars. Dat zegt weer veel over de MC lezers die vorig jaar HGT nog zaten af te zeiken. Zeggen dat het bij RTL in betere handen is in werkelijk onzin want het is hetzelfde format en wordt door precies hetzelfde team / bedrijf gemaakt.
  SBS heeft met Marc Marie een sterke troef in handen! Hij zal (als ze er tenminste goed mee omgaan bij SBS) een frisse wind door het programma laten waaien.

 6. Anoniem

  Reactie op Anonymous:
  Modernere studio etc.

 7. Anoniem

  Reactie op Anonymous:
  Het ziet er alleen al beter uit kwa studio etc.

 8. Anonymous1

  nu weet iedereen hoe ziek RTL is

 9. Anoniem

  Reactie op Anonymous (de 2e van boven deze reactie) :
  Orginele tekst.. ;)

 10. Marc

  Dat wordt best een spannende concurrentiestrijd. Ik denk dat de kijkcijfers van Holland’s Got Talent bij SBS een indicatie zijn voor de score bij RTL, maar niet meer dan dat. Is moeilijk te vergelijken. Uiteindelijk wordt het gewoon een talentenshow bij RTL en een talenshow bij SBS.

  Ik denk dat zowel HGT als Popstars wekelijks 700.000 kijkers gaan scoren.

 11. Mark

  Zal toch leuk zijn als de PO dan ook Flikken Maastricht brengt en dat de twee programma’s volledig worden overlopen. De audities zijn beter bij HGT, maar ik denk dat mensen een slangenmeisje of een circusartiest uiteindelijk minder interessant vinden als een zanger/zangeres.

 12. Johan B.

  Ze gaan hun gang maar. Voor mij dus op vrijdagavond geen RTL4 en SBS6.

 13. Anoniem

  Reactie op Anonymous:
  “In de poll hier rechts staat HGT voor op Popstars. Dat zegt weer veel over de MC lezers die vorig jaar HGT nog zaten af te zeiken. ”

  Jij begrijpt het niet helemaal. De poll is niet “Vind je HGT een leuk programma?” en ook niet “Wie vind je dat er moet winnen?”. Nee, het is HGT vs Popstars en dan aangeven wat je denkt dat er gaat winnen? Als het ene programma hoger staat dan het andere betekent helemaal niet dat je het ene programma wel goed vindt en ook niet beter dan het andere maar dat je denkt dat er in totaal meer mensen naar HGT gaan kijken dan naar Popstars, ongeacht je eigen voorkeur. Als je een PSV fan vraagt welke club gaat winnen in de wedstrijd Ajax – Feyenoord en hij zegt Ajax dan is het toch ook niet ineens een Ajax fan.

 14. Anoniem

  Popstars is veel leuker zeker zonder die ordinaire Paay.Laat die maar lekker bij RTl, wel zonde van robert ten brink.

 15. Flippo

  Dit is natuurlijk niet te vergelijken. De laatste reeks HGT was bij een andere zender te zien (die over het algemeen minder kijkers trekt) en werd in dezelfde periode uitgezonden als X-Factor, maar dan op zaterdagavond tegenover IHVH.

  Dit zegt dus helemaal niets!

 16. Ik was erbij

  Die shows zijn sowieso allemaal nep, dus waar hebben we het hier over? Kijken hoe de productie leuke mensen naar voren schuiven en daarmee kijkcijfers proberen te krijgen.

 17. Ik was erbij

  Wat vindt u?

  Holland’s Got Talent (RTL4) en Popstars (SBS6) beginnen allebei op 9 juli. Wie wint deze nieuwe tv-oorlog?

  Helemaal niets is het is allebei bagger.

 18. N de Mol

  Ik zie een win win situatie. Als twee honden vechten …. Denk dat ik Talpa maar misschien nieuw leven in moet blazen!

 19. Anoniem

  Wat vindt u?
  Holland’s Got Talent (RTL4) en Popstars (SBS6) beginnen allebei op 9 juli. Wie wint deze nieuwe tv-oorlog?

  HGT ligt nog voor

 20. Oetlul

  Dit artikel is uit verveling geschreven neem ik aan? Dit zegt namelijk totaal niks aangezien seizoen 2 hgt een dikke blamage was

 21. Jean

  Ik ben benieuwd………. misschien is het net zo simpel als bij de ijs-strijd: wie gaat er het eerste de reclame in!
  RTL stond toen voor tot de eerste reclame, waarna iedereen overschakelde naar SBS en niet meer terug kwamen

 22. Anoniem

  Reactie op Anonymous:juist op basis daarvan moet men weten dat HGT het zal gaan verliezen van Popstars. Zeker als je je persoonlijke oordeel niet meetelt. Kijk naar de feiten. HGT2 was een grote flop. MC posters die het vorig jaar ruk vonden (want het was SBS) en nu ineens wel in geloven (want het is RTL) verliezen de feiten uit het oog. Jouw argument slaat echt nergens op, juist die zogenaamde mediadeskundigen hier zouden nooit op HGT stemmen als ze de geschiedenis kennen.
  Ik denk niet dat RTL met RtB en de nieuwe jury enig verschil gaan maken.

  Reactie op Anonymous: Reactie op Anonymous:
  Modernere studio??? De zelfde studio als bij SBS hoor, die worden gewoon gehuurd in Hilversum. Waarschijnlijk bedoel je moderner decor. Ik denk niet dat het decor het verschil gaat maken in het succes van het programma. Ook vraag ik me af of een familie programma als dit wel op ‘modern’ zit te wachten, moet juist lekker kneuterig zijn.
  Daar komt nog bij dat eerst de gehele auditie rondes komen die niet eens in de studio staan.

  HGT gaat het volgens mij niet worden

 23. Anoniem

  Reactie op Jean:
  Als RTL slim is hebben ze pas reclame na een uur

 24. Anoniem

  Reactie op Jean: Jij hebt geen idee! Allereerst was SBS met de ijsoorlog 2 weken eerder dan RTL en had RTL ook nog eens een andere uitzenddag.
  Het tweede seizoen begonnen ze op dezelfde dag, op hetzelfde moment. Ze stelden allebei de break zolang mogelijk uit en toen kwam SBS als eerste met de break waardoor ze ook weer eerder terug waren en de kijkers van RTL weg wisten te kapen. Tot de eerste break had SBS ook al veel meer kijkers dan RTL. SBS was immers door het publiek al in het eerste seizoen als grote winnaar gekozen.

 25. Daan

  Popstars zou toch wel eens kunnen gaan verliezen op het moment dat HGT naar de liveshows gaat. 12 weken auditiebeelden van Popstars is teveel en wordt alleen goed bekeken bij gebrek aan soortgelijk alternatief. Dat alternatief is er nu, dus als RTL4 na een week of 5 naar de liveshows gaat kan het wel eens hoger gaan scoren. De eerste 5 weken zal er flink heen en weer worden gezapt.

 26. mark

  Reactie op Ik was erbij: Domme poll van MC, want ze hebben Muziekfeet van de TROS er niet bijgezet, dat gaat er natuurlijk met alle kijkers vandoor. Dat trok vorige zomers ook met gemak de 1,5 miljoen.

 27. Walter

  Sommige mensen lijken van mening dat HGT van SBS6 en HGT van RTL4 exact hetzelfde programma is. Vind ik niet. Natuurlijk is het format hetzelfde, maar alleen al het feit dat de schreeuwerige, platte, onleuke Joling plaats maakt voor een échte presentator maakt het een ander programma. En het verdwijnen van die nietszeggende, oubollige circusbaas uit de jury kan het programma ook alleen maar ten goede komen. Bovendien melkt RTL de programma’s niet zo veel uit, en zijn ze een tikkie minder schreeuwerig. Bij SBS ben ik heel snel afgehaakt, nu RTL het uit gaat zenden kijk ik graag weer. Wel fijn dat er ook in de zomer wat nieuws te zien is – tenslotte gaat niet iederéén in de schoolvakantie naar het buitenland.

 28. Anoniem

  Studio HGT: http://i49.tinypic.com/i36g4j.jpg

 29. Martijn

  Reactie op Anonymous: zelfde als bij sbs, vana liveshows misschien verschil.

 30. Anoniem

  Reactie op Martijn:
  Ja, inderdaad.

 31. Anoniem

  Het decor van HGT is in elk land ongeveer hetzelfde. Het idee was eigenlyk om het geheel in het theater op te nemen, waardoor er alleen een backdrop nodig is, die wel per land kan verschillen. Alleen in Nederland hebben ze er blykbaar voor gekozen om een studio te gebruiken (lagere kosten zullen de overhand hebben gehad).

  Wie de kijkcijfer-oorlog zal gaan winnen, is nog onzeker tot over een paar weken. Popstars is inderdaad een breder gedragen programma, met ook een trouwe groep volgers.

  Maar RTL kan in principe op Vrijdagavond 20.30 prime time, altijd wel rekenen op rond de 1.000.000 kijkers, ongeacht wat ze uitzenden. Robert, Patricia, en Gordon zullen ook wel de nodige kijkers binnenbrengen.

  Ik denk wel dat RTL het programma beter zal beheren, in de vorm van camerawerk, leaders, soundscore, en vooral montage, dit is immers meestal het geval. SBS is wat dat betreft nog steeds een campingzender.

  Verglyk voor de grap eens de jurydesks van Popstars en X-Factor. Bij Popstars is er gewoon een kartonnen bord voor een tafeltje geplakt. (Let vooral op de ronding aan de zijkant, die niet doorloopt in de tafel) Terwijl er by de jurydesk van X-Factor gehele led-verlichting is aangebracht, die het zelfs deed toen de jury met desk en al bij Life4You langskwam.

 32. Anoniem

  Reactie op Anonymous:
  Mee eens!
  Maar dat is gewoon een feit. Dat decor van popstars is spug lelijk!
  maar ik geloof dat het dit jaar lichtelijk verbeterd is.

 33. Anoniem

  HOLLAND’S GOT TALENT STAAT IN DE SCHEMA’S VAN 20.30 tot 22.00

 34. JB

  Decor bij SBS was gewoon goed hoor, en ik ga ervanuit dat rtl/blue circle het gewoon blijven gebruiken. De leader van het programma blijft ook gewoon hetzelfde dus er verandert niets. Met Robbert wordt het waarschijnlijk wat degelijker, terwijl ik paay en gordon een verarming van de jurywaarde acht.

  Ik denk dus gewoon meer van hetzelfde.

 35. Els

  Paay EN Gordon kijken???? Dacht het niet… bbbrrrrrrrrr

 36. 2.0

  gistere in het publiek heb ik het erg naar mn zin gehad bij hollands got talent, een klein jochie die begon te zingen en echt het hele publiek mee had was echt top, en een buikspreker die echt helemaal super was en naar mijn mening de beste van de avond, een tegenvaller was dat we van 6 tot 10 uur savonds zonder drinken moesten doen, er was echt helemaal niks te zuipen terwelijk de temperateur niet om uit te houden was, en wat me opviel is dat patricia paay niet 1x de zaal in keek, en gordon echt een open persoon was die noujuist wel goed met de zaal mee deed, al bij al heb ik een goed avondje gehad jammer dat ik dalijk moet werken anders was ik er vandaag weer bij geweest, groetjes

 37. mark

  Tina zei het ook gisteren in Shownieuws: Popstars meest succesvolle talentenjacht van Nederland. Ze heeft wel gelijk! Postars scoorde vorig seizoen ELKE week gemiddeld 1,6 miljoen, dat X-Fcator echt niet haalde. Wesley heeft inmiddeld al 3 grote hits gescoord in de Single Top 100, terwijl de single van Jaap geflopt is (alweer uit de Top 40 verdwenen na een maandje, kwam maar tot nummer 10). Popstars stond ook bij de 10 Televizierring Nominaties, terwijl X-Factor nog nooit genomineerd is (volgens mij Idols ook nooit). Maaike, de nummer 2 bij X-Facor is er alweer uitgewipt bij SONY, komt door die geflopte single van haar (maar 2 weken in de Top 40). Allemaal feiten die kloppen, dus Tina lult niet uit d’r nek. Erland daarentegen wel: want een lulpraat gisteren in Boulevard. En dan die neppromo’s en banners in beeld op RTL 4, om de 15 minuten. Nog erger dan SBS 6 met hun Popstars promo’s: daar is nog geen Geer in beeld geweest. Op RTL 4 gisteren tijdens GTST wel joekels van banners. Ik noem het maar tv-spam. Ze verpesten het hele programma.

 38. Angelien

  Reactie op mark:

  Geflopt… geflopt…?! Volgens mij is Jaap is net begonnen! En hij staat nog steeds in de top40, dus misschien moet je hem nog even de tijd geven. En Wesley heeft 3 hits in de single top 100 en dus heeft het opeens helemaal gemaakt? Ik zou er niet een kunnen noemen van hem, misschien 1tje die ik herken als hij gedraaid wordt… Waarschijnlijk een bepaalde doelgroep op 100% NL ofzo die er naar luistert?

  Wanneer ben je als show dan succesvoller? Dat is ook weer zoiets… Ik vind de stijl en vorm van RTL sowieso 100x beter, maar ieder zn smaak, toch? kijk lekker wat je wil… maar val anderen er niet mee lastig!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.