RTL Nederland succesvoller op internet

Geplaatst op wo 30 jun 2010 om 11:12

Foto: RTLRTL Nederland heeft afgelopen mei met haar verschillende internetsites voor het eerst de grens van vijf miljoen bezoekers doorbroken. In de maandelijkse STIR-lijst van best bezochte internetsites bezet RTL de achtste plek. “Goed voor een stijging van 8,6 procent ten opzichte van vorig jaar“, zegt een woordvoerder van RTL in een persbericht. “De groei was met name te danken aan het succes van de sites RTL Nieuws, RTL Gemist en X Factor en het nieuwe initiatief Vanvoordeel.nl.”

RTLnieuws.nl trok in mei 1,4 miljoen bezoekers en realiseerde daarmee een stijging van bijna 9 negen ten opzichte van vorig jaar. “Ook RTLGemist.nl liet een gestage groei zien met ruim 27 miljoen opgevraagde videopagina’s en 1,3 miljoen unieke bezoekers. Een stijging van maar liefst 18 procent ten opzichte van mei vorig jaar“, aldus de zegsman. “Verder was de site van het RTL 4-programma X Factor bijzonder in trek, getuige de 1,4 miljoen unieke bezoekers, 40 procent meer dan in mei 2009.”

De RTL-site VanVoordeel.nl biedt de bezoeker aanbiedingen aan. VanVoordeel.nl is reeds bij de start goed voor 237.000 unieke bezoekers per maand.”

Arno Otto, hoofd Digitale Media bij RTL, is blij met de recordcijfers. “RTL Nederland is sinds 2008 bezig met een digitale opmars, van traditionele broadcaster naar allround mediabedrijf. Daarbij ligt onze focus op het ontwikkelen van platformoverstijgende content zoals de Wat Kiest Nederland-campagne. Ons succes in mei is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen de diverse disciplines in ons bedrijf.
14 Reacties op “RTL Nederland succesvoller op internet”


 1. Mireille Bekooij

  RTL moet eens bij de buren van de NOS kijken hoe je een goede site bouwt. Rustig, functioneel, netjes, duidelijk, navigeerbaar… alles wat de schreeuwerige kermis van RTL.nl niet is

 2. Anoniem

  Kijk wel eens op mistermoney van RTL, de laatste tijd hebben ze er niet zoveel meer aan gedaan lijkt het. En ik kan geen Silverlight installeren dus een hoop niet bekijken op sites van de omroepen. Flash is toch ook goed?

 3. Kijker

  Kijk graag naar RTL Nieuws maar vind de website veel te simpel en onoverzichtelijk. Net als veel andere RTL sites overig. Al is rtlboulevard.nl wel mooi geworden, alleen kijk ik dan daar weer nooit op.. dat is dan weer jammer.

 4. Fam. Mohn

  Hoera Bertelsmann bestaat 175 jaar, we willen alle RTL groupies bedanken voor hun gratis PRwerk

 5. Jimm

  Nogal rommelige site inderdaad. Sluit trouwens niet lekker aan bij de RTL-huisstijl. Wat erger is: inmiddels word ik zo moe van altijd maar dat positieve marketing-praatje over hoe goed ze het doen. Is zo jaren tachtig; niemand trapt daar meer in..

 6. DiH

  Reactie op Anonymous1: Typisch een mening van iemand die vastgeroest zit in oude denkpatronen,

  het is juist hele relevante informatie, de komende jaren zal het zich alleen maar verder ontvouwen. Begrijp ook wel dat het veel overzichtelijker was toen er nog maar 2 netten waren, maar die tijd is voorbij!

 7. Anne

  alles is er top aan om terug te kijken via internet.. behalve 1 ding..

  GEBRUIK GEWOON GEEN SILVERLIGHT! Tis echt een flut progamma!

 8. Anonymous1

  Mijn reactie is zeker in het verkeerde keelgat geschoten bij de redaktie
  Heel onsportief om het te verwijderen , geeft ook precies weer waar ze voor staan

 9. Anoniem

  Ze zouden heel rtl.nl idd moeten inrichten als rtlboulevard.nl

 10. Kaj

  rtlnieuws.nl is heel onoverzichtelijk. Eigenlijk staat er teveel informatie op, en je kunt er niet gemakkelijk bijkomen, dat moet via allerlei omwegen (eerst de ene link, dan de andere enz).

 11. Flip

  Reactie op Mireille Bekooij: Reactie op Kijker: Jullie kunnen zeuren over RTL wat jullie willen, maar de beeldkwaliteit van RTLgemist is toch echt 1000 keer beter dan die van “Uitzendinggemist”.

 12. Beau

  In addition: RTLgemist is ook nog eens een veel fijnere site dan Uitzendinggemist en de pagina’s van SBSgemist. Verder heeft RTL niet veel goede sites, maar ach.

 13. Anoniem

  http://www.sbs6.nl , kijk maar is programma’s terug, triest gewoon.

 14. Chiel

  Reactie op Anonymous: Als je er 10 meter af zit valt het best mee :lol:

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.