RTL Nederland succesvoller op internet

Foto: RTLRTL Nederland heeft afgelopen mei met haar verschillende internetsites voor het eerst de grens van vijf miljoen bezoekers doorbroken. In de maandelijkse STIR-lijst van best bezochte internetsites bezet RTL de achtste plek. “Goed voor een stijging van 8,6 procent ten opzichte van vorig jaar“, zegt een woordvoerder van RTL in een persbericht. “De groei was met name te danken aan het succes van de sites RTL Nieuws, RTL Gemist en X Factor en het nieuwe initiatief Vanvoordeel.nl.”

RTLnieuws.nl trok in mei 1,4 miljoen bezoekers en realiseerde daarmee een stijging van bijna 9 negen ten opzichte van vorig jaar. “Ook RTLGemist.nl liet een gestage groei zien met ruim 27 miljoen opgevraagde videopagina’s en 1,3 miljoen unieke bezoekers. Een stijging van maar liefst 18 procent ten opzichte van mei vorig jaar“, aldus de zegsman. “Verder was de site van het RTL 4-programma X Factor bijzonder in trek, getuige de 1,4 miljoen unieke bezoekers, 40 procent meer dan in mei 2009.”

De RTL-site VanVoordeel.nl biedt de bezoeker aanbiedingen aan. VanVoordeel.nl is reeds bij de start goed voor 237.000 unieke bezoekers per maand.”

Arno Otto, hoofd Digitale Media bij RTL, is blij met de recordcijfers. “RTL Nederland is sinds 2008 bezig met een digitale opmars, van traditionele broadcaster naar allround mediabedrijf. Daarbij ligt onze focus op het ontwikkelen van platformoverstijgende content zoals de Wat Kiest Nederland-campagne. Ons succes in mei is het resultaat van de nauwe samenwerking tussen de diverse disciplines in ons bedrijf.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen