RTL 4: ‘SBS is gaan schuiven met startdatum’

Geplaatst op wo 30 jun 2010 om 14:13

Foto: Nick van OrmondtRTL 4 stelt dat de startdatum 9 juli voor haar televisieshow Holland’s Got Talent al vaststond, voordat SBS 6 vorige week aankondigde dat ook haar talentenjacht Popstars op 9 juli in première gaat. RTL communiceerde de startdatum later dan SBS, maar volgens RTL is zij al veel langer van plan om midden in de zomer te starten met Holland’s Got Talent. “SBS heeft daar kennelijk lucht van gekregen en Popstars verschoven van augustus naar juli“, zegt een woordvoerder van het tv-station.

Omdat SBS de startdatum eerder communiceerde, is het beeld ontstaan dat RTL 4 de zender is die de nieuwe tv-oorlog heeft ontketend. Dat is volgens RTL niet waar. “RTL 4 heeft voor komend jaar drie talentenshows opgelijnd. Om de agenda’s van Gordon, Patricia Paay en Dan Karaty van Holland’s Got Talent, Jeroen van der Boom, VanVelzen, Nick & Simon en Angela Groothuizen van The Voice en daarna X Factor hierop af te stemmen, moet je ruim van tevoren plannen. Zoiets verschuif je niet even.”

Vrijdag 9 juli is een unieke startdatum voor een grote tv-show als Holland’s Got Talent. “RTL 4 programmeert al jaren door in de zomer en 9 juli is de eerste voetbalvrije dag sinds weken. Een perfecte dag om de WK-kijkers weer terug te halen“, aldus RTL.

SBS 6 liet dinsdag weten niet blij te zijn met de nieuwe tv-oorlog. “Dan hadden ze niet moeten schuiven“, oordeelt de zegsman van RTL.
37 Reacties op “RTL 4: ‘SBS is gaan schuiven met startdatum’”


 1. Chiem

  Ik heb veel in Hilversum hier over gehoord. Maar dit verhaal is volgens de verhalen die ik de laatste tijd over dit onderwerp wel niet gehoord heb, waar.

 2. Wouter

  Het is ook wel logisch!
  Als je kijkt dat RTL de reclame van het hele jaar op de vrijdag een talenten show had gepland, moet je daarvoor goed een planning maken, en komt het ook goed uit! Ook al kijk ik niet met plezier naar SBS, ik kan redelijk goed dat afzien van RTL, maar denk toch eht dat RTL hier gelijk in heeft! En dan kun je ook duidelijk zien aan de planning die er staat!

  Zoiets doe je niet binnen een week!

 3. JP

  Dit lijkt mij ook een aannemelijk verhaal! De aap komt weer uit de mouw :)

 4. Anoniem

  Reactie op Wouter: Hoe is de planning (HGT,The voice,X factor) dan precies? erst werd namelijk gemeld dat the voice begin september begint, als dat nu niet het geval is betekend dat dus dat er wel degelijk geschoven is!

 5. B.K.

  Wat ik me nu wel realiseer, is dat SBS destijds toen ze dit nieuwe seizoen aankondigde, spraken van de start in ‘het najaar’. Rondom Holland’s Got Talent werd altijd gezegd dat dat programma sneller zou komen dan verwacht. En als je naar bovenstaande verklaring kijk, zou je inderdaad zeggen dat RTL veel eerder was met die datum. RTL moet dit jaar ook wel vroeg beginnen, met al die andere programma’s die er nog komen gaan voor op vrijdag (The Voice, nieuwe X Factor (al vraag ik me af of dat dit jaar al begint, lijkt me eerder januari 2011) en My Name is…).

  Wat ik dan weer niet begrijp is dat in de schema’s van augustus van RTL allemaal films geprogrammeerd staan op de vrijdag. Ook hebben alle programmagidsen (oa de Avrobode) Popstars wel al op 9 juli staan en Holland’s Got Talent niet, daar staan gewoon de films geprogrammeerd. Wat dan weer wel apart is, is dat in het kleine overzichtje achteraan voor de week daarna, bij SBS om half 9 op vrijdag ineens ‘De 25…’ staat (voor de 16e). Bij RTL staat bij de 16e om half 9 ‘Geen info beschikbaar’. En waarom komt RTL dan zo laat met deze bekendmaking? Waarom niet tegelijkertijd met de start van de opnames?

 6. Martijn

  Shownieuws item over deze ‘oorlog’ net ook ff gekeken. Wat een lachwekkend item met die Tina Nijkamp! Geloof er echt geen hol van wat ze daar allemaal verteld. Kijk maar eens terug zou ik zeggen.

 7. Elbie

  Eerste voetbalvrije dag in weken??? Dat is volgens mij vandaag en niet 9 juli

 8. mark

  Waarom staat HGT dan niet in de gidsen en Postars wel? Bij SBS is het gebruikelijk dat ze elk jaar weken eerder beginnen met de winterprogrammering, in het geval Popstars omdat er elk jaar meer aanmeldingen bijkomen, dus is er ruimte voor nog meer auditie afleveringen. Want dat kost niks en scoort beter dan de liveshows. Dat doet SBS slim. Vorig jaar hadden ze ook 10 of 12 audities afleveringen en die trokken allemaal tussen de 1,5 en 2 miljoen. Ik geloof die arrogante kop van Erland voor geen meter, met z’n vieze grijns. De kijker is er weer de dupe van, want RTL had de LOTR serie geprogrammeerd en die gaan nu niet door, evenals The Mummy en The Mummy Returns die ze hadden geprogrammeerd naar aanloop van de tv premiere van The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor, dus die serie gaat nu ook de mist in evenals de laatste rampenfilm op vrijdagavond, het vervolg op de film die overmorgen komt. Dus die hoeven de fans ook niet te kijken als deel 2 toch niet komt. Dus het is zeker een overhaaste beslissing geweest van RTL. Anders hadden ze wel in de dagschema’s van juli en augustus ONBEKEND gezet op vrijdag. Bij SBS 6 stonden voor juli en augustus herhalingen van De 25… geprogrammeerd, dus dat weet je al dat ze iets speciaals van plan zijn: ze gaan niet de De 25… afleveringen die in juni al zijn geweest in juli en augustus weer herhalen.

 9. Anonymous1

  Reactie op Anonymous: in het algemeen zijn de comm. flexibel
  en kunnen makkelijker schema’s aanpassen of verandereren
  daar heb je geen lange vergaderingen voor nodig

 10. Martijn

  Denk overigens dat ze beide ‘schuldig’ zijn. Mijn theorie:
  Rtl was van plan om op de vrijdagavond half juli-eind juli te starten met HGT, sbs6 kreeg hier lucht van en heeft vervolgens popstars aangekondigd voor 9 Juli waarna rtl ook weer is gaan schuiven!

 11. mark

  Reactie op Martijn: Geloof jij die arrogante kop van Erland dan wel? Kijk eerst RTL Boulevard van gisteren maar even terug online; het tweede item is ‘t.

 12. mark

  Reactie op Elbie: Ja, dat is vandaag, daarom komt SBS ook met die exclusieve Joran docu, waar RTL herhalingen heeft. Dag RTL…

 13. peter

  Tsjongejonge, hoe lang blijft dit doorgaan om mekaar de zwarte Piet toe te spelen. “ik was eerst.” “Nietus ik was eerst, jij niet”. Het zal aan mij liggen, maar what te fuck! Willen ze allebei beginnen op 9 juli? Prima toch????? Wat kan dat nou schelen. En of de 1 nou een week eerder begint of later, dat boeit toch niemand wat, of ligt dat aan mij. Ze moeten es ophouden te zeuren man. Wat zijn hier al een woorden aan vuil gemaakt. Dikke onzin.

 14. Lies

  Reactie op peter: AMEN!!!

 15. Martijn

  Reactie op mark: Dat zeg ik. Beide zijn niet eerlijk!

 16. Anoniem

  Popstars komt eenmalig op 9 Juli, op 16 Juli stond iets anders gepland.
  Holland’s got talent staat niet in de gis. Op 2 en 9 staan films en op 16 Juli onbekend. Gezien de tijd van 20.30 tot 23.30 was Rtl 4 waarschijnlijn van plan The Davincie Code weer uit te zenden.

 17. Rogier

  HGT staat nog geen eens in de gids…
  Dus RTL is gaan schuiven en probeert nu de schuld van zich af te schuiven ;)

 18. Daan

  Ze liegen beide: HGT staat niet in de gidsen dus 9 juli starten bij RTL was niet de bedoeling, maar ik denk wel dat ze dit jaar vroeg (eind juli) wilde starten.
  Popstars heeft hierop gereageerd en heeft de boel naar voren gehaald om net iets eerder te zijn dan HGT.

 19. Anoniem

  Popstars staat in de gidsen, HGT niet; RTL liegt!

 20. Bymee

  Alsof er een normaal mens naar SBS kijkt met programma’s als de 25 beste ….. Dit zijn 99% eigen programma fragmenten sukkels bij SBS. Zal mij een reet roesten wie eerst was, kijken doe ik toch niet.

 21. Anoniem

  Lekker boeiend trouwens wie eerder was.
  Ik ga HGT kijken omdat ik popstars zat ben.

 22. Bob

  RTL liegt dat ze barsten natuurlijk. Dan zouden ze verkeerde informatie bewust naar de gidsen gestuurd hebben. Dat gelook ik niet. Snap ook niet dat ze een pers persoon hier aandacht aan laten besteden. Beetje ordinair van RTL. Maar goed als je Gordon en Patricia Paay als sterren in stal hebt ….

 23. Anoniem

  http://i45.tinypic.com/2rmxnqb.jpg oude studio HGT

  http://i45.tinypic.com/ofzyj9.jpg nieuwe studio HGT

 24. Martijn

  Reactie op mark: Is natuurlijk wel zo dat Dan straks ook weer SYTYCD krijgt en dan is het wel handig als HGT is afgelopen.

 25. mark

  Reactie op Anonymous: 16 juli was RTL 4 van plan The Mummy uit te zenden (je moet wel de goede gids hebben, zie TV Totaal), en op 23 juli The Mummy Returns, in aanloop naar de premiere van The Mummy III in augustus.

 26. Anoniem

  Reactie op mark:
  Totaal TV is ook van SBS
  http://www.sbs.nl

 27. mark

  Reactie op Anonymous: Ja, en dan? Zij hadden er ook “onbekend” neer kunnen zetten, maar kozen ervoor op gewoon de film bij 16-7 neer te zetten.

 28. Chiel

  Als RTL volgende week wou beginnen dan zou het wel in de gids staan. Waarom vroeg die verslaggever niet door :?

 29. Anoniem

  Reactie op mark: Als deze move van RTL al een maand bekend is zoals zij beweren had er geen film in de gids gestaan of ‘onbekend’ maar gewoon het programma, zoals ook SBS het gewoon vermeld… de film geeft aan dat dit persbericht een zwakke leugen is, RTL die zo zielig zit te doen dat ze zelfs de kijker zit voor te liegen terwijl het onzin is, dit was RTL echt niet van plan, zeker niet na de blamage vorig jaar met Waar Is Elvis, waar ze ook te vroeg mee waren begonnen waardoor het flopte. Als je dan logisch na kunt denken zou je niet nogmaals dezelfde fout maken, maar ja, ook SBS begon toen eerder met popstars en kreeg daardoor een voorsprong, dus het maakt ook eigenlijk niet uit of RTL nu wel of niet eerder was met dit idee, ze doen hoe dan SBS van vorig jaar na

  Reactie op Chiel: Die verslaggever zal wel pro-rtl zijn, zoals 98% van de bezoekertjes hier

 30. Wouter

  Reactie op Anonymous:

  dat is niet waar.. MNIM stond ook inet zo vroeg in de gids…

 31. Anoniem

  Humor met proletenzender RTL

 32. Owen

  Reactie op Chiel:

  Wat dacht je van tot laatste moment geheim houden voor SBS?

 33. Chiel

  Reactie op Owen: Zou inderdaad heel goed kunnen. Doen ze het toch niet goed als SBS het eerder weet en de gidsen het wél weten :lol:

 34. Theodor

  Zoek mr terug op deze site en die van shownieuws: daar staat dat het popstarsjournaal in augustus begint!

 35. Flakin

  Dit is mijn scenario,, De Mislukte startdatum ,,

  Ik denk dat RTL niet 9 juli wilde beginnen, maar 16 juli. Omdat in de programmagidsen nog gewoon aankomende vrijdag bij RTL4 een slechte film geprogrammeerd stond (Je zorgt op zn minst dat je nieuwe programma in de gidsen staan!), maar die week daarop was onbekend wat er op dat tijdstip stond (Dus hier zal RTL wel HGT willen plaatsen, maar nog niks bekend gemaakt zodat SBS niet ging schuiven). SBS zal hiervan toch lucht gekregen hebben en snel POPSTARS een week voor de start van HGT laten beginnen en bracht dit meteen in de media. Waarna RTL een beetje in paniek raakte (voelde zich genaaid) en plaatste snel HGT op hetzelfde tijdstip. Nu is het net alsof RTL de boosdoener is en proberen ze dit allemaal ‘goed te maken’ door berichten dat zij eerst waren, om imago te beperken.

 36. Martijn

  Reactie op Flakin: precies wat ik ook denk hoe het verlopen is!

 37. mark

  Reactie op Flakin: RTL 4 zou op 16-7 The Mummy uitzenden en op 23-7 The Mummy Returns; je kijkt weer in de verkeerde gids. Ik weet wel welke gidsen dat zijn die ONBEKEND hebben gemeld, dat zijn de gidsen die op vrijdag al bij de drukker liggen. Daarin staat ook vrijwel nooit de goede BBC programmering, want die komt meestal pas op donderdag of vrijdag binnen. Je moet wel in de goede gidsen kijken (ik maak geen reclame); de gidsen die in het weekend worden gedrukt, daarin staat echt de goede programmering.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.