RTL 4: ‘SBS is gaan schuiven met startdatum’

Foto: Nick van OrmondtRTL 4 stelt dat de startdatum 9 juli voor haar televisieshow Holland’s Got Talent al vaststond, voordat SBS 6 vorige week aankondigde dat ook haar talentenjacht Popstars op 9 juli in première gaat. RTL communiceerde de startdatum later dan SBS, maar volgens RTL is zij al veel langer van plan om midden in de zomer te starten met Holland’s Got Talent. “SBS heeft daar kennelijk lucht van gekregen en Popstars verschoven van augustus naar juli“, zegt een woordvoerder van het tv-station.

Omdat SBS de startdatum eerder communiceerde, is het beeld ontstaan dat RTL 4 de zender is die de nieuwe tv-oorlog heeft ontketend. Dat is volgens RTL niet waar. “RTL 4 heeft voor komend jaar drie talentenshows opgelijnd. Om de agenda’s van Gordon, Patricia Paay en Dan Karaty van Holland’s Got Talent, Jeroen van der Boom, VanVelzen, Nick & Simon en Angela Groothuizen van The Voice en daarna X Factor hierop af te stemmen, moet je ruim van tevoren plannen. Zoiets verschuif je niet even.”

Vrijdag 9 juli is een unieke startdatum voor een grote tv-show als Holland’s Got Talent. “RTL 4 programmeert al jaren door in de zomer en 9 juli is de eerste voetbalvrije dag sinds weken. Een perfecte dag om de WK-kijkers weer terug te halen“, aldus RTL.

SBS 6 liet dinsdag weten niet blij te zijn met de nieuwe tv-oorlog. “Dan hadden ze niet moeten schuiven“, oordeelt de zegsman van RTL.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen