SBS-directeur Tina Nijkamp: ‘RTL aapt ons weer na’

Tina Nijkamp, Directeur Televisie SBS, is van mening dat RTL 4 het voorbeeld van haar zender heeft gevolgd door op 9 juli te beginnen met Holland’s Got Talent. Popstars van SBS begint ook op 9 juli, zo werd vorige week al bekend. “Het is natuurlijk al eerder voorgekomen met de ijsoorlog, toen Sterren Dansen op het IJs en Dancing on Ice ook tegelijk van start gingen. Het is niet voor het eerst dat RTL nadat wij een besluit hadden genomen, ook een dergelijk besluit neemt“, zegt Nijkamp bij SBS 6.

SBS 6 maakte vorige week donderdag bekend dat Popstars op 9 juli begint. Deze week liet RTL weten dat ook haar tv-show Holland’s Got Talent op 9 juli van start gaat. Volgens RTL was zij echter al veel langer van plan om op 9 juli te starten met Holland’s Got Talent en heeft SBS daar lucht van gekregen.

Nijkamp van SBS beweert het tegenovergestelde. “Het lijkt een beslissing op het laatste moment van RTL, omdat het ook niet vermeld staat in de gidsen van volgende week. Daar staat bij RTL gewoon een film geprogrammeerd, terwijl Popstars er wel in staat“, zegt ze. “Wij hebben al in een vroeg stadium met elkaar gezeten en bedacht dat het heel goed zou zijn om in de zomervakantie een heel groot programma te starten, omdat er natuurlijk heel veel mensen ook niet op vakantie gaan.

De SBS-directeur zegt dat ze de stap van RTL vervelend vindt. “Het verbaast me wel dat RTL op dezelfde dag gaat beginnen met Got Talent. Ik vind het heel jammer voor de kijker, dat de kijker nu moet kiezen. Maar Popstars is een ijzersterk format en het populairste talentenjachtprogramma van heel Nederland, dus ik denk dat iedereen er klaar voor zit.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen