SBS-directeur Tina Nijkamp: ‘RTL aapt ons weer na’

Geplaatst op wo 30 jun 2010 om 14:58

Tina Nijkamp, Directeur Televisie SBS, is van mening dat RTL 4 het voorbeeld van haar zender heeft gevolgd door op 9 juli te beginnen met Holland’s Got Talent. Popstars van SBS begint ook op 9 juli, zo werd vorige week al bekend. “Het is natuurlijk al eerder voorgekomen met de ijsoorlog, toen Sterren Dansen op het IJs en Dancing on Ice ook tegelijk van start gingen. Het is niet voor het eerst dat RTL nadat wij een besluit hadden genomen, ook een dergelijk besluit neemt“, zegt Nijkamp bij SBS 6.

SBS 6 maakte vorige week donderdag bekend dat Popstars op 9 juli begint. Deze week liet RTL weten dat ook haar tv-show Holland’s Got Talent op 9 juli van start gaat. Volgens RTL was zij echter al veel langer van plan om op 9 juli te starten met Holland’s Got Talent en heeft SBS daar lucht van gekregen.

Nijkamp van SBS beweert het tegenovergestelde. “Het lijkt een beslissing op het laatste moment van RTL, omdat het ook niet vermeld staat in de gidsen van volgende week. Daar staat bij RTL gewoon een film geprogrammeerd, terwijl Popstars er wel in staat“, zegt ze. “Wij hebben al in een vroeg stadium met elkaar gezeten en bedacht dat het heel goed zou zijn om in de zomervakantie een heel groot programma te starten, omdat er natuurlijk heel veel mensen ook niet op vakantie gaan.

De SBS-directeur zegt dat ze de stap van RTL vervelend vindt. “Het verbaast me wel dat RTL op dezelfde dag gaat beginnen met Got Talent. Ik vind het heel jammer voor de kijker, dat de kijker nu moet kiezen. Maar Popstars is een ijzersterk format en het populairste talentenjachtprogramma van heel Nederland, dus ik denk dat iedereen er klaar voor zit.
101 Reacties op “SBS-directeur Tina Nijkamp: ‘RTL aapt ons weer na’”


 1. Joep

  joe hoe, zo gezellig dat Popstars!!!
  Go for it SBS

 2. Jow

  Ze heeft wel gelijk, kan niet anders zeggen.

 3. Stefan

  De waarheid zal altijd een raadsel blijven. Laten we ophouden met dit welles nietes spelletje. Ik ga voor de middenweg.

 4. ali

  Pfffff wat een uitspraak weer van haar. Tina hou asljeblieft je mond dicht als je onzin lult. Walgelijk wijf, k spuug op haar met dr domme zender

 5. Martijn

  Wordt nu al moe van al die promo´s. Binnen een uur 2 x een item op radio538. “popstars nog 9 dagen”, ik heb er geen kracht meer voor!

 6. Alex Donkers

  Het schijnt dat Ola ook baalt dat Caraco weer met ijsjes komt deze zomer.

 7. M

  Waarom geloof ik Tinaatje nu niet, wat is er ook alweer met haar dat velen haar niet geloven???

 8. Anoniem

  “Maar Popstars is een ijzersterk format en het populairste talentenjachtprogramma van heel Nederland, dus ik denk dat iedereen er klaar voor zit.“”

  Is Idols niet wat sterker? Dat is de enige talentenjacht van de afgelopen jaren die boven de 2 miljoen zat. En X-Factor deed het zeker het afgelopen seizoen ook goed.

 9. Klee

  Ik vind Tina een topwijf! heb d’r zelf een keer ontmoet op de perspresentatie van Hollands Got Talent, en eerlijk is eerlijk.. het is een leuke spontane vrouw met hart voor haar werk!

 10. Martijn

  Reactie op M: ze plakt op alle tv zenders het logo van sbs6? :D

 11. Newhouse

  Reactie op Klee: Pas maar op ! Voor je het weet staan jullie samen met één van haar envelopjes op het toilet !

 12. Daan

  “een heel groot programma”? 2 uur lang gemonteerde auditieopnames uitzenden noem ik geen groot programma. dat wordt het pas vanaf de liveshows. Nu is het niets anders dan de 25 die er nu wordt uitgezonden.

  Overigens is SBS wel de laatste die mag spreken over na-apen. Deze zender is 1 grote copy-paste zender. In dit geval is popstars een kopie van idols, dat al bij RTL werd uitgezonden.

 13. Anoniem

  Wat ik me trouwens afvraag:
  Zou Tina bij intieme momenten ook eerst gaan aftellen 10 9 :)

 14. Peter

  Reactie op Klee:

  Ja en daar moet je juist voor uitkijken, dat zijn de ergste…

 15. Vince

  Wat zeikt men toch. Gewoon SBS opnemen en dan als een trein door dit programma heen. Doorspoelen met de reclames. Heerlijk is dat! Scheelt al snel een half uur doelloos kijken naar reclame en herhaalde boodschappen van SBS!

 16. Ik was erbij

  Reactie op Daan:

  Popstars is een internationale realityserie en is de voorloper van de Idols-serie. De serie begon oorspronkelijk in Nieuw-Zeeland waar de meidengroep TrueBliss werd gevormd. In België kwam de popgroep VandaVanda voort uit Popstars. Op 22 augustus 2008 startte bij SBS 6 de lang van tevoren aangekondigde Nederlandse versie van Popstars, gepresenteerd door Nance Coolen en Gerard Joling.

  Al eerder was er in 2004 was er op RTL 4 een Spin-off van dit programma te zien onder de naam Popstars – the Rivals. Hierin werden twee groepen gevormd: Men2B en Raffish.

 17. Joost

  Beetje flauw een aantal reacties hierboven, ook een beetje ongenuanceerd vaak.

  Het lijkt er gewoon op dat Tina in dezen gewoon gelijk heeft, waarom staat HGT anders niet in de gidsen vermeld als RTL zogenaamd van plan was om het zo vroeg te gaan uitzenden?

 18. Anoniem

  Popstars staat in de gidsen, HGT niet; RTL liegt!

 19. vinn

  Reactie op Ik was erbij: Ja maar in NL was dus Idols (en Popstars – the Rivals) eerder op de buis… dus zochten ze wel na een soort van gelijk progamma waarmee ze konden concureren. Dus blijft SBS de “Naaper”

 20. Owen

  Reactie op Ik was erbij:

  De enige reden dat SBS Popstars aankocht was alleen maar omdat RTL zo’n succes met Idols had.

  Enige succes van SBS is een RTL kloon die bijna een jaar duurt. Geen wonder dat Tina in paniek raakt.

 21. Anonymous1

  Reactie op vinn:
  over na apen gesproken…
  sinds RTL Nederland begon met uitzenden IN 1989 , hebben ze
  niets anders gedaan

 22. Anoniem

  Ook dit had Tina met haar zusje kunnen overleggen , die is notabene de goeroe van SBS6 als ik vorige uitspraken van Tina mag geloven.

 23. Alejandro

  Zucht! Dat mens is zo ontzettend zielig!

 24. Peter Borst

  Pfffff, daar gaan we weer!

 25. Frits

  Hoeveel SBS niet van RTL heeft gekopieerd de afgelopen jaren… niet echt sterk dit

 26. Eva

  Ik heb meegedaan aan de audities voor HGT (Ja, ik ben door). De programmaleiding had gezegd dat de HGT op 09 juli begint, en dat deelnemers die op vakantie gaan. De recorder in moesten programmeren. SBS

 27. Martijn

  HGT heeft naar verluidt maar 3 weken audities?!

 28. Newhouse

  Zodadelijk gaan ze hier nog zeggen dat De Bus de voorloper was van Big Brother.

 29. Anoniem

  Reactie op Newhouse:

  En Goudkust de voorloper van GTST.

 30. Anoniem

  wat maakt het uit wie er begonnen is? Het is te triest voor woorden dat er zo veel geld in een vrijdagavond wordt gestort terwijl de rest van de week met herhalingen zitten opgescheept…. op beide zenders!

 31. Anoniem

  Reactie op Martijn:
  Op HITRADIO ook

 32. Anoniem

  Wat een eng mens op die foto.

 33. Timor

  Haha gelooft ze dit zelf? SBS is de meest grote kopieermachine die er is!
  Belachelijk dat een zender zo te werk gaat en uit pure wanhoop 8 maanden lang een talentenjacht houd. RTL is ook te veel bezig met talentenjachten, maar daar heb je tenminste nog wat aan. Je kan veel zeggen, maar de namen die wonnen bij RTL shows hoor je tenminste nog wat van en bij SBS nooit. Die staan te zingen op slagharen en moeten daar zelfs voor betalen

 34. Anoniem

  http://i45.tinypic.com/2rmxnqb.jpg oude studio HGT

  http://i45.tinypic.com/ofzyj9.jpg nieuwe studio HGT

 35. robster16

  Het geklaag en de zeurderige zielige toon van SBS komt me danig de strot uit. Zeker gezien de geschiedenis die ons leert dat een groot deel van de SBS programmering is ontstaan uit kopieen van RTL formats door de jaren heen. De titel RTL aapt ons na, is dan ook niet serieus meer te nemen.

  Ik zou dan als zender zeggen het opvallend te vinden, maar dat je achter je eigen show staat en het daar bij laten. SBS kiest te vaak voor de rol van vermoorde onschuld, die ze totaal niet past! GROW UP!

 36. mark

  LOL, welles nietes spelletje is weer begonnen…

  RTL weet nu ook niet hoe ze de vrijdag vol moet krijgen, nu er geen miniseries meer komen, dus dan maar hh van Glitter Glamour Gordson na HGT.

  De zaterdag hebben ze dus ook al omgegooid, paniek aanval na magere cijfers voor hh Echt Waar, daar zit nu sinds zaterdag Typisch RTL.

  Vanaf juli dan ook nog maar eens 2 x Ushi & Dushi ervoor. Hoe leuk kun je het hebben. Alles is al zovaak herhaald dat zelfs de grootste fans er niet meer om kunnen gniffelen (zie Zeg ‘Ns Aaa hh).

 37. Anoniem

  Als ze trouwens een heel jaar talentenjachten op de vrijdagavond beloven dan zal my name is… ook op de vrijdagvaond moeten komen na wat rekenen:

  9 juli-3 sep HGT ( 9wk)
  10sep-29okt The voice ( gok op normale reeks van 8 wk.Weet iemand hier al meer over, ook wat betreft liveshows?)
  Gat van 5 nov tot half Jan (8wk MNI van 5 nov-24dec)
  en dan x factor.

 38. mark

  Reactie op Anonymous: Wat is MNI?

 39. Insider

  Heeft iemand er wel over nagedacht dat RTL het nog niet in de gidsen wilde plaatsen om dit soort toestanden te voorkomen?
  SBS zou gegarandeerd hun programmering naar voren halen wat dus uiteindelijk is gebeurd…
  Popstars is het enige waar SBS nog redelijk mee kan ‘scoren’ dus om Popstars dan maar 8 maanden te laten lopen is eigenlijk een noodkreet.

 40. Anoniem

  Reactie op mark:
  My name is.
  http://www.rtl.nl/mynameis

 41. Anoniem

  Reactie op Anonymous:
  The Voice zal langer gaan duren.
  Ik denk een beetje als X FACTOR ;)

 42. ConverseJJ

  Reactie op mark: Ik denk My Name Is…

 43. Pi

  Echt heel jammer dat de kijker nu moet kiezen. Echt héééél jammer dat de kijker nu MOET kiezen. Echt heel JAMMER dat de KIJKER nu moet kiezen. Zo jammer dat de kijker nu moet kiezen… (en de kijkcijfers dus lager zijn en de inkomsten van de adverteerders dus ook) Wat voel ik me als kijker beroerd dat ik moet kiezen.

 44. Martijn

  Reactie op Anonymous: Zolang als x factor denk ik niet. Ben wel benieuwd hoe en of ze liveshows gaan maken van dit programma. Hoop het wel. Liveshows vind ik altijd super om naar te kijken en dan is Martijn Krabbe ook op z´n best!

 45. Flippo

  Wat? Na-apen? Kind, je beheert een zender die EEN grote kloon van RTL4 is!! Waar HEB je het in godsnaam over?

 46. Kaj

  Van RTL en SBS is misschien evenveel (qua aantal) nageaapt, maar bij SBS is dit 100%, de paar programma’s die ze hebben zijn allemaal gejat, dat is bij RTL een stuk minder. RTL heeft nou eenmaal veel meer programma’s.

 47. mark

  Reactie op Anonymous: My Name Is komt toch op zaterdag???

 48. Martijn

  Reactie op mark: Volgens mij wel vanaf eind augustus begin september, maar klopt wel dat er een periode te overbruggen is zo rond begin november t/m half januari/ begin februari

 49. Kaj

  Reactie op Anonymous: De verschillen: Lampjes (aan de zijkant), geen doek, andere achtergrondfoto, andere speakers.

 50. Anoniem

  Je kan met The Voice ook online auditie doen trouwens.
  Ff inloggen op hyves, ze zijn druk bezig met een auditie pagina op
  http://www.hyves.nl/hyvertising/?tryvertisingId=937

 51. Kaj

  Weet iemand of Holland’s Got Talent gesponsord gaat worden?

 52. Anoniem

  Wat een trieste reacties hier allemaal. Hebben jullie echt niets beters te doen? Laat gewoon gebeuren wat er gebeurt en kijk wat je wil kijken.

 53. Anoniem

  Reactie op Anonymous: Bijna hetzelfde. Voor de kijker voelt dit zelfs als hetzelfde. RTL heeft er in ieder geval niet meer geld in gestoken zo te zien. (Die paar extra lampjes aan de zijkant kosten geen reet)

 54. Anoniem

  Reactie op Anonymous:
  Inderdaad

 55. Daniel

  Tina wat zie je der weer ordinair uit op de foto..
  Nu even zielig lopen doen over alles wat ”dat rtl” je aan doet.. Als je RTL een loer kon draaien stond je net zo hard vooraan.

  Popstars wordt FLOPstars!!!!

 56. luuk

  Reactie op Insider: en die wk song van gerard joling met die popstarskandidaten dan, dat was ver van te voren opgenomen.

 57. Bernie

  In RTL Boulevard hadden Albert het er net over dat Gerard Joling pas geleden nog had gezegd dat hij augustus had verwacht voor Popstars, sterker nog, in een artikel op de website van SBS van 21 Juni staat zelfs nog Augustus als start maand voor Popstars. SBS heeft zelf dus ook spontaan geschoven, en was niet altijd al van plan om begin Juli al te starten met Popstars, zoals ze zelf zeggen. RTL zegt de datum pas sinds maandag bekend te hebben gemaakt om het geheim te houden voor de concurentie, daarom staan HGT ook nog niet in de programmabladen, SBS had hier nog wel de tijd voor.

 58. Ano Nymous

  Heerlijk om te zien dat ze op deze manier ze zelf de programma’s om zeep helpen. Het kan mij niet snel genoeg gebeurd zijn.

 59. Chiel

  Reactie op Bernie: Precies wat Insider dus zei. Zou toch wat zijn als het alletwee niet scoort in de zomer :lol:

 60. Bernie

  Hier trouwens het artikel van SBS: http://www.shownieuws.tv/web/show/id=186479/langid=43/contentid=189679 Staat gewoon augustus :)

 61. Erwin

  Wat een prutser daar bij SBS pas dan tenminste je nieuws artikelen aan om een beetje geloofwaardig over te komen.

 62. Anoniem

  Reactie op Erwin:
  Haha inderdaad

 63. Anoniem

  RTL is dan ook zwaar t o k k i e

 64. Anoniem

  De RTL site is ook niet duidelijk omtrend het starten van HGT, ook prutsers bij RTL :lol:

 65. Anoniem

  Reactie op Anonymous: Wat een origineeeeeeele opmerking. Die plaats je hier elke dag wel een keer!

 66. webster

  RTL was al lang van plan 9 juli te beginnen met HGT… Waarom het niet in de gidsen/media bekend was? Omdat SBS dan precies doet wat ze nu doen, hun programering aanpassen.

  Als RTL dit niet van plan zou zijn geweest hadden ze met 3 van zulk programma’s echt niet kunnen schuiven. Denk hierbij aan alle juryleden van de 3 programma’s die opeens hun agenda moeten aanpassen. Maar denk ook aan het personeel achter de schermen….

  Ik denk dat Tina NAAIkamp goed uit haar nek kan lullen……

 67. Anoniem

  Reactie op webster:
  Precies dat dacht ik ook.
  Anders had het nooit goed achter elkaar gepast.
  En Vorig jaar had RTL ook waar is elvis in de zomer!
  Zo gek niet dat RTL nu dus HGT in de zomer start, om zo te beginnen aan de vrijdag avond met talentenjachten!
  En als the voice begin september begint, klopt dat wel, dan duurt HGT 9 weken, zoals bij sbs ook het geval was. Dan begint the Voice 10 september!

 68. Anoniem

  WIE DURF EEN GOKJE TE WAGEN VOOR DE 1E VRIJDAG! (9 juli dus)

  HGT: 940.000
  Popstars: 995.000

 69. Flippo

  Reactie op Anonymous:

  een reactie waar je het alleen maar mee eens kan zijn

 70. Ferryhelp

  HGT start a.s. vrijdag al let maar op.
  Balk in beeld geeft dan ook binnenkort aan ipv 9 juli

 71. Anoniem

  Reactie op Ferryhelp:
  Misschien wel, misschien niet, ze maken in de reclame’s reclame voor 9 juli.
  Maargoed: wel slim want 9 juli is het natuurlijk ook..

 72. Chiel

  Reactie op Ferryhelp: Nooi aan gedacht! Dat kan RTL (of SBS) natuurlijk ook gewoon doen, er staat toch geen belangrijk programma. En de clif van GTST ervoor, al zegt dat de laatste jaren ook niet veel meer ;)

 73. gtstfites

  wacht eens Dancing on Ice bestond eerder dan Sterren dansen op het ijs. Hoezo na aper.

  Trouwens acteur Niek Pancras is overleden de doodoorzaak is onbekend

 74. Martijn

  Reactie op Chiel: Jahoor tegenover de kwartfinale van het wk zeker :)

 75. Kaj

  Reactie op Bernie: Ik citeer: “In aanloop naar het derde seizoen van Popstars zal vanaf augustus weer dagelijks het Popstars Journaal te zien zijn op SBS 6.”
  Dus eigenlijk zou het pas ná augustus uitgezonden worden!?

 76. Anoniem

  Reactie op Chiel:
  Precies.
  En de promotie voor 9 juli blijft ook staan aangezien er dan ook gewoon een uitzending is.

  Ik ben benieuwd. :-)

 77. Martijn

  Reactie op Anonymous: Als ze dat zouden doen, ben je echt een waardeloze programmadirecteur ook al is het uruguay-Ghana

 78. frans pluggen

  zweetmemmen

 79. Guido

  haha: Tina Tuthola.

 80. ita

  Heel erg jammer…ik wil nl naar beiden kijken :S

 81. rogier

  Reactie op Anonymous: HGT: 1,1 Mil
  Popstars: 1,6 Mil

 82. webster

  Ik denk HGT 800.000, popstars 950.000 = totaal 1,750.000

  MAAR

  Ik hoop HGT 1.750.000 en popstars 0

 83. Chiel

  Reactie op Martijn: Oja :oops: Ik denk gewoon nooit aan voetbal… :)

 84. Tim

  Lekker boeiend allemaal. Waar kan een mens zich druk om maken

 85. Tina

  heb last van een witte euhj lopende neus!

 86. Owen

  Reactie op Martijn:

  Waarom laat RTL SBS reclame maken op hun radiozender?

 87. Wwzapper

  Wat een vreselijke foto…

 88. Kaj

  Reactie op webster:
  Ik gok:
  HGT: 950.000
  Popstars: 1.200.000

  (Ik hoop: HGT: 0, Popstars: 0)

 89. B.2

  Valt het jullie niet op dat SBS nu op woensdag De ultieme woondroom uitzend en RTL de grote woonwens? Gebrek aan creativiteit?

 90. Flakin

  Dit is mijn scenario,, De Mislukte startdatum ,,

  Ik denk dat RTL niet 9 juli wilde beginnen, maar 16 juli. Omdat in de programmagidsen nog gewoon aankomende vrijdag bij RTL4 een slechte film geprogrammeerd stond (Je zorgt op zn minst dat je nieuwe programma in de gidsen staan!), maar die week daarop was onbekend wat er op dat tijdstip stond (Dus hier zal RTL wel HGT willen plaatsen, maar nog niks bekend gemaakt zodat SBS niet ging schuiven). SBS zal hiervan toch lucht gekregen hebben en snel POPSTARS een week voor de start van HGT laten beginnen en bracht dit meteen in de media. Waarna RTL een beetje in paniek raakte (voelde zich genaaid) en plaatste snel HGT op hetzelfde tijdstip. Nu is het net alsof RTL de boosdoener is en proberen ze dit allemaal ‘goed te maken’ door berichten dat zij eerst waren, om imago schade te beperken.

 91. BAMBAMBAM

  Reactie op Owen:
  ow ja, je hebt helemaal gelijk…

 92. Martijn

  Reactie op Flakin: Laat ik alleen ff de datum van 16 juli veranderen in 30 Juli.

 93. Anoniem

  denk dat niemand naar beide programmas kijkt

 94. Anonymous1

  wat heerlijk dat ik niet naar deze rotzooi hoef te kijken
  leve de p.o.

 95. Anonymous1

  Reactie op Anonymous:
  Denk ik ook
  Nee ….je bent toch niet gek om naar die B,en C, artiesten te kijken
  terwijl er op anderere zenders betere programmas zijn
  of zijn er ruim 1 miljoen kijkers die helemaal afgestompt zijn,en
  die zich alleen maar kunnen vermaken met onozel tv

 96. mark

  Reactie op Bernie: Waarom is iedereen hier altijd pro RTL? Waarom denk je dat er in dat artikel op die site staat dat Popstars augustus begint? Juist, om RTL om de tuin te leiden. Waarom denkt iedereen niet dat RTL er lucht van heeft gekregen en is gaan schuiven? SBS was 100 % zeker van plan om in juli te beginnen. Ze hebben het alleen niet tegen Geer verteld, omdat die toch weer z’n mond voorbij praat. Daarom wist hij zogenaamd van niks, en dacht hij dat het pas in augustus zou beginnen. Of hij wist het wel en kan goed toneel spelen. De grootste fout die RTL heeft gemaakt is om het niet aan de programmableden door te geven. Hadden ze best kunnen doen op het laatste moment, dan had de programmering van SBS ook niet meer aangepast kunnen worden. Kijk, SBS doet het wel goed: zij hebben trouwens gewoon op tijd de nieuwe programmagevevens aangeleverd. Wat het staat zelfs goed in de tweewekelijkse gidsen.

 97. mark

  Als je goed naar SBS hebt geluisterd afgelopen weken (Shownieuws), zou je er al vanuit kunnen gaan dat Popstars al in juli zou beginnen, omdat er al hier en daar werd verteld dat er nóg meer aanmeldingen waren dit jaar en dat er dan waarschijnlijk nóg meer auditie-afleveringen zouden komen. En aangezien de finale in februari moet zijn rest SBS niks anders dan al in juli te beginnen, dus nóg meer auditie afleveringen uit te zenden. Daar heeft RTL lucht van gekregen. RTL doet alles maar in een paar afleveringen, maar SBS wil ons als dat “moois” niet onthouden, dus alle geselecteerde gekken komen gewoon op tv. Succes gegerandeerd.

 98. Daan

  Reactie op mark: kom op Mark, dit geloof je toch zelf niet. SBS wilde in augustus met PS beginnen en RTL4 op 16 of 23 juli (net eerder) met HGT. Beide partijen kregen lucht van elkaars plannen en zijn gaan schuiven, waarbij SBS het slimmer heeft aangpakt door al programmagegevens door te sturen voor de gidsen. In werkelijkheid wilde beide niet op 9 juli beginnen.

 99. mark

  Reactie op Daan:

 100. mark

  Reactie op Daan:
  Al sinds begin juni lopen al spotjes met Popstars Binnenkort op SBS 6, dat doen ze echt niet als het pas in augustus zou beginnen. Als SBS met spotjes begint, komt het programma altijd binnen een maand. Daarom hebben ze er ook niet de startdatuum erbij gezet, om RTL om de tuin te leiden. RTL heeft er toch lucht van gekregen, waarschijnlijk iemand die bij de tv-gidsen werkt, en die heeft het snel doorgeluld dat Popstars al voor 9-7 geprogrammeerd staat. Dus is RTL in allerhaast gaan schuiven.

 101. Anoniem

  Hahaha Tina die zegt dat RTL SBS na-aapt, hallo,….wie was er eerder en heeft t roer omgegooid van platte zender met programmas als Over de Rooie, Jerry Springer en de Nachtrijder naar ” familiezender” ?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.