Patricia Paay: ‘Pers maakt er een tv-oorlog van’

Geplaatst op Wed 30 Jun 2010 om 13:45

Foto: Nick van OrmondtRTL 4-gezicht Patricia Paay denkt dat er helemaal geen sprake is van een tv-oorlog met SBS 6. Beide stations beginnen op 9 juli, midden in de zomer, met groot familieamusement: RTL met Paay’s Holland’s Got Talent en SBS met Popstars. “Weet je wat ik denk? Ik denk dat de pers dat doet. Dan is er weet wat leuks te schrijven“, zei Paay dinsdag bij RTL. “Wat maakt het toch uit? De kijker beslist en wat ze willen zien, dat zullen ze gaan kijken. Ik geloof niet in oorlog. Is er nou zo’n oorlog?

Volgens Paay kunnen Holland’s Got Talent met Robert ten Brink en Popstars met Nance en Gerard Joling makkelijk naast elkaar bestaan. “Dat kan makkelijk. Je ziet hoeveel mensen eigenlijk naar televisie kijken als er iets leuks is. Kijk maar naar voetballen. Dat zijn er over de 7 miljoen. We kunnen toch wel een beetje delen?

Ze vindt de commotie typisch Nederland. “Ik heb ook in Engeland gewoond en ik merk dat soort dingen in andere landen nooit. Waarom doen wij dat toch?
TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.