Patricia Paay: ‘Pers maakt er een tv-oorlog van’

Geplaatst op wo 30 jun 2010 om 13:45

Foto: Nick van OrmondtRTL 4-gezicht Patricia Paay denkt dat er helemaal geen sprake is van een tv-oorlog met SBS 6. Beide stations beginnen op 9 juli, midden in de zomer, met groot familieamusement: RTL met Paay’s Holland’s Got Talent en SBS met Popstars. “Weet je wat ik denk? Ik denk dat de pers dat doet. Dan is er weet wat leuks te schrijven“, zei Paay dinsdag bij RTL. “Wat maakt het toch uit? De kijker beslist en wat ze willen zien, dat zullen ze gaan kijken. Ik geloof niet in oorlog. Is er nou zo’n oorlog?

Volgens Paay kunnen Holland’s Got Talent met Robert ten Brink en Popstars met Nance en Gerard Joling makkelijk naast elkaar bestaan. “Dat kan makkelijk. Je ziet hoeveel mensen eigenlijk naar televisie kijken als er iets leuks is. Kijk maar naar voetballen. Dat zijn er over de 7 miljoen. We kunnen toch wel een beetje delen?

Ze vindt de commotie typisch Nederland. “Ik heb ook in Engeland gewoond en ik merk dat soort dingen in andere landen nooit. Waarom doen wij dat toch?
21 Reacties op “Patricia Paay: ‘Pers maakt er een tv-oorlog van’”


 1. Hans Anders

  Ik zeg, Alzheimer light

 2. Akke Marije

  Ge-weldig!! Ik ben ook blij voor haar! De pers die er een oorlog van maakt. Meid beter kun je het niet hebben! Publiciteit is het toverwoord om maar rijk en beroemd te blijven, al kan je geen flikker! Hoera!! Ik ben ook blij voor je hoor Patries!

 3. Flip

  Reactie op Akke Marije: Publiciteit OKAY!, maar om iedere keer als SBS en RTL iets tegenover elkaar zetten te spreken van “OORLOG” vindt ik ook iets te ver gaan, dat hoor je in andere landen inderdaad niet.

 4. Vince

  Was het maar oorlog. Was zij de eerste die in de loopgraven zou belanden. Go Girl!

 5. Akke Marije

  Reactie op Flip: Het is in elk geval Pakkend, het wood Oorlog, en daar drijven de bij de co allebei op want van de programma’s moeten ze het niet hebben.

 6. mark

  Reactie op Vince: Zij zat toch bij de Star Sisters? Ergers in 1945… :lol:

  Toen had ze ook een legerpakje aan… Wat vliegt de tijd toch, en ze ziet er na 65 jaar nog steeds goed uit. ;)

 7. Anonymous1

  Reactie op mark:
  ja toen was de oorlog afgelopen toen dat reportoire populair was

 8. Jolien

  Dom wijf. Natuurlijk is het een soort oorlog, wederom uitgelokt door RTL4. Zóóóó kinderachtig. Ik hoop dat ze hem verliezen.

 9. Anonymous1

  Reactie op Jolien:
  wel dom misschien , maar ze lacht zo lief

 10. 123

  Haha een ‘oorlog’, de eerste oorlog die nergens over gaat, NL 1 wordt die dag de winnaar

 11. Anoniem

  Het is wel zo.

 12. Bob

  Die oude taart moet eens de persberichten van SBS en RTL lezen. Die vliegen elkaar constant in de haren, het werkt schijnbaar in Nederland. Zeker als je al de reacties hier leest.

 13. Anoniem

  Inderdaad, ze genereren zo allebei aandacht voor hun programma.

 14. Anoniem

  Dat één iemand zoveel domheid in zich kan hebben…
  En dan al die overbodige berichten, TE ZIELIG VOOR WOORDEN, RTL en SBS… stelletje kinderen zijn het met het IQ van min 86 ik voor met name RTL op een giga flop; en dan wel de rit uitzitten RTL, niet laf gaan schuiven maar gewoon doorgaan, plus excuses aan de kijkers voor dit debiele, zwakzinnige gedrag waarin men opnieuw laat zien er geen hol van te snappen en ooit het verkeerde vak te hebben gekozen

  RTL die zichzelf de kwaliteitszender noemt, vervolgens meer dan de helft met goedkope bagger en herhalingen vuklt en alle omroepreltrappers in dienst heeft, niks om trots op te zijn dus… wie twijfelt er straks aan of er tijdens The Voice niet minimaal 2 ronduit zielige neoprellen zullen komen rond Gordon? Wie daar aan twijfelt heeft echt niet opgelet want die relletjes gaan er komen… ook tijdens Holland’s got a lousy talentshow zal er het nodige kinderachtige lachwekkende trieste gebeuren aan relletjes… en dat zijn de mensen die RTL programma’s blijft geven en dus blijkbaar achterstaat…

 15. Anoniem

  Reactie op Bob: precies, het speelkwartier is alweer begonnen voor de kleine kindertjes… en het publiek zal ze nog belonen ook zodat die gastjes denken dat ze met iets goeds bezig zijn terwijl ze commercieel gezien geen enkel verstand van TV maken hebben… het gezeik elk jaar dat het financieel zo tegenvalt en het dwangmatig uitzenden van zoveel ouwe troep bewijst dat ze het commercieel inzicht van een mossel hebben bij RTL

 16. 123

  Hooligans van beide zenders verzamelen zich voor Walibi….

 17. De CO-boys snappen het niet

  “Wat maakt het toch uit? De kijker beslist en wat ze willen zien, dat zullen ze gaan kijken.

  Hopelijk is de kijker zo slim om gewoon geen van beiden te kijken, maar ja die CO-fans toch. Ze kunnen niet wachten op zaterdagochtend 10 juli om de kijkcijfers te bekijken en hun mening hier weer te geven.
  Weet je wat, ik ben zo’n kijker die (net als vanavond trouwens) de tv gewoon uitlaat en van de zomeravond gaat genieten. Helemaal nu en er morgenavond toch geen voetbalwedstrijden zijn. En die voetbalpraatprogramma’s kunnen me ook gestolen worden vanavond.

 18. TeeVeetje

  Heeft deze opgepimpte mummie van 1.45 meter nu ook al verstand van media zaken?

 19. Anoniem

  Met haar washandjes die tieten moeten voorstellen

 20. Lies

  De kijkcijfervulva van Nederland

 21. BAMBAMBAM

  Ik vind dat ze eindelijk een keer een slimme opmerking maakt. Maar het is natuurlijk weer precies Patricia Paay die deze opmerking maakt. Alle juryleden van RTL4 en SBS6 blijven stil, maar Patricia Paay moet toch weer reageren. Een beetje aandachtsgeil misschien…

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.