Journalist Jan Tromp presenteert opvolger Netwerk

Geplaatst op di 29 jun 2010 om 15:36

Volkskrant-journalist Jan Tromp (61) gaat voor de VARA de actualiteitenrubriek Uitgesproken VARA presenteren. Het programma is vanaf september elke maandag en vrijdag te zien om 20.25 uur op Nederland 2, op de huidige plek van Netwerk. “We prijzen ons zeer gelukkig met de komst van zo’n ervaren journalist, die het naar ik verwacht geen enkele moeite zal kosten de titel van de rubriek meer dan waar te maken“, zegt eindredacteur Wim van Klaveren van Uitgesproken VARA.

Tromp is blij met zijn nieuwe functie. “Prettige scepsis jegens de autoriteit, warme belangstelling voor maatschappelijke vernieuwing, een kritisch oog voor allerlei vormen van achterstelling – ik vind het een eer en een voorrecht op deze wijze mijn journalistieke loopbaan te kunnen voortzetten.”

Netwerk verdwijnt vanaf september. Op maandag en vrijdag is vanaf dan Uitgesproken VARA te zien, op dinsdag en donderdag komt de EO met een nieuwsrubriek en op woensdag is de zendtijd voor Telegraaf-omroep WNL.
9 Reacties op “Journalist Jan Tromp presenteert opvolger Netwerk”


 1. VK

  O, ik begrijp net dat er een persbericht is uitgegaan. Never mind.

 2. Anoniem

  Hoelang zal het programma bestaan, nu de politiek wéér aan het zeuren is over het omroepbestel!!!!

  – eerst moest men meer samenwerken;
  – nu moet men weer los van elkaar gaan opereren;
  – wat volgt er nog meer?

 3. Ed

  Lekker fris koppie. Doet de Nieuwsuur slimmer met Marielle Tweebeeke!

 4. mediamagnaat

  nou oude tijden herleven zeg…..

 5. Anoniem

  Nog meer doordeweekse vara-journalistiek en notabene met een volkskrant man. Dit is toch vragen om problemen! Kap nu eens met die linkse insteek en maak iets neutraals. Dit kost twee publieke netten dadelijk. met 1 iemand die de dupe is, de belasting betaler/kijker. Hilversum moet gaan doen waar het voor bedoelt is Onafhankelijke Journalistiek! Geen slijmende Jack van Gelders en geen dagelijks varablok op prime-time van pauw en witteman en polak en van nieuwkerk en een Tromp. Vara jullie heffen je eigen op. En over Tweebeeke kan ik kort zijn, door haar 15 minutes of fame heeft ze een baan gekregen die ze niet aankan. Daar hoort Eva Jinek te zitten, de vrouw die over 3 jaar heerst in Journalistiek-land.

 6. Anoniem

  RTL4 en RTLZ zijn ook niet onafhankelijk, eerst vond ik ze goed maar nu laten ze duidelijk een VVD geluid horen.
  A. links is deze man niet, dan ben je niet op de hoogte.

 7. Ed

  Reactie op Anonymous: Alles wat je hier beweert is onzin. 1: De PO moet zich van de politiek juist meer politiek profileren; dus Vara links, Avro rechts etc. Neutraal wordt Nieuwsuur van NOS-NPS. 2: Opheffen van 1 publiek net scheelt juist belastinggeld. 3: Je “eigen” opheffen is tokkietaal. 4:Tweebeeke zit sinds 2001 in de tv-journalistiek.

  Waar komen hier op MC toch al die PVV-pubertjes vandaan? Hebben jullie niet genoeg aan Geenstijl?

 8. Willem Dijkstra

  De Vara maakt zichzelf weer belachelijk en dit keer met Jan Tromp in een nieuw programma. Alle gasten waren gisteravond van Groen Links, PvdA en D’66 signatuur, een achterlijke manier van journalistiek voeren, lekker neutraal en breed georienteerd!
  Daarnaast is Jan Tromp een charisma-loze linkse zuurpruim met een kop die niet geschikt is voor TV.
  En Geert Wilders werd natuurlijk gedemoniseerd en op dwangmatige wijze door een loser van een vent meerdere keren vergeleken met boer Koekoek.
  Hij moest doorgaan voor caberatier maar had de lach niet aan z n kont hangen, dat krijg je als je grappen moet maken van de redactie om een politicus te beschadigen.
  Wat die walgelijke strontsoepkippen van de Vara zich niet realiseren is dat ze alleen zichzelf belachelijk maken en dat het tijdperk van de linkse losers voorbij is.
  Leve Wilders en hij staat momenteel op 35 zetels!!!
  Bye bye linkse dickheads die dit land verkankerd hebben.
  Ik wens jullie en met name Jan Tromp en Marcel van Dam of hun kinderen kanker in de hersenen toe.

  Willem

 9. Tom

  *Kick*

  Die Jan Tromp is een ontzettende zure persoonlijkheid. Vol afgrijzen kijk ikzelf naar Uitgesproken VARA, bovendien is Tromp zeer beledigend naar Wilders. Ik trek onderstaande vergeleijking/conclusie :

  VARA=PVDA

  Stond er niet in de PvdA beginselen zoiets als : Heb respect voor elkaar ? Begin bij je eigen beginselen zou ik zeggen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.