RTL 4 jaar lang met talentenjachten op vrijdag

Foto: Nick van OrmondtDe vrijdagavond van RTL 4 staat komend jaar volledig in het teken van drie grote talentenjachten. Het station start op vrijdag 9 juli, recht tegenover Popstars van SBS 6, met Holland’s Got Talent. Als die show is afgelopen is het tijd voor The Voice en daarna volgt een nieuw seizoen van X Factor. “RTL 4 is al jaren voorloper met het opbrengen van ‘echt’ talent met programma’s als de Soundmixshow, Idols en X Factor“, zegt Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL 4, in een persbericht.

Volgens Galjaard maken kandidaten bij RTL de meeste kans op een succesvolle carrière. “Te denken valt aan Soundmixshow-winnaar Marco Borsato, Idols-finalisten Jim & Jamai, Boris, Nikki en X Factor-winnaars Lisa en Jaap. Allen hebben er een mooie carrière aan overgehouden. De vrijdagavond staat dit jaar dan ook nog meer dan ooit in het teken van ‘Talent’ met nieuwe en geprolongeerde talentenshows.”

Holland’s Got Talent verhuist dit jaar van SBS 6 naar RTL 4 met Robert ten Brink als nieuwe presentator. De jury bestaat uit Dan Karaty, Gordon en Patricia Paay.

The Voice, dat zal worden gepresenteerd door Martijn Krabbé, is een nieuwe tv-show waarin bekende artiesten als Angela Groothuizen en Jeroen van der Boom onbekend zangtalent naar de top proberen te begeleiden.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen