RTL 4 jaar lang met talentenjachten op vrijdag

Geplaatst op di 29 jun 2010 om 11:56

Foto: Nick van OrmondtDe vrijdagavond van RTL 4 staat komend jaar volledig in het teken van drie grote talentenjachten. Het station start op vrijdag 9 juli, recht tegenover Popstars van SBS 6, met Holland’s Got Talent. Als die show is afgelopen is het tijd voor The Voice en daarna volgt een nieuw seizoen van X Factor. “RTL 4 is al jaren voorloper met het opbrengen van ‘echt’ talent met programma’s als de Soundmixshow, Idols en X Factor“, zegt Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL 4, in een persbericht.

Volgens Galjaard maken kandidaten bij RTL de meeste kans op een succesvolle carrière. “Te denken valt aan Soundmixshow-winnaar Marco Borsato, Idols-finalisten Jim & Jamai, Boris, Nikki en X Factor-winnaars Lisa en Jaap. Allen hebben er een mooie carrière aan overgehouden. De vrijdagavond staat dit jaar dan ook nog meer dan ooit in het teken van ‘Talent’ met nieuwe en geprolongeerde talentenshows.”

Holland’s Got Talent verhuist dit jaar van SBS 6 naar RTL 4 met Robert ten Brink als nieuwe presentator. De jury bestaat uit Dan Karaty, Gordon en Patricia Paay.

The Voice, dat zal worden gepresenteerd door Martijn Krabbé, is een nieuwe tv-show waarin bekende artiesten als Angela Groothuizen en Jeroen van der Boom onbekend zangtalent naar de top proberen te begeleiden.
59 Reacties op “RTL 4 jaar lang met talentenjachten op vrijdag”


 1. Martijn

  Hoeveel weken loop HGT dan?????????? Voor begin september hebben ze the voice aangekondigd. Blijkt maar weer dat ze helemaal niet van plan waren om zo vroeg in de zomer te beginnen.

 2. Frank

  Reactie op Martijn: Natuurlijk waren ze dat ook niet van plan, ze spelen in op SBS.

 3. Flippo

  Zo, RTL is uit op de val van SBS, dat is wel duidelijk. Als Popstars niet scoort, heeft SBS6 ECHT niets meer! Hoop dat het ze lukt.

 4. Martijn

  Reactie op Frank: Erland beweert dat sbs juist op de hoogte is gekomen van de plannen van rtl om in de zomer te beginnen.

 5. Jolien

  “Je eigen ruiten ingooien”, noemen ze dit. De mensen kunnen straks geen talentenjacht meer zien.

  Holland’s Got Talent gaat het straks trouwens dik verliezen van Popstars, dat kan ik al wel voorspellen.

  Verder kunnen al die talentenjachten me gestolen worden.

  Ik zou tegen de netmanager van Ned1 willen zeggen: straks nieuwe afleveringen van Flikken Maastricht op de vrijdagavond en je zit gebeiteld!

 6. Anoniem

  gadverdegadeverdegadver rot op met al die talentenmuk

 7. Lora

  Laat RTL en SBS nou eindelijk eens volwassen worden. Dom gedoe om concurrerende programma’s tegenover elkaar te zetten.
  Irritant, klantonvriendelijk, slecht voor de kijkcijfers en dus voor de reclameinkomsten.
  Niemand is winnaar bij zo’n beleid.

 8. Martijn

  Kijk het meest uit naar the voice en uiteraard het nieuwe seizoen x factor.

 9. Heleen

  Reactie op Jolien: Ja, een zender die nu op de vrijdagavond met iets interessanters dan een talentenshow komt, gaat er straks hopelijk met de kijkcijfers vandoor.
  Inderdaad, op Ned 1 (en dan nog lekker zonder reclame), die kans moeten ze toch aangrijpen zou je denken!

 10. Newhouse

  Reactie op Flippo: Nou ja, ze hebben Beau toch nog ;) ?

 11. Vince

  Kan mij gestolen worden. Programma’s van dik twee uur met dan een half uur reclame. Nee, ik pas.

 12. Flippo

  Reactie op Newhouse: Oh ja, het kijkcijferkanon van SBS6. Was ik even vergeten. :lol:

 13. Chiel

  Reactie op Jolien: Helemaal mee eens!

  RTL komt met 3 programma’s en SBS komt 32 weken met Popstars. Moet Popstars wel weer een succes worden anders hebben ze écht een probleem. Komen ze verder nog met wat nieuws? :)

 14. Lies

  Nee dank u, een jaar lang deze troep op tv, zonde!

 15. Bob

  Mooie programmering van RTL

  ik kijk er naar uit!!

 16. Joop Jaap

  Talentenjachten doen het nog altijd goed. Vroeger en nu. Nog steeds staat steevast op elk dorpsfeest wel een “playbackshow” op het programma.
  Ondertussen kan ik mij niet anders voorstellen dat door overdaad de aandacht helemaal verslapt en wat dus ten nadele gaat komen aan de talenten.
  Ik kijk nooit naar dit soort programma’s, maar ja, mijn dochters willen het altijd zien. Mij benieuwen voor welk kanaal ze kiezen. Ik vermoed RTL4 kijken en SBS6 opnemen.

  Trouwens, dat Jaap er nou al een mooie carriere aan heeft overgehouden is wat overdreven. De beste man heeft nog maar één plaatje gemaakt.

 17. Kaj

  Hopelijk volgend jaar een (ver)nieuw(end) programma (van Talpa ofzo) op de vrijdagavond bij RTL 4.

 18. Timor

  Ondanks dat de RTL talentenshows wel kwaliteit bevatten vind ik het jammer dat er geen vernieuwing is. Geen nieuwe leuke serie, vervolg op een serie of wat dan ook. Las op wikipedia dat voetbalvrouwen een vierde seizoen krijgt? Lijkt me heel erg sterk, maar op zich zou het niet vreemd zijn. Het tweede seizoen gooische vrouwen scoorde ook ontzettend slecht met gemiddeld 600.000 kijkers en het derde weer gemiddeld 1,7 miljoen.
  Flinke opfrisbeurt en het kan weer mee.
  Jammer dat het vijfde seizoen flikken maastricht nog niet dit najaar verschijnt

 19. Anoniem

  Reactie op Kaj: van Talpa??? vernieuwend???? Talpa komt met The Voice, ze doen alsof ze iets totaal nieuws hebben uitgevonden maar het is oude zooi in nieuwe zakken en dan ook nog eens met een verkeerde invalshoek.

  Ik zag gisteren de promo van RTL4 over de vrijdag-talentenjachten. Mooi, die promo benadrukte precies dat ik op vrijdagavond geen RTL meer hoef te kijken. Dat ze nou zelf niet doorhebben dat deze promo tegen ze werkt.

 20. jammer

  in 1 woord: BAH

 21. Ronnie

  Heerlijk bericht , hebben we op deze avond nog meer reden op te gaan sporten.

 22. Anoniem

  Popstars gaat 8 maanden duren, dus ik denk dat rtl de grote winnaar wordt. Om de paar maanden een nieuwe show met nieuwe gezichten!!

 23. Suzan

  De grote verliezer wordt…….. de kijker. Dit in verband met een overdosis eenheidsworst!

 24. Wouter

  Heb liever dat ze het allemaal op een vrijdag doen. En de rest van de dagen opgevuld worden emt andere programma’s

 25. Anoniem

  ja verandering dat is vele malen beter dan 8 maande etzelfde! RTL maakt ook beter shows!

 26. Jow

  Vind het wel leuk dat we nu in de zomer is een keertje iets van nieuwe programma’s krijgen, dat gebeuren van de 1000ste herhaling in de zomer werd ik ook niet bepaald vrolijk van, hoop dat dit zich voortzet de komende jaren!

 27. Kaj

  Reactie op Anonymous: Dat was maar een voorbeeld

 28. Anoniem

  Haha wat is Gordon een reus op deze foto

 29. Erik

  kan me niet voorstelle dat het een succes word dat hollands got tallent. bedoel popstars in de zomer zo vroeg dan scoren ze ook lastig 1,2 miljoen kijkers denk ik en dan moeten ze het nog delen ook met hgt. hgt scoord dan onder de 600:000

 30. Peter

  Hilarische foto inderdaad, haha :-).

 31. Anoniem

  En op de zaterdag ook nog My name is :-d

 32. Kaj

  Reactie op Anonymous: Vanaf wanneer komt dat eigenlijk op de buis?

 33. Anoniem

  ‘RTL4 een jaar lang’ of ‘RTL: 4 jaar lang’?
  Hoe dan ook, fijn dat RTL het van te voren meldt, ze hebben zelf niet door dat ze daarmee alle kijkers afschrikken.

 34. Anoniem

  Boris, Nikki en X Factor-winnaars Lisa en Jaap hebben er een mooie carriere aan over gehouden….. Eh… Jim en Jamai wel ja, maar de rest?
  Wat een eigen geiligheid weer om te zeggen dat je aan een RTL programma wel een carriere kunt overhouden. Triest gewoon. En om ook nog eens Marco Borsato te noem ndie 20 jaar geleden (!) mee deed in een programma dat op RTL werd uitgezonden maar teerde op al jarenlang succes bij de KRO. Pijnlijk gewoon dat je dergelijke voorbeelden moet aanhalen als programma directeur. Het wordt een pijnlijk seizoen voor RTL4 die opnieuw in de zelfde val trappen als enkele jaren geleden: grootheidswaan!!!!

 35. Anonymous1

  overdaad schaadt
  mocht willen dat rtl heel vel kijkers verliest

 36. Anoniem

  Reactie op Kaj:
  De auditie opnames zijn al begonnen dus ik denk in augustus?

 37. Marc

  Het valt me op dat RTL 4 geen één publieksfavoriet in de jury heeft gedaan. Zowel Dan Karaty, Gordon als Patricia Paay zijn geen publiekslievelingen, maar hebben een ‘hard’, zo niet ‘kil’ imago. Denk dat RTL dat nog wel eens de das om zou kunnen doen.

 38. Anoniem

  Ik geloof er echt niets van dat Erland Galjaard deze talentenjachten programmeert om de winnaars een mooie carrière te geven. Volgens mij maakt die hele carrière hem geen zak uit, hij hoopt alleen maar op veel kijkers.

  Ik denk echter dat het aantal kijkers hem in 2010-2011 erg gaat tegenvallen, want vier (!) talentenjachten in een jaar (HGT, The Voice en X Factor op vrijdag en dan ook nog eens My Name is… op zaterdag) lijkt mij iets te veel van het goede.

  Doe dan gewoon één goede talentenjacht in het jaar, zo kan het genre ook nog wat langer mee!

 39. Anoniem

  Reactie op Anonymous:
  HGT trekt een ander doelgroep dan The Voice en XF

 40. Anoniem

  Reactie op Marc:
  Nou sorry, maar bij popstars zit nou ook niet echt iemand die ik leuk vind.
  Allemaal irritant :lol:

 41. mark

  Dus als die 3 talentenjachten op 4 zijn afgelopen, is Popstars op 6 waarschijnlijk nog aan de gang? :lol:

  Als SBS Uri Geller eruit gooit en de cijfers van Popstars weer de 1,6 miljoen halen zal alles zeker gerekt worden, met weer wat extra auditierondes en liveshows ertussen.

 42. Anoniem

  Got Talent word een groter succes bij 4 omdat daar 90 tot 110 minuten duurt, bij Sbs duurt het tot 22.55. Echt gestoord.

  Toegegeven, X-factor was op een gegeven moment 3 uur en 20 minuten met een half uur tv kantine, maar wel met inhoud. Maar het mag wel korter.

  Na 6 tot 7 Marc Marie heb je het meestal wel gehad, 12 weken is veel te lang en een theater ronde van 1 week is weer te kort. Dat moet 4 weken zijn en dan 6 weken life show. Hoog uit 18 weken dus.

 43. Martijn

  Reactie op Anonymous: Gaat bij rtl waarschijnlijk ook naar 2uur toe om de concurrentie aan te gaan, dus denk niet dat je gelijk hebt.

 44. Anoniem

  Studio HGT : http://i49.tinypic.com/i36g4j.jpg

 45. inge

  Snap ook niet waarom mensen zo loof zijn over Marc Marie. Ik vind het bloedirritant met dat nep stemmetje van em, allemaal gespeeld. Marc Marie is ook het grootste deel dat ik niet naar Popstars hoeft te kijken, ik vond die man met die flapoortjes al irritant praten dus laat staan deze man!

  Ik kijk liever naar Angela, Stacey, Gordon en Eric of andere juryleden van RTL 4 want die zijn veel beter dan dat zooite bij SBS!!!

 46. mark

  Reactie op inge: Da’s niet de echte Marc Marie hoor bij Popstars! Dat is nieuw dit seizoen: Mystery Jurylid. Niet doorvertellen, maar het is eigenlijk Carlo Boszhard. Maar dat zal Tina niet leuk vinden als het nu al uitlekt…

 47. Anoniem

  Eerst zit iedereen op deze website SBS6 af te zeiken omdat er acht maanden lang een talentenjacht geprogrammeerd staat op de vrijdagavond.
  Nu blijkt dat RTL4 nóg langer doorgaat met haar talentenjachten: maar liefst elf maanden achter elkaar een talentenjacht op vrijdag!!! Wat een fantasieloze mensen werken er bij RTL zeg.

 48. Anoniem

  Reactie op Anonymous:
  Bij SBS hebben ze er 1 en bij RTL 3.
  SBS zal na popstars ( even een tijd vooruit denken ;) ) wel met wat nieuws komen.

  De nieuwe Gerard Joling?

 49. M'liek

  Jammer van Gordon in HGT, maar Popstars is erger.

 50. Ano Nymous

  NEEHEE! Een jaar lang pulp TV.
  Nederland is compleet de weg kwijt. Mensen! het concept talentenshow is uitgemolken… dit gaat echt niet helpen.
  Wekt alleen nog maar meer irritatie op.

 51. Ano Nymous

  Reactie op Jolien:
  Kunnen dadelijk geemn talentenshow meer zien.
  Dat is al een tijdje aan de gang hoor, Jolien.
  Behalve degene die wederom weer in de maling genomen willen worden is een groot gedeelte van Nederland die talentenshows meer dan beu…
  Laat dit de laatste stuiptrekking zijn en weer eens aandacht gaan geven aan echte artiesten.

 52. Ano Nymous

  Reactie op Joop Jaap:
  Jaap heeft inderdaad één single gemaakt, wat een relatieve grote flop is geworden. Dus daar zal het wel bij blijven, het heeft niet opgebracht wat de mensen achter het product Jaap, want het is niets anders dan een product, dus gaan ze maar weer gelijk op zoek naar iemand die wel geld in het laatje brengt.

 53. Ano Nymous

  Ik denk niet dat er iemand, behalve een kluizenaar ofzo, in Nederland te vinden zal zijn die een jaar lang alles gaat zitten kijken.
  Om vervolgens weer het deksel op de neus te krijgen.

 54. Björn M

  Ik kijk lekker wel RTL dit komende jaar op vrijdag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  En wel RTL 7 met Voetbal International !!!!!!!!!

 55. Ano Nymous

  Reactie op Björn M:
  Voor mij het teken, dat ik behalve het goeie nieuws, ik RTL4 dus negeer.
  Klaar ermee.

 56. Ano Nymous

  Ik ben blij dat ik besloten heb om op digitale TV over te gaan.
  Wat een keuze aan zenders. Waardoor je die talentenshows gelukkig kan ontwijken.
  Ik kijk nog liever naar Handyman films, daar zitten tenminste echte hoogtepunten in.

 57. Lesley Hardy

  Ik hou niet zo van HGT dus ik denk dat ik Popstars maar ga volgen, zou het nou X-factor zijn, dan zou ik zekers daarvoor kiezen, dat zou pas echt tv oorlog zijn: X-Factor vs Popstars…

 58. Lesley Hardy

  Reactie op Anonymous: Wat denk je van… SBS op zoek naar de nieuwe LUV ofzo…. Patty weer in de schijnwerpers.. pfff zo SBS

 59. Anoniem

  Reactie op Lesley Hardy:
  :lol:

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.