TROS: ‘Songfestival gaat X Factor verslaan’

Geplaatst op Thu 27 May 2010 om 12:55Foto: TROSTROS-directeur Peter Kuipers verwacht dat het Songfestival de kijkcijferstrijd met X Factor gaat winnen. Op zaterdag staan de finale van het Eurovisie Songfestival en de finale van X Factor recht tegenover elkaar geprogrammeerd. “Of we nou wel of niet de finale halen, zaterdagavond zullen meer kijkers afstemmen op het Songfestival dan de finale van X Factor“, zegt Kuipers in De Telegraaf. “En als Sieneke meedoet in de finale, dan zou ik RTL adviseren dat ze met de tijden van X Factor moeten schuiven.


57 Reacties op “TROS: ‘Songfestival gaat X Factor verslaan’”


 1. Peter

  Nou, ik zou daar maar niet zo zeker van zijn…

 2. JaJa

  Sieneke gaat niet door, dus maak me er niet zo druk over. En… waarom dit bericht de ruimte inslingeren als je toch denkt te gaan winnen? Zo zeker van jezelf proberen over te komen, maar toch liever zien dat rtl gaat schuiven. Dat gaat echt niet meer gebeuren!

 3. Daan

  Zou best kunnen, aangezien veel ouderen naar het songfestival zullen kijken. Ik blijf het overigens een domme actie van RTL4 vinden.

 4. Televisiefreaks

  Hierbij een gokje voor de kijkcijfers van zaterdag:
  Als Sieneke in de finale staat:
  Songfestival 2.450.000 kijkers
  X Factor 1.700.000 kijkers
  Als Sieneke niet in de finale staat:
  Songfestival 1.200.000 kijkers
  X Factor 2.100.000 kijkers

 5. Lies

  Als Sieneke het niet redt, betekent dat dan dat we volgend jaar niet mee mogen doen? #wishfulthinking

 6. Sven L.

  Reactie op Lies:

  Volgens mij was dat een paar jaar terug wel zo, inmiddels niet meer dacht ik.

  Daarom zijn ook 2 halve finales in het leven geroepen; als je dit jaar laag scoort, mag je volgend jaar gewoon weer proberen. Aan het resultaat van de toppers gemeten zou NL dit jaar eigenlijk ook niet mee mogen doen. Zij eindigden op de 2 na laagste plek meen ik.

 7. Erik

  hoop weld at x factor zal winnen. vorig jaar waren de cijfers hoger dan de finale van idols 4 dat er jaar ervoor was.

 8. Ilse

  De kijkers gaan kijken naar X factor en tijdens de reclameblokken zappen ze naar het songfestival…

 9. Anonymous

  Reactie op Lies: Nee volgend jaar “more of the same”. Sterker nog de TROS directie heeft zojuist beloofd om de komende 10 jaar op dezelfde voet door te gaan :cry:

 10. Heleen

  Reactie op Lies: en nu nog een keer met mijn naam erboven: Nee volgend jaar “more of the same”. Sterker nog de TROS directie heeft zojuist beloofd om de komende 10 jaar op dezelfde voet door te gaan :cry:

 11. svads

  Ik denk dat de cijfers heel dicht bij elkaar zouden liggen als Sieneke door zou gaan, maar persoonlijk zie ik dit niet gebeuren. Desondanks vind ik het een rare keuze van RTL om al maanden geleden de finale van X Factor op deze datum en dit tijdstip in te plannen. Waarom zou je de concurrentie aan willen gaan terwijl dit volstrekt onnodig is? Op deze manier ben je naar mijn mening niet alleen een dief van je eigen portemonnee, ook de Nederlandse kijker wordt er niet beter van..

 12. tom

  allemaal niet kijken naar het songfestival ! mishien dat ze dan over 10 jaar eens van de buis halen (mag ik hope) ,dit grAPJE kost ons alleen maar geld mensen (belastinggeld) moet maar eens stoppen met het geldverspilling

 13. Marc

  Reactie op tom: Kunnen we ook wel stoppen met meedoen aan het WK Voetbal, winnen we ook nooit en kost nog veel meer belastinggeld ;o)

 14. Leroy

  Het was beter geweest (en nee, ik ben geen fan van het Songfestival) als de finale van X-factor gewoon volgende week vrijdag was geweest. Dat deze week gewoon de laatste zou afvallen en er volgende week een finale bestaande uit drie acts zou zijn.

 15. Walter

  Reactie op tom: Hé, lang niet gezien, dat “belastinggeld’-argument. Of de TROS nu dit uitzendt of iets anders, we gaan er niet méér belasting door betalen. En als het al zo zou zijn dat ons “belastinggeld” door de publieke omroep niet in vermakelijke maar doelloze flauwekul mag worden gestoken, dan moet het WK voetbal ook maar naar een commerciële omroep.

 16. Sven L.

  In Duitsland is overigens een mega campagne VOOR nederland gestart door Stefan Raab (de Duitse Paul de Leeuw zeg maar).

  Hij roept massaal de Duitse bevolking op om voor Nederland te stemmen, aangezien ze niet op zichzelf mogen stemmen. Hele mooie actie, en zal niet zonder resultaat uitblijven.

  Sieneke staat zaterdag gewoon in de finale en eindigt bij de top 10 van Europa :-)

 17. Bert

  De tros kan beter zelf na gaan denken of ze wel moeten doorgaan met het geld vergooien aan zown domme wedstrijd…………
  Boven dien om Xfactor kan je nog lachen en om het euro song festival niet dat is het treurigste programma waar ik nooit tijd voor zou maken wat een K*T nivau zangeres hebben ze er nu weer neer gezet……
  Echt de mosselman zou echt nog veel hoger scoren dan deze comerciele TROS Sl*t

 18. Erniebob

  Lekker belangrijk !!

 19. Marc

  Reactie op Sven L.: Jammer alleen dat Duitsland in deze halve finale niet mag stemmen…….

 20. Steven

  En zo is dat Walter, het WK-voetbal moet inderdaad ook maar naar de CO en onze belastingcentjes naar de PO kunnen zonder dat iemand er ook maar een centje last van heeft gereduceerd worden naar 0. Kan de Ontwikkelingshulp en de subsidies naar Kunst & Cultuur ook niet wat minder? Heerlijk, dat bezuinigen zonder dat wij er financieel iets van merken. ;)

 21. LD

  Reactie op tom: Hey.. daar hebben we Tom, de schatbewaarder van ons belastinggeld. Goed dat jij er op let jongen…. Next!

 22. Steffan

  Als Sieneke wel in de finale staat, dan zou ik de xfactor finale een week verschuiven.. kunnen ze ook beter promotie maken.. net zoals idols 1..

 23. me

  Ik heb op deze site ook mensen horen zeggen die naar xfactor finale gingen dat het was verschoven naar zondag dat ze daar bericht van hadden gekregen. Op zich is dat beter zondag is helemaal niet zoveel op tv te zien ik snap ook niet dat ze geen show programmas op zondag zetten. ik hoop dat rtl HGT op zondag of woensdag zet en niet traditioneel op vrijdag of zaterdag dan kan het nog wel een heel hoog gaan scoren

 24. Ilse

  Het is wel typisch voor hoe de omroepen in Nederland functioneren, dat er nu twee zo soortgelijke programma’s tegenover elkaar staan. Dat ze dat niet even wat beter kunnen co-ordineren, zeg. Kijk eens over de grens van je eigen koninkrijkje heen.

  Of misschien concureren ze liever, dan dat ze de leifhebber van dit soort programma’s in staat stellen ze beide te zien. Een pluriformiteit van zenders, die in dit geval ten koste van het belang van de kijker gaat….

 25. Anonymous

  als de finale van Xfactor naar de vrijdag erop wordt geschoven, staat het dan niet tegenover voetbal? WK? 5 miljoen kijkers….

 26. Anonymous

  Songfestival & X factor hebben verschilllende doelgroepen!

 27. ray

  WK begint pas op 11 Juni
  hadden het beter op zaterdag 6 Juni kunnen doen mocht Sieneke in de finale komen.

 28. Anonymous

  Reactie op ray: dan snap ik idd niet waarom RTL het op deze zaterdag wilt doen. Dom hoor, doe dan deze vrijdag gwn 1 eruit, volgende week vrijdag 1 eruit en dan die zaterdag 2 in de finale. Veel beter, 2 extra avonden >1,5 miljoen kijkers. Nu moeten er morgen al 2 uit, beetje dom van RTL

 29. Karin

  “Adviseren dat ze moeten”? Kan het in nog krommere taal?

 30. Lies

  Reactie op Ilse: RTL heeft niets met de omroepen te maken, die varen hun eigen koers. Dacht dat de finale van X-factor trouwens wel degelijk verplaatst gaat worden naar de zondag.

 31. Anonymous

  X-factor Vrijdag

  deel 1 – 1, 9 miljoen
  deel 2 – 1,5 miljoen

  X-factor Zaterdag 2,3-2,9 miljoen kijkers.
  Song Festival 1,1-1,7 miljoen kijkers

 32. mark

  X-Factor is half elf afgelopen, daarna gaat iedereen naar ned. 1 zappen voor nog 2 uur (!) songfestival, dus het zou best kunnen: zeker de helft van de X-Factor kijkers gaat naar de puntentelling zappen, en die kijkers komen dus nog bovenop de mensen die al naar het songfestival kijken (TROS kijkers).

  X-Factor finale 2.250.000 (eerste uur zit niet tegenover songfestival)
  Tv Kantine 1.750.000 (kijkers gaan naar ned. 1 zappen)
  X-Factor uitslag 2.500.000 (loopt misschien iets uit naar 23:00 uur)

  Songfestival 1e uur 1.250.000 (als Sieneke erin zit: 2.500.000)
  Songfestival 2e uur 1.500.000 (kijkers erbij die wegzappen na x-factor finale) (als Sieneke erin zit 2.500.000)
  Songfestival 3e uur – puntentelling 2.000.000 (als Sieneke erin zit 3.000.000)
  Songfestival – bekendmaking winnaar 00:00 uur 1.750.000 (als Sieneke erin zit 2.750.000)

 33. Pat

  Ik denk dat mensen tijdens optreden van sieneke zappen naar nederland 1 en de rest gewoon x-factor volgen. Daarna is de uitslag van het songfestival pas heel laat en is x-factor al afgelopen.

 34. Sven L.

  Reactie op Marc:

  oh ja pokke… zaterdag pas… haha

 35. Ilse

  Reactie op Pat: Hoe kom je op het idiote idee dat Sieneke de finale zal halen?

 36. mark

  Reactie op Ilse: Hoe komt de TROS erbij dat ze het gaat halen??? Ik kan me finales van het Songfestival zonder Nederland herinneren die met moeite de 1 miljoen kijkers haalden. Volgens mij stonden er toen ook grote shows van RTL tegenover (Idols?). Kan iemand dat even natrekken of dat klopt (iemand die oude kijkcijfers heeft)?

 37. Monique

  Haha die Tros, nou ook al haalt Sieneke de finale ik ga d’r niet naar kijken. Tis een corrupte boel daar bij het songfestival.

 38. P

  Sieneke haalt de finale niet. Dus deze hele discussie is overbodig. Daarnaast zijn we na vorig jaar toch wel een beetje klaar met de toppers denk ik zo.

 39. P

  toppers = songfestival :P

 40. Joke

  De eerste keer dat ik echt achter een nummer sta! Leuk nummer, lekker swingen

 41. Jarno

  De mensen die de hele serie van X factor hebben gevolgd blijven toch wel kijken. Toch is het dom dat RTL het niet gewoon een week later heeft gedaan.

 42. Kaj

  Vorig jaar trok de uitzending van de finale van het Songfestival zonder Nederlandse inzending ook al 2,5 miljoen kijkers

 43. Heleen

  Reactie op Sven L.:
  Alleen de landen die vanavond meedoen mogen ook op ons stemmen. (België en Duitsland dus niet!) Heb je het landenlijstje voor de tweede halve finale al eens bekeken Sven? Heeeeeeeel veel Oostblok!
  Nou ja, ik zie de uitslag hier vanavond laat wel als ik thuiskom. Veel kijkplezier!

 44. Roog

  Het slechte nieuws is vooral dat zaterdag a.s. zowel het Eurovisie Songfestival als de finale van X-Factor te zien zijn. Hopelijk bieden andere zenders een goed alternatief, anders maar een dvd-tje.

 45. 2.0

  kdenk het van niet, songfestival is terug te kijken via uitzending gemist en x factor moet je voor betalen dusjah wat ik eigelijk wel schandalig vind, lang leven de nieuwsgroeppen

 46. Anonymous

  Reactie op Heleen: Duitsland zit automatisch in de finale maar mag wel meestemmen in een van de halve finales. Ik weet alleen niet of dat vanavond is of dat het eergisteren was.

 47. Johan B.

  We zullen wel zien wat het wordt. Helaas kan ik het Eurovisie-songfestival niet zien zaterdag. X-factor had ik sowieso niet gekeken daar ik dit nooit bekijk.
  En dat geldt voor velen. Dus diegenen die X-factor volgen zullen dit blijven kijken, de overigen zullen Eurovisie kijken. En ik schat dat 1 op de 5 een andere zender kijkt.

 48. Chiem

  Tros die met de tekst ‘Songfestival gaat X factor verslaan’ komt. Dan denk ik echt, Tros, waar zijn jullie mee bezig? Een Publieke Omroep die de strijd aan gaat met de kijkcijfers. Daar gaat het toch niet om bij de PO weet je nog?

 49. Kaj

  ‘Sieneke´ daarnet nummer 1 trending topics worldwide op Twitter

 50. Anonymous

  Reactie op Kaj:
  Twitter stelt niks voor. Dat wordt hierdoor bewezen. Als de hele wereld aan het twitteren is dan staat Sieneke echt niet in de top 10. Het is toch algemeen bekend dat meer dan 90% van alle twitter accounts doet is. En dat er slecht een select groepje fanatieken zijn.

 51. Anonymous

  Reactie op Anonymous: *doet = dood

 52. jammer

  X factor gaat Songfestival verslaan!!! Goed gegokt RTL!!!

 53. Anonymous

  De finale trok vorig jaar, zonder Toppers, 1,3 miljoen kijkers. Hahaha, daar gaat X Factor ruimschoots overheen: 2 miljoen, 2,6 miljoen uitslag. Eurovisie: 1,1 en uitslag 1,5.

 54. Owen

  Wahhahaha TROS waar zijn jullie nu zonder Sienneke? :lol:

 55. Jan Nijkamp

  Reactie op Anonymous: lul niet zo dom. net of twitter enkel in NL leeft :roll:

 56. !#Michael#!

  Nu onze Sieneke er uit ligt mag de TROS blij zijn als het de 1mln haalt tov de finale van X-factor…

  Ik denk dat het wel eens een all time low kan worden voor het Eurovisie Songfestival in Nederland dit jaar!!

 57. Craig

  Reactie op Jan Nijkamp:

  Iedereen twitterde over hoe slecht het was. :)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.