Edwin Evers: ‘Uitspraken Hugo Borst smakeloos’

Foto: Radio 538Radio 538-dj Edwin Evers vindt het volstrekt smakeloos dat Hugo Borst woensdag in De Wereld Draait Door uitte dat hij vindt dat er teveel media-aandacht is voor de vliegramp in Tripoli, waarbij 70 Nederlanders zijn omgekomen. “Ik vind het een totaal smakeloze actie van Hugo Borst“, zegt Evers. “Wat Hugo probeerde te zeggen is denk ik dat iedereen uiteindelijk weer doorgaat met zijn ding. Je moet je alleen afvragen of dit het moment was om daarover te beginnen. Ik denk het niet.

Evers vindt niet dat de VARA officieel afstand moet nemen van de uitspraken van Borst. “Het is vrij ongepast om dat op dat moment te zeggen. Maar daar moeten wij ons helemaal niet over buigen. Waarom moeten wij nou gaan zeggen wat de VARA gaat doen? Dat kunnen ze toch zelf wel beslissen, neem ik aan.”

Hugo Borst was woensdag tafelheer in De Wereld Draait Door, dat het humoristische item ‘De TV Draait Door’ had geschrapt. “Als het daar nou 62 Engelsen waren geweest die waren omgekomen, dan hadden we hier wel een TV Draait Door gehad“, zei Borst. “Ik ben overgegaan tot de orde van de dag. Het is natuurlijk tragisch, zonder meer, maar vliegtuigongelukken gebeuren.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen