De Vries ontmaskert ‘loverboy-slachtoffer’ Maria Mosterd

Geplaatst op vr 07 mei 2010 om 11:28

Peter R. de Vries komt zondag met een onthullende uitzending over Maria Mosterd, die naar eigen zeggen vier jaar lang in handen was van een loverboy. Ze tekende haar ervaringen op in het boek ‘Echte mannen eten geen kaas’ en vertelde daarover onder meer in De Wereld Draait Door en Jensen. De Vries onderzocht of haar beschuldigingen over loverboy Manou op waarheid berusten en komt tot een ‘schokkende ontdekking’. Volgens De Vries heeft zij haar verhaal verzonnen.

De bestseller ‘Echte mannen eten geen kaas’ is een relaas van een meisje uit Zwolle dat op twaalfjarige leeftijd wordt ingewijd in een wereld van gedwongen seks, drugs en geweld. Haar loverboy Manou ontpopt zich tot een extreem gewelddadige pooier, maar dat niet alleen. Manou blijkt de leider te zijn van een internationale bende die handelt in drugs en vrouwen. Het boek werd een bestseller.

De Vries is in het verhaal van Mosterd gedoken. “De vraag dringt zich op hoe waarheidsgetrouw het verhaal van Maria eigenlijk is. Is het werkelijk mogelijk dat Manou, dan nog maar een tiener, aan het hoofd staat van een internationaal crimineel netwerk? Zit hij, zoals Maria beweert, achter tal van verdwijningen? En kan een middelbare scholier als Maria vier jaar lang vrijwel iedere dag spijbelen zonder dat ook iemand hier iets van merkt?“, aldus SBS.

De misdaadjournalist heeft met direct betrokkenen en gerenommeerde wetenschappers gesproken die het boek hebben bestudeerd. “En hij weet de hand te leggen op politiedocumenten die een nieuw licht werpen op de zaak. Klopt het verhaal van Maria Mosterd wel? Of is ze alleen maar het slachtoffer van haar eigen fantasie?

‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ is zondag om 21.30 uur te zien op SBS 6.
50 Reacties op “De Vries ontmaskert ‘loverboy-slachtoffer’ Maria Mosterd”


 1. Japie het SBS-apie

  Dat wordt weer kijken zondag!

 2. Anoniem

  Of dit verhaal waar is kan ik niet beoordelen. Maar ik heb jaren lang gespijbeld en kwam er ook mee weg. Dus ja, dat kan Peter. Daarnaast woon ik in Kanaleneiland in Utrecht, daar lopen 12 jarige jochies met geweren op zak. Meisjes die niet op hun advances ingaan worden gewoon op straat onder het oog van iedereen bewusteloos geslagen.

  Peter, ga daar eens naar toe. Kijk een goed wat daar gebeurt, ik denk dat je verbaast zult staan dat dit soort praktijken echt in Nederland gebeuren.

 3. vinn

  Dat zou ik wel heel erg vinden, het was echt een onwijs goed boek.

 4. Thom

  Dat er her en der wat bijverzonnen is om een boek leesbaarder te maken, doet elke schrijver.
  Het gaat erom dat Maria Mosterd duizenden meisjes heeft gewaarschuwd met haar boek.
  Waarom twee jaar later ineens de aanval op haar inzetten?

 5. lolke van der meulen

  Ook mijn verhaal is verzonnen
  Vandaar de 100.000 euro beloning
  Peter.R de Vries is hier wel van op de hoogte maar had geen tijd
  Het vezonnen verhaal leest u op
  http://www.dedoorzetter.nl link 121 en Video link 76

 6. Newhouse

  Ik hoop voor Peter dat hij gelijk heeft. Anders gaat hij echt veel, maar dan ook veel te ver.

 7. Ron de Weerd

  Zal met niets verbazen. Sinds ik een interview met haar en haar moeder zag bij Knevel & vd Brink twijfelde is al. Een moeder die 4 jaar langs niets merkt, en een meisje dat in een grote drugs- en pooiersbende terecht kwam die bestond uit jochies.

  tja…

 8. Lies

  Peter R. zit vanavond bij DWDD. Samen met Yolanthe en de Raboploeg ivm de Giro.

 9. Bas

  Reactie op lolke van der meulen: Meneer vd Meulen: ik heb eens even uw site bekeken en ben werkelijk geschokt. Niet over het feit dat u benadeeld zou worden maar over het feit dat uw leven om niets anders draait dan dat ene probleem. Wat een treurigheid! U kost de belastingbetaler handen vol geld. Uw leven gaat over niets anders meer dan dit probleem. U BENT dit probleem geworden. Noem jezelf een doorzetter maar verpest ondertussen uw eigen leven. Dat doet niemand anders!
  Ik kan me voorstellen dat Peter R de Vries zich niet met dergelijke futiliteiten bezig wil houden. Misschien de rijdende rechter eens proberen? Daar hebben ze altijd van die mensen die om werkelijk niets ruzie hebben en hun leven laten verpesten.

 10. Newhouse

  Reactie op Bas: Gewoon niet op reageren ! Loopt hier de hele tijd te spammen met die #$@-site. Die man is behoorlijk de weg kwijt.

 11. Newhouse

  De twijfels over deze dame spelen overigens al meer dan een jaar:
  http://misdaadjournalist.web-log.nl/misdaadjournalist/2009/03/broodje-aap-met.html
  Deze maand komt er tevens een boek uit “Echte mannen eten wél kaas”. Peter loopt weer eens achter de troepen aan, in plaats van ervoor !

 12. Lies

  Reactie op Newhouse: Tsja, ‘de kleine blonde dood’ van wijlen Buch bleek ook niet op de waarheid te berusten. Desondanks wel een mooi boek. Om hier een hele uitzending aan te wijden lijkt me een beetje overdreven.

 13. Newhouse

  Reactie op Lies: Helemaal mee eens hoor ! Peter R heeft altijd zijn mond vol over het ‘Maatschappelijk Belang’ van zijn uitzendingen: keer op keer ontgaat mij dit maatschappelijk belang. Ik zie geen enkele reden waarom Peter R dit onderzoek doet buiten het kapot maken van deze jonge vrouw. Verder valt er niets mee te winnen.
  Bovendien lijkt het mij niet prettig op Wikipedia te staan als ‘misbruikte ex-prostitue’; verzonnen of niet.

 14. lolke van der meulen

  Heer Bas
  Het is mijn plicht dit naar buiten te brengen straks krijgt u zo’n brief in uw brieven bus wat op link 121 staat, de media durft zich hier niet aan te branden lieten ze mij weten
  Lees eens link 103 van de geldwoven
  Ik heb geen probleem en geniet nog met volle teugen
  Ik waarschuw alleen maar
  Beloning 100.000 iets voor U, kom ook langs zoals de honderden in de afgelopen 10 jaar maar vertrokken zonder beloning met het advies doorzetten Doorzetter
  TOT DE WAARHEID IS VERVULD
  De Rijdende Rechter was wel bereid langs te komen maar de tegenpartij wou niet meewerken en we moeten hier twee partijen aan tafel hebben aldus de
  De Rijdende Rechter

 15. Bas

  Reactie op lolke van der meulen: Ok, ik ga de uitdaging aan. Wat moet ik voor die 100.000 bewijzen? Zeg maar, maar weet ook dat het je 100.000 gaat kosten!

 16. Bas

  Reactie op lolke van der meulen: Ik wil best aan de slag om die 100.000 te verdienen maar op uw site staat dat de aanbieding voor rechters geldt en dat ben ik niet.
  Heeft u een document waarin officieel de voorwaarden staan waaraan ik moet voldoen om op deze 100.000 aanspraak te kunnen maken?

 17. lolke van der meulen

  Heer Bas als u terplaatse aanwijst waar ik schuldig aan ben
  Dit heb ik ook gevraagd aan de Rechters in Nederland
  Zie http://www.dedoorzetter.nl link 100
  Lukt het U niet kan ik dan 100.000 van u ontvangen ?
  Ik reageer nu niet weer, ik wacht af
  Mvg

 18. Anoniem

  Waar is Peter R op uit, het nog meer kapot maken van een meisjesleven?

 19. Bas

  Met deze opdracht heb ik de 100.000 al verdiend. Dit is niet concreet genoeg.

  Ik ga serieus de uitdaging aan (die u vrij kan pleiten) maar wil dan een officieel document waarin de voorwaarden beschreven staan.

  Als het mij niet lukt (wat ik overigens betwijfel) betaal ik u geen 100.000 euro. Immers: U deed dit aanbod: uw voordeel ligt in het feit dat niet bewezen wordt dat u schuldig bent.

 20. sanne 1989

  hey ik weet niet wie ik hier in gelofen

  peter kan nog wel eens gelijk hebben

  ze is nu 20 ` 2010
  boek 2008
  in handen 2002 2006

  ze zal in 2008 promotie rond haar boek gedaan hebben ik vind voor iemand die neem aan elke dag aan de drug zit voor 4 jaar lang en dan er op eens mee stop na 2 er verdomd goed uit zien een vriend van me is nu 2 jaar van drugs af en aan zijn wangen kun je zien dat ie aan de drugs heeft gezten ,
  en binnen 2 jaar afkikken van drugs (gaat niett zo makelijk als je er 4 jaar aan vast zit) en dan nog een boek schrijfen ?

  hier klopt iets niet

 21. Lies

  Jezus wat is het slecht gesteld met het onderwijs in NL.

 22. B*tch

  Wat een vieze frieze teef… Ik zal eens kijken zondag, hopen dat ze ontmaskerd wordt. Zoiets kan ook weer alleen in de noordelijke provincies. Als je Man Bijt Hond al kijkt, zie wat daar allemaal aan rare types rond loopt.

 23. mark

  Is die foto bij Jensen genomen? Heeft ze daar zeker ook al zitten pruilen.

 24. sanne 1989

  Reactie op mark:
  zo te zien wel

 25. Joop

  “Doorzetter”, waar gaat dit in godsnaam over?? Ik zie alleen maar een spotprent die een kleuter had kunnen maken, en een hoop geschreeuw over corruptie en weet ik wat. Maak om te beginnen eens duidelijk waar u van beschuldigd wordt, en waarom u het daar niet mee eens bent.

 26. c

  Reactie op Anonymous: Ach, doe normaal. Waarschijnlijk ben je zelf nog nooit in die wijk geweest, en heb je hier en daar wat stoere verhalen opgevangen. Kanaleneiland is geen pretje, maar de dingen die jij omschrijft zijn net zo ongeloofwaardig als het boek van Mosterd.

 27. Anoniem

  Reactie op vinn:

  Goed boek.. hahaha laat me niet lachen. Het is een biografie waarin feiten worden opgestapeld.

 28. Timo

  Ach ja als het een grote leugen is het goed dat hij hier een uitzending over maakt. Maar mocht het wel kloppen is het toch wel erg pijnlijk als je dan op de landelijke tv (gedeeltelijk) voor leugenaar wordt uitgemaakt. En mocht het verhaal niet kloppen dan geef je zo irmand toch weer de aandacht, wat zo iemand overduidelijk wil als je zo in het openbaar loopt te liegen.

 29. testkees

  waar of niet waar? wat maakt het uit? en wat willen ze er mee gaan doen.. mensen leef je eigen leven ipv altijd maar een mening te hebben over iemand of iets wat je niet kent.

  en al is het geen wat je dan wel kent en je heb een mening je kan toch niet oordelen. of veroorderen dat is jullie recht niet eens.

  conclussie?

  het moraal van dit verhaal…. poepen doen we allemaal.
  ben je nu bruin wit of rood??

  over 100 jaar zijn we allemaal dood..

 30. PDC

  Geweldig!! Ik wist het gewoon. Destijds was er een hype en het verhaal klopte gewoon niet om de 1 of andere reden. Geweldig dat dit nu nog eens op deze manier uit komt. Aanpakken dat liegbeest.

 31. PDC

  Reactie op B*tch:

  Het is een Zwolse, sukkel.

 32. Heleen

  Reactie op Bas: Lolke komen we hier tegenwoordig elke week wel een keer tegen :lol:
  Reactie op Lies:
  Huilen met de pet op en knudde met een rietje!

 33. Elza van S.

  Reactie op Anonymous:

  Jij kan net als Maria ook een boek schrijven over jouw ervaringen in Kanaleneiland. Durf te wedden dat je binnen no time ook flink door de mand valt. Ik woon al jaren in deze wijk maar heb nog nooit gezien, gehoord of ook maar gelezen dat er zich een situatie heeft voorgedaan als dat jij beschrijft. Er bestaat al een tijdje een goede rustplaatst voor dwangmatige leugenaars zoals jij; het heet het RIAGG.

 34. Theo

  Google maar eens op: pathologische leugenaar.
  Hoogstwaarschijnlijk maakt deze dame zich schuldig aan pathologisch liegen en verdraaien van de feiten, al dan niet veroorzaakt door jeugd-trauma, in combinatie met borderline.

  waarom: om op deze manier op narcistische wijze aandacht te krijgen.
  Google tevens maar op: narcisme pathologisch liegen.
  Deze dame is toe aan een goede psychiater, in combinatie met het medicijn haldol: dat helpt tegen waanbeelden/psychose.

 35. k

  Hier geloof ik helemaal niets van, Een docent op mijn opleiding heeft in india met maria samen gewerkt en hier veel over verteld. Dit is echt niet verzonnen.

 36. Anoniem

  Ik weet zelf hoe makkelijk het is om lang van school te zijn zonder dat iemand het doorhad bij mij was dat dan ruim 8 maanden, Wat de vries misschien niet weet is dat Echte mannen eten geen kaas veel werd gelezen onder de doelgroep waar pooiers intresse in hebben. Maria mag misschien het verhaal deels verzonnen hebben maar ze heeft een goed boek geschreven waar je een iets van kan leren (vooral jonge meiden)

 37. Robbieboy

  Reactie op lolke van der meulen: Heb geprobeerd je site te bekijken, maar als ik naar die letters kijk die steeds verdwijnen word ik gewoon scheel. Kan dat niet normaal, of is dit omdat je weet dat je verhaal nogal kleinzierig schijnt te zijn?

 38. Heleen

  Reactie op Robbieboy: Er is volgens mij echt geen touw aan vast te knopen, maar ik kom ook niet verder dan een paar regels. Dan begin ik sterretjes te zien. Nuttige site wel zo! Ach, hij is van de straat zullen we maar zeggen!

 39. Koos

  @Lolke van der meulen: felgele prutslettertjes op knalblauwe achtergond:
  NIET TE LEZEN MEID !!!!! OM MIGRAINE VAN TE KRIJGEN

  Maak daar gewoon een leesbaar verhaal van, zwarte letters op witte achtergrond, duidelijk lettertype.
  Heb aan typography gedaan en bij de krant gewerkt, dus MAG ik dat zeggen.
  Zorg dat je verhaal te lezen is, als je via die site hulp zoekt!

 40. Heleen

  Reactie op lolke van der meulen: Als ik je ook nog een tip mag geven: Een beetje sneller “to the point” komen. De aandachtsboog van de meeste mensen is niet zo groot!

 41. Jan-Joost

  Die Maria Mosterd is dus een oplichtster. En eigenlijk heeft ze iedereen bedonderd die een waardeloze boek vol fictie heeft gekocht. En ik stel voor om gezamelijk een advocaat op haar af te sturen om haar helemaal kaal te plukken. Je ziet in haar ogen al dat het een vrouw met teveel zieke fantasie is. En uiteraard zullen er nu heel veel zielige meisjes zijn die boos reageren op de waarheid.

  De waarheid is, dat er een meisje is genaamd Maria Mosterd en die grof geld heeft verdiend door te doen als slachtoffer. Een echt slachtoffer wil met rust gelaten worden. Een echt slachtoffer gaat niet voor geld naar scholen toe om “betaald lezingen” te verzorgen. Een echt slachtoffer van deze zogenaamde Loverboy-praktijken gaat niet in elk tv-programma hetzelfde oprakelen. Volgens mij ben je dan echt mediageil.

  Een echte Loverboy-slachtoffer krijgt respect als ze anderen waarschuwd voor te mooie figuren, echter zonder er dan op allerlei manieren er geld te proberen te verdienen. Helaas zien de meeste vrouwen het slachtoffer “Maria Mosterd”. Maar na zondag word haar geldboom omgezaagd en gaat de geldkraan uit. Helaas, de Loverboy’s blijven in het achterlijke Zwolle, maar Maria Mosterd is de trut van de stad!

  Ik vond het altijd al vreemd, dat ze voor lezingen in bibliotheken en andere openbare gebouwen ruim 15 euro intree vraagd en tevens maar boeken blijft schrijven. Een onnozel trutje van amper 13 jaar die denkt dat ze snel binnen is. Maar gelukkig hebben we Peter R. de Vries, die wel kritisch is.

  Maria Mosterd: Walgelijk mediageil sneu kind. Laat de media maar met rust en ga voor je ziekelijke fantasie in therapie… zonder iemand te treffen die uberhaubt uitgevers kent en ook weet dat alles qua therapieen, dus ook opschrijven van levenservaringen, binnensmuren moeten blijven.

 42. Wendy

  Lekker makkelijk conclusies trekken. Gezien je grote aantal taalfouten vraag ik me af wie hier echt onnozel en achterlijk is.

 43. nel

  Het verhaal is van a tot z gelogen .
  Het deed mij herrinderen aan een verhaal jaren geleden van Jolanda uit Epe .
  Haar zus waren het vermeende slachtoffer van incest en zoals zij vertelde had het hele dorp toen mee gedaan .

  Natuurlijk heb ik het boek gelezen vol afschuw mijn kinderen ook .Mijn zoon toen 16 jr herkende het stuk van de rat ,de emmer en het vuur van de film 2 fast 2 furious .Mijn dochter 18 jr had ook haar zware bedekingen over het boek hoe zij daar dingen in schreef .Manou de vermeende loverboy heeft een zoon 20 mensen kunnen we rekenen dat zou betekend dat manou toen hij nog niet geboren was een kind gekregen heeft toen hij de geld wolf kreeg . Ik ben er van overtuigd dat zij de geld wolf en haar moeder .Dat na de “verkering “met manou en hij het uit maakt zij dit niet heeft kunnen verkropen en zo wraak heeft willen nemen .Mensen onderschat de deze dame niet .

  Ik ben zelf moeder van 2 prachtige kinderen bijna nu 18 en 21 jr .Natuurlijk fanaseren kinderen en mensen maar hier gaat iets fout letterlijk .De media op alle manieren geven deze 2 geld wolven een podium .En ja dat kan je ze niet kwalijk nemen .Maar wat ik zo raar vind alle optredens álle filpjes op internet en you tube stel je deze vraag : zou je dat zonder enkele vorm van emoties kunnen vertellen .Ik als moeder zou werkelijk waar als dit mijn kinderen zou overkomen kapot van verdriet zijn en een wond voor je leven mee dragen .

  Maar ook dan de vermeende slachtoffer druk voor de grap eens in Maria Mosterd ( wat trouwens niet haar echte naam is het is haar artiesten naam ) open aanval op misdaad journalist nrc nx Dhr H .J Korterink. bekijkt ook even de site waar deze dame onder andere haar verhaal linkt .http://www.vkmag.com/videos/videos_echte_naam_manou_is_ansou_keita/

  Wie kan mij dit verklaren dat iemand die zo iets afschuwelijks heeft mee gemaakt dit met een lach zo kan vertellen ? Onbegrijpelijk .11 mei 2010 komt er een tegen boek door Dhr H .J Korterink geschreven echte mannen eten wel kaas . Maar in de zelfde week komt het tijdschrift Koud Bloed ook uit met een artikel van Dhr H .J Korterinkover ‘fantasten’, en daar zit ook een groot verhaal van mij bij, over Jolanda. Zal u vast ook interesseren.

  Al met al is het te triest voor woorden iemand word door een fantast gemaakt als zijnde loverboy .Oke het zal geen lievertje zijn .Maar kunnen wij ook nog denken dan ons alleen in de kommertijd van de media ons mee laten slepen .Wat mij stoort is dat dit boek als zijnde echtwaar verhaal is uit gebracht .Niet uitgezocht is .Dus hier twee misdaden zijn gepeegd 1 manou door het leven moest als de vermeende loverboy .twee Maria en Lucia haar moeder bakken met geld aan dit vehaal hebben verdiend . En wij mensen letterlijk om de tuin zijn gelijd en we hadden allemaal medelijden .Maar eigenlijk waren ze niks meer en niks minder dan geldwolven .En dan gaf haar moeder Lucia les op school in Zwolle en iedereen had het gedaan behalve zij waardeloos mens .En Maria vond het wel prima en zag de euro’s in haar ogen en kwam er nog een boek .En dan de school dagvaarden en dan blijft er helemaal geen spaan heen van het hele verhaal .

  Lieve mensen we hebben tegenwoordig media en we kunnen bijna niet meer zelf denken .Wat er geschreven word hebben we allemaal een mening over .Maar denk nu alle eens met ons volle verstand die we mee hebben gekregen .Maar dit is ook een harde les voor de media doe eerst je onderzoeken voor je iemand zo een hoog podium geeft ,waar ze bijde snoeihard van afklappen . En nu klets iedereen straks mee jammer mensen laat u hersencellen werken . Een ding geldwolven Maria en Lucia zouden wat mij betrefd openlijk hun excuus moeten maken .En alle boeken retour naar de uitgever en ons geld terug of in een fonds voor een goed doel .Maar ook het geld wat zij allemaal heeft verdiend aan alle neven acties en boeken in een fonds dat zal haar sieren .Al met al heeft ze Zwolle al jaren negatief op de kart gebracht .

  Maar een ding al is een leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel .

 44. Heleen

  Toch wel knap om zoveel spel- en stijlfouten in één stuk tekst te krijgen! ;)

 45. Mel

  goed dat hij de uitdaging aangaat om dit te onderzoeken. we moeten niet alles klakkeloos voor waar aannemen! is het wel waar, dan is het des te treffender; er is dan wetenschappelijk bewijs

 46. Jan-Joost

  Reactie op Heleen: Reactie op Wendy: Ik gok jij, Wendy onnozel kutkind, en Heleen. Jullie zijn gevoelig voor loverboy’s. Jullie kunnen niet tegen kritiek en hebben natuurlijk dit boek gekocht. Jullie zijn zo sneu om op taalfouten te letten. Maar kritiek op jullie heldin, de bruine Mosterd-liegbeest, mag natuurlijk niet. Want jullie hebben dit boek gekocht. Ik zei al: Alleen meiden die niet tegen kritiek kunnen en ooit ook slachtoffer kunnen worden van een loverboy, reageren als een debiel op stevige kritiek. Knap hoor, applaus voor Heleen en Wendy!

 47. Jan-Joost

  Reactie op Wendy: Reactie op Heleen: Ik gok eerder dat jullie dom en achterlijk zijn. Jullie zijn gevoelig voor loverboy’s. Jullie kunnen niet tegen kritiek en hebben natuurlijk dit boek gekocht. Jullie zijn zo sneu om alleen op taalfouten te letten. Maar kritiek op jullie heldin, de bruine Mosterd-liegbeest, mag natuurlijk niet. Want jullie hebben dit boek gekocht. En het kost een paar Euro. Ik zei al: Alleen meiden die niet tegen kritiek kunnen en ooit ook slachtoffer kunnen worden van een loverboy, reageren erg labiel op stevige kritiek. Knap hoor, applaus voor Heleen en Wendy! O ja: Natuurlijk ontkennen jullie dat ten aller tijden. Maar goed, jullie kunnen niet anders dan achter mannen met veel geld aan hijgend lopen. Erg sneu, maar toch de waarheid!

 48. Wendy

  Reactie op Jan-Joost: Ik denk dat je laatste twee reacties overduidelijk maken wie van ons degene is die niet tegen kritiek kan.

 49. amy

  Ik heb het verhaal van Maria Mosterd nimmer geloofd. Vanaf het begin af aan was voor mij duidelijk dat dit meisje veel aandacht nodig heeft en bereid was daar erg ver in te gaan. Iemand die veel schade kan aanrichten in haar omgeving. Een zorgwekkend geval. Verbijsterend dat dit loverboy-geneuzel er bij iedereen inging als koek. De manier waarop Maria praat zegt al genoeg. Zij komt op mij dom en erg op zichzelf gericht over. Een onbetekenend kind dat zichzelf blijkbaar niet op een andere manier in de schijnwerpers kon zetten. Tja, How do you solve a problem like maria…? Tip: zoek een goede psychiater en verontschuldig je op een fatsoenlijke manier naar je ex-vriend.

 50. Flappie

  Tja, alweer een lieg-verhaal van een borderline-muts! Als ze pinokkio was geweest, had ze een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeele lange neus.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.