De Vries ontmaskert ‘loverboy-slachtoffer’ Maria Mosterd

Peter R. de Vries komt zondag met een onthullende uitzending over Maria Mosterd, die naar eigen zeggen vier jaar lang in handen was van een loverboy. Ze tekende haar ervaringen op in het boek ‘Echte mannen eten geen kaas’ en vertelde daarover onder meer in De Wereld Draait Door en Jensen. De Vries onderzocht of haar beschuldigingen over loverboy Manou op waarheid berusten en komt tot een ‘schokkende ontdekking’. Volgens De Vries heeft zij haar verhaal verzonnen.

De bestseller ‘Echte mannen eten geen kaas’ is een relaas van een meisje uit Zwolle dat op twaalfjarige leeftijd wordt ingewijd in een wereld van gedwongen seks, drugs en geweld. Haar loverboy Manou ontpopt zich tot een extreem gewelddadige pooier, maar dat niet alleen. Manou blijkt de leider te zijn van een internationale bende die handelt in drugs en vrouwen. Het boek werd een bestseller.

De Vries is in het verhaal van Mosterd gedoken. “De vraag dringt zich op hoe waarheidsgetrouw het verhaal van Maria eigenlijk is. Is het werkelijk mogelijk dat Manou, dan nog maar een tiener, aan het hoofd staat van een internationaal crimineel netwerk? Zit hij, zoals Maria beweert, achter tal van verdwijningen? En kan een middelbare scholier als Maria vier jaar lang vrijwel iedere dag spijbelen zonder dat ook iemand hier iets van merkt?“, aldus SBS.

De misdaadjournalist heeft met direct betrokkenen en gerenommeerde wetenschappers gesproken die het boek hebben bestudeerd. “En hij weet de hand te leggen op politiedocumenten die een nieuw licht werpen op de zaak. Klopt het verhaal van Maria Mosterd wel? Of is ze alleen maar het slachtoffer van haar eigen fantasie?

‘Peter R. de Vries, misdaadverslaggever’ is zondag om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen