Andries Knevel: ‘Knevel & Van den Brink wordt spannend’

Geplaatst op vr 07 mei 2010 om 11:35

Foto: EOAndries Knevel verheugt zich op het nieuwe seizoen van Knevel & Van den Brink. Vooral omdat de talkshow dit jaar wekenlang vooruit kan blikken op de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. “Het vierde seizoen wordt met name een heel spannend seizoen, omdat we de eerste drie weken voor de verkiezingen van 9 juni zitten. Dat betekent dat het waarschijnlijk zo zal zijn dat we een heleboel spannende politieke gesprekken gaan voeren“, vertelt de 58-jarige EO-presentator.

Als het aan collega Tijs van den Brink ligt zullen alle afleveringen over politiek gaan. “Ik vind het niet erg dat de uitzendingen gedomineerd worden door de politiek. Van mij mag elke uitzending in zijn geheel over de politiek gaan, maar daar denken de eindredacteur en de kijkers vermoedelijk toch anders over. Ik vind dat erg leuk. Het WK Voetbal komt er ook aan hè, dus daar moeten we ook over praten.”

Daar is Knevel echter niet zo blij mee. “Ik ben niet zo’n fan van het Nederlands elftal, omdat het altijd zo’n slappe hap is. Dat wordt ook dit jaar weer niets.

Het eerste blok Knevel & Van den Brink begint op 17 mei. Tijdens het WK Voetbal is de talkshow niet te zien, maar in augustus keert het EO-duo weer terug. Knevel: “De tweede helft van de serie wordt veel moeilijker, want die valt in augustus. Dan zijn de meeste mensen op vakantie, ook de mensen die we willen uitnodigen. De maand augustus zitten we wat lastiger in dan de maand mei-juni.”
18 Reacties op “Andries Knevel: ‘Knevel & Van den Brink wordt spannend’”


 1. Anoniem

  jammer, had liever P&W…

 2. Frits

  Dan zou het voor het eerst zijn dat christentelevisie spannend is

 3. Donny

  nee P&W te links alsjeblief zeg :)

 4. ellen

  ik vind Tijs te zwart,qua haarverf!

 5. TiM2O

  Reactie op Donny:

  Veel kijkers vinden P&W te links (of dit terecht is, laat ik in het midden) en dan is dit wel eens een leuk alternatief. Benieuwd wat ze ervan maken!

 6. Anoniem

  Erg jammer dat er geen P&W is tijdens de verkiezingen.

 7. Lies

  Knevel die het NL elftal een slappe hap noemt. We hebben een fantastisch elftal met de beste spitsen vd wereld, dat wordt pas spannend!

 8. Japie het SBS-apie

  Reactie op TiM2O: Het is idd eerder zo dat iedereen elkaar domweg napraat dat het zo links is en de papegaaien denken ze dat het echt zo is. Als ze nou nadachten VOOR ze napraten ipv erna en het objectief bekijken, dan wisten ze dat het reuze meevalt.

 9. Sandra P.

  Suffe uitspraak van Tijs.
  Als het aan mij ligt, gaat het alleen maar over politiek. Televisie maak je niet voor jezelf, maar voor degenen die kijken.
  Dus ook in verkiezingstijd of WK tijd, moet je een gevarieerde talkshow maken. Juist omdat je het maakt voor de mensen die naar je kijken.
  En WK televisie kun je prima spannend maken. Het ligt aan Knevel zelf als het slappe hap is.

 10. TeeVeetje

  Tis goed dat ze het stokje tijdelijk overnemen even een geluid uit andere hoek , de linkse partijen kunnen terecht bij het bolwerk dat DWDD heet .

 11. Newhouse

  Reactie op TeeVeetje: Jij vergeet dat beide mannen ChristenUnie-aanhangers zijn ? (lees: linkse partij !)

 12. Donny

  alle politiekeleiders horen er te zijn dus P%W wilt wilders niet komen dus dan maar knevel en van den brink

 13. Bas

  Prettig dat die 2 weer terug zijn.
  Komen er tenminste eens wat andere mensen langs dan Job Cohen , Wouter Boskabouter en meer PVDA en Groen links gepeupel.

 14. Henk

  heel goed!

  eindelijk de verkiezingen in met mensen die veel beter vragen kunnen stellen.
  mensen uit laten praten. Knevel en brink zijn veel scherper! als P&W

  nog belangijker is dat CDA Wilders en VVD ook eens de kans krijgen

 15. Anoniem

  Uit laten praten? Knevel? Hihihi!!! Dat kan je toch niet serieus menen?!!! :)

 16. zeghet

  Reactie op Henk: Henk, eerst correct Nederlands leren schrijven (‘beter als’) en waarheden verkondigen. Het is nog altijd de zelfingenomen heer Knevel die mensen die laat uitpraten…

 17. epicorn

  Uitzending 17 mei

  Ik weet dat de heer Kronenburg het de laatste weken zeer druk heeft gehad, maar dat kinderen vliegtuigongelukken overleven is niet uniek. Door de jaren heen hebben vele kinderen het vaak overleefd.

  Ik begrijp dat dit in zulke gevoelige discussies dit niet veel toevoegt en het daarom niet gecorrigeerd wordt.

 18. W.Sijm

  Deze heren doen het goed ze hebben voor mij meer sympathie dan de heren
  Pauw en Witteman die het nogal achter hun ellebogen hebben ik baal ervan
  dat ze op ma 6 sept weer terug keren …………..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.