Andries Knevel: ‘Knevel & Van den Brink wordt spannend’

Foto: EOAndries Knevel verheugt zich op het nieuwe seizoen van Knevel & Van den Brink. Vooral omdat de talkshow dit jaar wekenlang vooruit kan blikken op de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni. “Het vierde seizoen wordt met name een heel spannend seizoen, omdat we de eerste drie weken voor de verkiezingen van 9 juni zitten. Dat betekent dat het waarschijnlijk zo zal zijn dat we een heleboel spannende politieke gesprekken gaan voeren“, vertelt de 58-jarige EO-presentator.

Als het aan collega Tijs van den Brink ligt zullen alle afleveringen over politiek gaan. “Ik vind het niet erg dat de uitzendingen gedomineerd worden door de politiek. Van mij mag elke uitzending in zijn geheel over de politiek gaan, maar daar denken de eindredacteur en de kijkers vermoedelijk toch anders over. Ik vind dat erg leuk. Het WK Voetbal komt er ook aan hè, dus daar moeten we ook over praten.”

Daar is Knevel echter niet zo blij mee. “Ik ben niet zo’n fan van het Nederlands elftal, omdat het altijd zo’n slappe hap is. Dat wordt ook dit jaar weer niets.

Het eerste blok Knevel & Van den Brink begint op 17 mei. Tijdens het WK Voetbal is de talkshow niet te zien, maar in augustus keert het EO-duo weer terug. Knevel: “De tweede helft van de serie wordt veel moeilijker, want die valt in augustus. Dan zijn de meeste mensen op vakantie, ook de mensen die we willen uitnodigen. De maand augustus zitten we wat lastiger in dan de maand mei-juni.”

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen