Arie Boomsma: ‘Mensen zeggen dat ik wel homo zal zijn’

Foto: KROArie Boomsma vindt het niet vreemd dat hij zich als hetero zo nadrukkelijk inzet voor de homo-emancipatie. Woensdag start zijn nieuwe programma Uit De Kast over de coming out. “Ik hoor nu al dat ik zelf wel homo zal zijn. Waarom zou ik me er anders zo druk om maken? Maar stel je eens voor dat geen man zich ooit had bemoeid met de emancipatie van de vrouw, geen blanke met het afschaf- fen van de apartheid? De meningen zullen verdeeld zijn, maar dat is goed“, zegt hij in Televizier.

De 36-jarige Boomsma wilde het programma waarin hij jongeren volgt bij hun coming out erg graag maken. “Omdat het nog niet bestond. En omdat ik vind dat je als publieke omroep je vinger aan de pols van de samenleving moet houden. Inspelen op wat er gaande is. We denken graag dat we in Nederland zo tolerant en liberaal zijn, en dat alles kan en mag. Maar dat is niet zo. Met dit programma hopen we bij te dragen aan meer acceptatie en begrip.

Uit De Kast is woensdag om 21.35 uur te zien op Nederland 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen