Tv-programma’s oranje gekleurd op Koninginnedag

Foto: RVDVeel tv-programma’s zijn vrijdagavond op Koninginnedag oranje gekleurd. Naast de samenvatting van het koninklijke uitstapje naar Zeeland in ‘Samenvatting Koninginnedag 2010’ op Nederland 1 en het verslag van het jaarlijkse Radio 538- feest op RTL 5, staat ook de reguliere programmering in het teken van het Oranjefeest. Zo ontmoet André Rieu koningin Beatrix in zijn tv-soap ‘André Rieu in Zuid-Afrika’, gaat Man Bijt Hond op stap in Amsterdam en ontvangt De TV Kantine koninklijk bezoek.

Nederland 1 besteedt vrijdag de meeste aandacht aan Koninginnedag. EénVandaag bericht uitgebreid over de festiviteiten, om 19.15 uur is een ruime samenvatting van het bezoek van koningin Beatrix aan Zeeland te zien, in André Rieu in Zuid-Afrika is te zien hoe André Rieu koningin Beatrix en Queen Elizabeth ontmoet en in de TROS TV Show geeft Ivo Niehe amateurschilders de opdracht om Beatrix te portretteren.

Het Nederland 2-programma Man Bijt Hond volgt vrijdag de Amerikaanse Charlotte Van Horne. Ze heeft Nederlandse voorouders en om haar Nederlandse wortels te vieren, doet ze elk jaar aan Koninginnedag in New York. Nu gaat ze die dag voor het eerst in het echt meemaken. Man bijt hond gaat met haar mee naar Amsterdam. Later op de avond brengt Nederland 2 het Koninginnedagconcert.

Bij RTL 4 staat X Factor vrijdag in het teken van de Nederlandstalige muziek en komt De TV Kantine van Carlo Boszhard en Irene Moors met een koninklijke uitzending. Er wordt namelijk koninklijk bezoek verwacht in De TV Kantine. Voor deze aflevering is Moors onder meer in de huid van prinses Laurentien gekropen.

RTL 5 brengt vrijdag het verslag van het jaarlijkse Radio 538-concert op het Museumplein in Amsterdam op de buis.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen