Rijksvoorlichtingsdienst controleert royaltyquiz EO

De Rijksvoorlichtingsdienst controleert vooraf de vragen die gesteld worden in het EO-programma De Grootste Royaltykenner van Nederland. Dat vertelt eindredacteur Jan Peter Pellemans in Mikro Gids. De EO start zaterdag met het derde seizoen van de royaltyquiz. “Soms zeggen ze dat er geen bewijs is voor een bepaald antwoord. Bijvoorbeeld: wij menen te weten dat Willem-Alexander zijn moeder aanspreet met ‘maman’: het Franse woord voor moeder“, vertelt Pellemans in het blad.

Maar dat is volgens de RVD nog nooit geregistreerd; wij hebben dat van horen zeggen. Dus hebben we een vraag daarover geschrapt.

De Grootste Royaltykenner van Nederland beperkt zich tot op heden tot Nederland. “De eerste drie seizoenen staan inderdaad helemaal in het teken van de Nederlandse koninklijke familie. Verandering is geen must, ons koningshuis biedt nog tot in lengte van jaren inspiratie. Er is een enorm archief van beelden, die geven steeds weer aanleiding voor een originele vraag.

De EO-quiz is zaterdag om 20.15 uur te zien op Nederland 2.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen