Joris Linssen: ‘Hello Goodbye-hype zelf veroorzaakt’

Foto: NCRVJoris Linssen heeft vorige week handig gebruikgemaakt van het feit dat de opnames van Hello Goodbye waren stilgelegd vanwege het vliegverbod. Het persbericht dat hij daarover liet versturen haalde landelijke media. “Ik bedacht dat het een goed idee was een persberichtje de wereld in te slingeren. Dan konden we meteen melden dat onze reguliere uitzendingen geen gevaar liepen. Zo gezegd zo gedaan. Binnen tien minuten verscheen ons bericht al op belangrijke mediasites“, zegt Linssen.

Het berichtje dat Hello Goodbye een paar dagen niet zou draaien op Schiphol – vanwege de leegte op de luchthaven – kwam vervolgens terecht op grote krantensites. “De Pers en De Telegraaf vermeldden het ook en de telefoon stond roodgloeien. De Wereld Draait Door en RTL Boulevard wilden graag aandacht aan de ‘aswolkgedupeerden’ besteden. RTV Utrecht en Shownieuws brachten het ook. De volgens ochtend zat ik in Evers Staat Op, Radio 538. Het grote nieuws was dat er geen nieuws was: een hype in een notendop. Toen ik na de uitzending van De Wereld Draait Door naar buiten liep, kwam toevallig net het eerste vliegtuig over.

Het nieuwe seizoen van Hello Goodbye, waarin Linssen spreekt met mensen op Schiphol, gaat woensdag om 20.30 uur van start op Nederland 1.

Meer in NCRV

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen