Jeroen Pauw schrok van verkeerde kijkcijfers

Foto: Leendert JansenJeroen Pauw schrok toen hij woensdag opzocht hoe zijn talkshow Pauw & Witteman op dinsdag had gescoord. Het was de tweede uitzending zonder zijn collega Paul Witteman en even leek het erop dat het kijkersaantal drastisch was ingezakt naar 623.000. Gelukkig voor Pauw bleek al snel dat het een fout was en er eigenlijk 1,1 miljoen mensen voor de buis zaten. “Ik was vrij vroeg wakker en schrok wel toen ik achter de computer zat, ja“, zo vertelde Pauw woensdag in RTL Boulevard.

Pauw was behoorlijk verbaasd toen hij de kijkcijfers zag. “Als je meer dan de helft van het aantal kijkers kwijtraakt en ongeveer 400.000 kijkers minder hebt dan normaal, en je ook als belangrijkste verandering hebt dat je het alleen doet in plaats van zijn tweeën, denk je wel: o jé, de mensen houden echt niet van me.”

Waar zijn collega Paul Witteman even uit de roulatie is vanwege prostaatproblemen, kampt Pauw nu met een ontsteking. “Ik heb een ontsteking aan mijn stembanden. Ik was vooral dinsdag erg bang dat ik in ontzettende hoestbuien zou uitbarsten. Dan heb je helemaal geen support meer.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen